Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin devleti kurulmalı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ortadoğu’da barış müzakerelerinin yeniden başlamasını öngören Annapolis sürecinin, Filistinliler’in yaşamını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Ban, Filistin Halkıyla Dayanışma Günü dolayısıyla BM Genel Kurulu’nda yapılan toplantıdaki konuşmasında, Annapolis’te başlatılan sürecin Filistinliler’in yaşamını değiştirmesini, onların özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuşmalarını sağlaması gerektiğini vurguladı.

Ban, sürecin, bölgede yaşanan işgali sona erdirmesi, kendisiyle ve komşularıyla barışık kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız bir Filistin devleti oluşturması gerektiğini belirtirken, güvenli ve sınırları tanınmış bir Filistin devletinin İsrail’in de gerçek ortağı olarak Ortadoğu sorununa son vereceğini vurguladı. Ban, Ortadoğu sorununun çözümü için parça parça yaklaşımları bırakıp, sorunun tartışmalı tüm yönlerini kapsayacak nihai müzakerelere başlanması gerektiğini bir kez daha dile getirirken, iki taraf arasındaki güvensizliğin ve korkunun sona ermesi gerektiğini, bu kapsamda hem Filistin hem de İsrail halkıyla dayanışma içinde olunması gerektiğini anlattı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ban, Annapolis Konferansı’nın ardından 17 Aralık’ta Paris’te bir yardım konferansının düzenleneceğini ve sürecin devam edeceğini hatırlattı. Gazze’deki insani durumdan son derece büyük endişe duyduğunu belirten Ban, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile son görüşmesinde de Gazze Şeridi’ne ulaşımın kolaylaştırılması konusunda acil adımlar atılması gerektiğini söylediğini kaydetti. Ban, Gazze’deki insani durumun iyiye gitmesi için kendisinin de büyük çabasarfettiğini sözlerine ekledi.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin devleti kurulmalı

  Hepimiz tek ‘Allah’a inanıyoruz

  Avustralya 2008’de Irak’tan çekiliyor

  Şerif boykotta, Butto katılıyor

  Usame: 11 Eylül’le ilgimiz yok

  Olmert’e iyi haber

  Peygambere hakarete 15 gün hapis

  İran’da rap yapmak yasak


 Son Dakika Haberleri