Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hepimiz tek ‘Allah’a inanıyoruz

Roma Katolik Kilisesi ruhanî lideri Papa 16. Benediktus, 138 Müslüman bilgin ve aydının 13 Ekim’de kendisine hitaben yazdığı mektuba yaklaşık bir buçuk ay sonra cevap verdi.

16. Benediktus, Müslümanların ortak mektup yazma girişimine öncülük eden Ürdün Prensi Gazi Bin Muhammed Bin Tallal’a hitaben, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone aracılığıyla yazdığı cevapta, “Müslümanlar ve Hristiyanlar olarak aramızdaki farklılıkları görmezlikten gelmeksizin ya da unutmaksızın, yaratan ve de hesap gününde her insanı eylemlerine göre yargılayacak olan tek Allah’a iman gibi bizleri birleştiren ortak noktalar üzerine eğilebiliriz ve eğilmemiz gerekir” dedi.

Papanın cevabı mektubunda, Hristiyanlar ve Müslümanların birbirinin dinlerini tanımaya çalışmaları, insan onuruna saygı gösterilmesi ve karşılıklı saygı ortamı oluşturulması için beraberce çalışmanın önemine değindiği kaydedildi.

PDADK Başkanı Kardinal Jean Louis Tauran ise Vatikan Radyosuna yaptığı açıklamada, Müslüman aydınların mektubunun Papa tarafından yanıtlanmasını, “olumlu bir gelişme” olarak niteledi.

Müslüman bilgin ve aydınların 13 Ekimde Papaya hitaben gönderdikleri ortak mektubun altında Türkiye’den Prof. Ali Özek’in de imzası bulunuyordu.

/ VATİKAN

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin devleti kurulmalı

  Hepimiz tek ‘Allah’a inanıyoruz

  Avustralya 2008’de Irak’tan çekiliyor

  Şerif boykotta, Butto katılıyor

  Usame: 11 Eylül’le ilgimiz yok

  Olmert’e iyi haber

  Peygambere hakarete 15 gün hapis

  İran’da rap yapmak yasak


 Son Dakika Haberleri