Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör göçü durdu

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerem Karabulut,’’Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde göç etme potansiyeline sahip insanlar için terör sorununun ortadan kalktığını’’ söyledi.


7568 üniversiteliyle yapılan araştırma

Türkiye genelinde yedi coğrafî bölgeden 7568 üniversite öğrencisiyle yapılan bir araştırmaya göre, üniversite gençliğinin yüzde 68.7’si Türkiye’nin AB

Başörtüsü yasağı hakarettir

Başörtüsü yasağının kaldırılması için kadın sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu, hazırla


  Bakan Yıldırım: 3. Köprü güzergâhı için karar aşamasındayız

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, alternatif finans yöntemleriyle yapılması öngörülen otoyollardan İzmit Körfez geçişinden İzmir’e uzanan otoyol ile İstanbul’a yeni bir köprü yapımını da içeren Kuzey Geçişi projesine gelecek yıl başlamayı hedeflediklerini söyledi.


  Hak arama azmi ipotek altına alınmaya çalışılıyor

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB), tüketici kanunu ile kurulmuş hakem heyetlerini göz ardı edercesine bünyesinde başka bir oluşuma giderek tüketicinin hak arama azmini ipotek altına almaya çalıştığını savundu.


  CHP ve DSP’den, bütçeye muhalefet şerhi

CHP, 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına muhalefet şerhi koydu. CHP’nin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda benimsenen ve gelecek hafta Genel Kurulda görüşülmeye başlanacak olan tasarıya ilişkin muhalefet şerhinde, tasarı ve dayandığı orta vadeli ekonomik programın, Türkiye’nin sorunlarını çözmekten uzak olduğu ileri sürüldü.


  5 yıllık planda ulaşım gündemi yoğun

Hükümetin 2008-2012 dönemini kapsayan 5 Yıllık Eylem Planı, ulaşım konusunda oldukça büyük hedefler taşıyor. Plana göre yılda ortalama 500 kilometre yol yapılacak.


  Meclis’in gündeminde 76 dokunulmazlık dosyası var

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, MHP Grubunu ziyaret ederek, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin DSP’nin görüşlerini ilettiler.


  Bakan Güler: Enerji politikamızı 5 sütun üzerine oturtacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji politikasının 5 sütun üzerine oturtulduğunu belirterek, ‘’Bizde 5’inci sütun olan nükleer eksikti, şimdi ilk etapta 5 bin megavatlık (MW) bir paketle nükleer enerjiyi de portföyümüzde olması gereken noktaya getireceğiz’’ dedi.


  Gümüşhane'de 21 köy yolu kapalı

Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı sonrası 21 köy yolu ulaşıma kapandı. Gümüşhane’de dün gece başlayan kar yağışı sonrası Kürtün ilçesinde 11, Torul ilçesinde 9 ve merkez ilçede 1 olmak üzere toplam 21 köy ile irtibat kesildi.


  YAŞ bugün toplanıyor

Yüksek Askeri Şura, (YAŞ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak.


  Altın üretimi ÇED'e bağlı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kaz Dağlarında altın madeni üretimine, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği kapsamında işlem görmeden geçilemeyeceğini bildirdi.


  Muğla’nın son hacı kafilesi yola çıktı

Muğla il Müftülüğü’ne Hac için başvuran ve kurayı kazanan 635 kişiden 128’inin yer aldığı son kafile yola çıktı. Muğlalı hacı adayları, kutsal topraklara dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.


  Dünya felâketin eşiğinde

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (BMKP) İnsani Kalkınma Raporu açıklandı. Rapora göre, dünya ekolojik bir felâketin eşiğinde ve bu kötü gidişatı tersine çevirebilmek için kalan süresi de 10 yıldan az. Üstelik, raporda meydana gelecek felâketlerden en çok yoksul ülkelerin etkileneceği belirtiliyor.


  Ankaralılar ASKİ ve EGO’dan şikâyetçi

Başkentlilerin, Ankara Büyükşehir Belediyesine ulaştırdığı şikayetlerin önemli kısmını, ASKİ ve EGO genel müdürlüklerinin hizmet alanındaki çalışmalarda yaşanan sıkıntılar oluşturuyor.


  Google’nin hedefi ucuz enerji

Google’nin hedefinin, kömürden daha ucuz yenilenebilir enerji üretmek olduğu bildirildi.


  Çocuk ticareti korkunç boyutlarda

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Maria Calivis, çocuk ticaretinin tüm dünyada korkunç boyutlara ulaştığını söyledi


  Şiddet, çocuğu sokağa itiyor

Çocuk hakları alanında çalışan 50’den fazla uluslar arası kuruluşun oluşturduğu Sokak Çocukları Konsorsiyumu, (CSC) 69 ülkede yaptığı çalışmaları derlediği raporda, çocukları sokakta yaşamaya ve çalışmaya iten başlıca sebebin şiddet olduğunu belirtti.


  Hatay’a, Trabzon-Batum modeli

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon-Batum arasında olduğu gibi Antakya ile Suriye’nin Halep ve Lazkiye şehirleri arasında vizesiz ve harçsız geçiş uygulaması getirmek için çalışma yapıyor.


  Edirne’deki camilerde engelliler için kolaylık

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bedensel engellerin de camilere kolaylıkla girerek ibadet yapabilmesini sağlamak amacıyla şehirdeki camilerde düzenlemeler yapıldığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri