Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener turu zora soktu

Temsilcimiz, Şampiyonlar Liginde CSKA Moskova ile 12 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı maçı kazanırsa gruptan ikinci olarak çıkacak. Berabere kalması veya rakibine yenilmesi durumunda PSV Eindhoven-Inter karşılaşmasının sonucuna göre gruptaki durumu şekillenecek..

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda FC Inter'e 3-0 yenilen Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 9 maç sonra yenildi. Avrupa kupalarında son mağlubiyetini geçen sezon UEFA Kupası'nda deplasmanda İspanya'nın Celta Vigo takımı karşısında 1-0'lık sonuçla alan Fenerbahçe, bu maçın ardından çıktığı 9 karşılaşmada yenilmedi. 9 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik alan sarı-lacivertliler, son iki Avrupa kupası maçında ise kalesinde gol görmemişti. FC Inter'e 3-0 yenilen sarı-lacivertliler, 9 maç sonra Avrupa kupasında yenilgi aldı.

TUR ŞANSINI SON MAÇA BIRAKTI

Deplasmanda FC Inter'e yenilen Fenerbahçe gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Sarı-lacivertliler, CSKA Moskova ile 12 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı maçı kazanırsa gruptan ikinci olarak çıkacak. Sarı-lacivertilerin berabere kalması veya rakibine yenilmesi durumunda PSV Eindhoven-FC Inter maçının sonucuna göre gruptaki durumu şekillenecek.

İSPANYOL BASINI: Roberto

Carlos Cruz-İbrahimoviç çiftine tosladı

Fenerbahçe'nin deplasmanda FC İnter'e 3-0 yenilmesine geniş yer ayıran İspanyol basını, daha çok Roberto Carlos'a yüklendi. ''Roberto Carlos, Cruz-İbrahimoviç çiftine tosladı'' başlığını atan Marca gazetesi, özellikle İbrahimoviç'in attığı 2. golde Brezilyalı defans oyuncusunun büyük hatası olduğunu belirtti. Carlos'un 1995-96 sezonunda formasını giydiği FC İnter ile daha sonra 2 kez Real Madrid'de oynarken, şimdi de Fenerbahçe ile karşılaştığını hatırlatan İspanyol gazetesi, Carlos'un Giuseppe Meazza Stadı'nda oynadığı 3 maçtan da yenilgi ile ayrıldığını kaydetti.

As gazetesi de ''Roberto Carlos, İnter ile yapamadı'' ifadesini başlığına çıkartırken, Fenerbahçe'nin, gruptan çıkma şansını zora soktuğu vurgulandı.

29.11.2007


 

İnter'in 2. golü Zico'yu çok üzdü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Semih'in sakatlanarak oyundan çıktığı bölümde 10 kişiyken 2. golü yediklerini kaydederek, ''10 kişiyken golü yemek beni oyun içinde en çok üzen olaydı'' dedi.

Semih'in sakatlandığı pozisyonda devam edip, edemeyeceğini bilemediklerini ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, ''Semih'in çıkıp çıkmayacağına geç karar verildiği için 10 kişi olduğumuz anda bir gol yedik. Oyuncularımıza her an hazır olmamız gerektiğini söylüyoruz, ama böyle 10 kişiyken golü yemek bizi üzdü. Kazım girmek için hazırdı. Yapmamız gereken sadece Semih devam edecek mi etmeyecek mi ona karar vermekti. Semih'in çıkıp çıkmayacağı belli olsaydı, Kazım girerdi'' diye konuştu.

29.11.2007


 

G.Saray Atina'da Panionios önünde

UEFA Kupası 2. tur 3. maçında bugün Yunanistan'ın Panionios takımıyla deplasmanda karşılaşacak G.Saray'ın gruptaki iddiasını sürdürebilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Atina'da saat 21.00'de başlayacak maçı NTV naklen yayınlayacak.

ESKİ BAŞARISINI ARIYOR

de 131, UEFA Kupası'nda 39, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 203 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 203 Avrupa Kupası maçında 74 galibiyet ve 79 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 268 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 301 gole engel olamadı.

2 MAÇINI DA KAYBETTİ

Galatasaray, bu sezon UEFA Kupası'nda oynadığı karşılaşmalarda deplasmanda Fransa'nın Girondis De Bordeaux'a deplasmanda 2-1, İsveç'in Helsinborg takımına da sahasında 3-2 yenilerek puan alamamıştı.

29.11.2007


 

F.Bahçe Ülker-Panathinaikos

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, grubundaki 6. maçında bugün, ligin son şampiyonu Yunanistan'ın Panathinaikos takımını konuk edecek.

Fenerbahçe Ülker ile Panathinaikos arasındaki karşılaşma saat 20.15'de, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda başlayacak. Müsabaka Kanal 24'den canlı olarak ekrana gelecek. Grubundaki ilk 2 karşılaşmadan mağlup ayrılan Fenerbahçe Ülker, daha sonra toparlanarak üst üste oynadığı 3 maçı da kazanarak, 5 maç sonrası averajla 4. sırada yer alıyor. Sarı-lacivertli takımın bugünkü rakibi Panathinaikos ise geçen sezonki performansını bu sezona da taşıyarak, grupta yaptığı ilk 5 karşılaşmayı da kazandı ve liderlik koltuğuna oturdu.

