Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annapolis pürüzlü açıldı

ABD’nin Maryland eyaletinin başkenti Annapolis şehrinde 7 yıl aradan sonra açılan İsrail ile Filistin arasındaki Ortadoğu barış görüşmeleri, sıkıntılı başladı. ABD Başkanı Bush, tarafların 2008 sonundan önce bir barış anlaşmasına ulaşılması yönünde anlaştıklarını açıklarken, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail ile Filistin arasındaki barış anlaşmasının 2008’de imzalanmayabileceğini ima etti. Filistin’deki Hamas örgütü de, konferansın “hiçbir sonuç getirmeyeceğini” bildirdi.


Zirvede ortak belge skandalı

ABD Başkanı George Bush’a, Annapolis zirvesine dakikalar kala İsrail-Filistin ortak belgesinin hazır olduğunun haber verildiği açıklandı.

Suriye Golan’ı geri istiyor

Amerikan başkenti Washington yakınlarındaki Annapolis’te düzenlenen Orta Doğu konferansına katılması sürpriz olarak nitelendirilen Suriye, İsrail ile


  Babacan: İhtiyatlı iyimseriz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ortadoğu barış sürecinin yeniden başlatılması yönündeki kararı ve açıklamaları, ‘’ihtiyatlı iyimserlikle’’ karşılandığını söyledi.


  Müşerref üniformayı çıkardı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, tartışmalara yol açan Genelkurmay Başkanlığı görevini bıraktı.


  Hindistan, Teslime Nesrin’e arka çıktı

Hindistan yönetimi, radikal dini çevrelerin hedefi haline gelen Bangladeşli feminist yazar Teslime Nesrin’in Hindistan’da kalmasına izin vereceğini ve yazarı koruyacağını açıkladı.


  Sarkozy ‘demir yumruk’ politikasında ısrarlı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, başkent Paris’in banliyösünde çıkan olayları yatıştırmak için sert önlemler alınacağını duyurdu.


  Afganistan’da işçi katliamı

Afganistan’ın kuzeydoğusunda ABD önderliğindeki askerî koalisyona bağlı bir uçaktan atılan bomba, en az 12 işçinin ölümüne yol açtı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri