Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizlik problemi yokmuş

Türkiye’de işsizlik probleminin olduğuna inanmadığını belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, iş gücü ile istihdam açığının birbiri ile çakışmadığını kaydetti

Adana Sanayi ve Ticaret Odaları’nın toplantısına katılan Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, devletin 2008 bütçesinin 222 milyar YTL olduğunu bunun 56 milyar YTL’si ile geçmiş yıllara ait borçlanmaların faiz giderlerinin karşılandığını, 37 milyar YTL’sinin sosyal güvenlik giderlerine 55 milyar YTL’sinin de memur maaşlarına ödediklerini belirtti. Çağlayan konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kıt kaynaklarla ülke sanayisini destekleyeceğiz. Sosyal güvenlik primlerinin 5 puan düşürülmesi bu kaynak içinde önemli bir rakam. Ancak KOSGEB’in bugüne kadar sağda solda atıl kalan 60 milyon YTL parasını bulduk. 3 kamu bankası ile protokol yaptık. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bu üç kamu bankasından 100 bin YTL’ye kadar kredi kullanmaları halinde 18 aylık diliminin faizini karşılayacağız. Ancak bir şartımız var yeni istihdam yapmaları şart. Bu istihdam da meslek lisesi mezunları ve meslek yüksek okulu mezunları olacak” dedi.

Türkiye’de işsizlik sorunu olduğuna inanmadığını belirten Çağlayan, ancak Türkiye’nin iş gücü ile istihdam açığının birbiri ile çakışmadığını kaydetti. Önümüzdeki dönemde işgücü ve istihdam envanteri yapacaklarını belirten Çağlayan, burada Yüksek Öğretim Kurumu’na da önemli görev düştüğünü kaydetti. Bakan Çağlayan, “YÖK oturup karar verecek. 4-5 yılını verip üniversite bitirdiği halde asgarî ücretle çalışan veya hiç iş bulamayan gençlere yazık. Bu bölümler sanayinin iş gücü talebine göre değişmeli. Biz de meslek liselerinde bu planlamayı yapacağız. Hiç torna tezgahı olmayan bir ildeki meslek lisesinde torna tesviye bölümü olması anormal bir durum” diye konuştu.

/ ADANA

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsizlik problemi yokmuş

  Asgarî ücret pazarlığı başlıyor

  Carî açık en büyük risk

  Grevin zararı 100 milyon YTL

  Dövizden kaçış başladı

  Avrasya bölgesine ihracat atağı

  “Ara elemana çok ihtiyaç var”

  Mortgage krizinde çözüme doğru

  FED’den faiz indirimi işareti


 Son Dakika Haberleri