29.11.2007


 

Gökdeniz'den 4 maçtır gol yok

Süper Lig'de son haftalarda iyi sonuçlar alamayan Trabzonspor'da, yıldız oyuncu Gökdeniz Karadeniz'de de düşüş yaşanıyor.

Lige iyi bir başlangıç yapan ve ilk 9 haftada oynadığı futbol ve attığı 6 gol ile bordo-mavili takıma önemli puanlar kazandıran Gökdeniz, son haftalarda gol atma başarısı gösteremiyor. Biri Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 4 maçta gol atamayan Gökdeniz Karadeniz, ilk haftalardaki performansını aratıyor. Bu arada, Gökdeniz Karadeniz'in ücretine sezon başında yönetim kurulu tarafından iyileştirme yapıldığı öğrenildi.

29.11.2007


 

Juventus, Lugano'yu almakta kararlı

İtalya'daki günlük spor gazetelerinden Tuttosport, Fenerbahçe'de forma giyen Lugano'nun FC Juventus'a transferinin giderek kesinleşmekte olduğunu ileri sürdü.

Türk gazetelerinde yayımlanan haberlerle de desteklenen bu iddia, gazetenin dünkü sayısında ilk sayfadan, ''Zico, Lugano'nun siyah-beyazlılara verilmesine evet dedi'' başlığıyla duyuruldu. İç sayfadaki haberde ise ''Zico evet diyor: Güle güle Lugano'' şeklinde bir başlık kullanılırken, spotta ise şu ifadelere yer verildi:

''Lugano, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile yapılan maçta, iyi oynayan isimler arasındaydı. Teknik direktör Uruguaylı oyuncuyu Juve'ye doğru iteliyor. Brezilyalı çalıştırıcı bir forvet arayışında. Bu nedenle, ocak ayında Lugano 8-10 milyon Avro'ya satılabilir.''

Fenerbahçe'nin yabancı oyuncu kontenjanının şu an itibarıyla tamamen dolu olduğunun anımsatıldığı haberde, Zico'nun ocak ayında iyi bir yabancı forvet alabilmek için yabancı oyunculardan birini elden çıkaracağına işaret edildi. Haberde, ''Sarılacivertli kulüp, ocak ayında iyi bir forvet almak istiyor. Zico, takımla kolay bütünleşme açısından Brezilyalı bir oyuncu alınmasından yana'' denildi. Juventus yetkililerinin, InterFenerbahçe maçında Lugano'yu izlediklerine değinen Tuttosport, konunun sarılacivertli kulüple de büyük ihtimalle konuşulmuş olduğunu kaydetti.

29.11.2007


 

İşler karıştı

Fenerbahçe, İnter'e yenilerek üzülmedi ama PSV'nin Moskova'da CSKA'yı yenmesi bütün planları altüst etti. Bu sonuçla birlikte 2. tur kolay derken, zora girdi. 12 Aralık'ta İstanbul'da CSKA'yı ağırlayacak temsilcimiz PSV-İnter maçının sonucuna hiç bakmadan bu maçı kazanmanın planlarını şimdiden yapmaya başlayacak. CSKA'nın hiç iddiası olmaması bizim için avartaj değil, dezavantajdır. Çünkü sahaya stres altında çıkmayacak. Hedefi olmadığı için de çok rahat oynayacak. Ayrıca, PSV karşısında yer almayan Brezilyalı 2 golcüsü büyük bir ihtimalle Kadıköy'de forma giyecek..

Fenerbahçe, İnter karşısında maçın ilk 45 dakikasında kötü oynamadı. Ama pozisyon da bulamadı. Türk futbolcusunun kötü bir huyu var. Futbol 45 dakika değil, 90 dakikadır. Sahadaki mücadeleye nedense 90 dakika boyunca aynı şekilde konsantre olamıyor. İnter'in ikinci 45 dakikada attığı 3 gol oyundan düşmemiz sonucu geldi..

Ayrıca orta sahada kaptırılan toplar yenilgimizi hazırladı. Zico, son dönemde çok sık maç oynayan Aurelio'yu yorulduğu için çıkardı. Aurelio 60 dakika iyi mücadele etti. Buna karşılık uzun bir aradan sonra ilk 11'de sahaya çıkan Selçuk pas hataları yüzünden savunmaya büyük yük bindirdi. 3. gol onun hatası sonunda geldi. Son çeyreklerde oyuna giren Appiah ise yavaş yavaş ısınıyor. İstenilen durumda değil. İyi bir Appiah en azından ceza sahası dışından kaleyi yoklayan şutlar atardı. Buna henüz hazır değil, yeniden sakatlanmaktan korkuyor..

İleride gol umudu olan Semih ise bu tip zorlu maçların adamı değil. En azından deplasman maçlarında Semih'in yerine ondan fizik olarak güçlü olan Kazım'ı düşünmek gerekir. Roberto Carlos eski maçlarına oranla tutuktu ama tecrübesi ile yine birçok hücumu tehlike olmadan kesmesini bildi..

Erol DOYURAN

29.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri