Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 imaja zarar veriyor

TGC Başkanı Orhan Erinç, Türkiye’de 301. madde ile ilgili gelişmelerin, “sıtma nöbeti gibi’’ zaman zaman gündeme geldiğini söyledi. Kısa bir süre önce 301. maddenin değişeceği sözlerinin ortaya atıldığını dile getiren Erinç, 301. maddeyle ilgili sürecin Türkiye’nin imajına zarar verdiğini kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türk Ceza Kanunun 301. maddesiyle ilgili sürecin Türkiye’nin imajına zarar verdiğini kaydetti.Erinç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından Lefkoşa’da düzenlenen ‘’21 yüzyılda medya stratejileri: beklentiler-sorunları konferansı’’nda ‘’Türkiye’de gazetecilerin örgütlenmesi-meslekte hukuki sorunlar’’ konulu bir sunum yaptı.

Türkiye’de gazetecilerin örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi veren Erinç, Türk basınında 1990’lı yıllardan itibaren sendikasızlaştırılma yaşandığını ve o günlerin Türk basını için ‘kara günler’ olduğunu kaydetti. Türkiye’de her ne koşulda olursa olsun AB’ye girmeyi savunan basın kuruluşları olduğunu dile getiren Erinç, bu basın kuruluşlarının yöneticilerinin sendikalaşmaya en çok karşı çıkan kişiler olduğunu belirtti. Erinç, ‘’Hem AB’ye girelim diyeceksiniz hem AB’nin olmazsa olmazlarından biri olan sendikaya karşı olmak gibi bir yaklaşımı gündeme getireceksiniz.

Anlamak biraz zor’’ dedi.İfade özgürlüğünün sağlanmasında meslekte örgütlenmenin, özellikle sendikalaşmanın önemli olduğunu dile getiren Orhan Erinç, ifade özgürlüğünün Türkiye’de biraz devekuşuna benzediğini kaydederek, ‘’Adı devekuşu ama ne deve ne kuş’’ ifadesini kullandı.

301 NÖBETİ GİBİ

Orhan Erinç, Türkiye’de 301. madde ile ilgili gelişmelerin, ‘’sıtma nöbeti gibi’’ zaman zaman gündeme geldiğini söyledi. 301. maddenin en çok AB kurumlarının Türkiye ile ilgili hazırladığı raporlarla gündeme geldiğine işaret eden Erinç, Cumhurbaşkanı, Başbakan veya Başmüzakereci’nin AB ülkelerine giderken kendilerine yöneltilen sorular nedeniyle en kısa yanıt olarak ‘’301. maddenin değiştirileceğini’’ söylediğini ama Türkiye’ye dönüldüğünde böyle bir çabanın söz konusu olmadığını anlattı. Erinç, 301. maddenin kimi kişiler tarafından karşı grubu sindirme gerekçesi olarak kullanılmaya başlandığını ve işin ‘’vatan hainliği’’ suçlamalarına kadar gittiğini belirtti.

Erinç, bu konuda Türk Ceza Hukuku Derneği ile birlikte bir çalışma yaptıklarını anlattı. Kısa bir süre önce 301. maddenin değişeceği sözlerinin ortaya atıldığını dile getiren Erinç, 301. maddeyle ilgili sürecin Türkiye’nin imajına zarar verdiğini kaydetti. Erinç, bundan rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Erinç, ifade özgürlüğünün mutlak bir özgürlük olmadığını da sözlerine ekledi.

/ LEFKOŞA

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 imaja zarar veriyor

  Tuhaf kaza

  Gül: Çok üzüldüm

  Erdoğan: Acımız büyük

  Toptan: Yastayız

  Demirel'in mesajı

  Teziç'in görev süresi doluyor

  Babacan: Balkanlar'ın, yeni bir krize tahammülü yok

  Sorunları ittifakla çözelim

  Prof. Dr. Çapoğlu: Amerika ile hiçbir zaman stratejik ortak olmadık

  Eski bakan Güneş, müsteşar oldu

  Wilson'a sömürge valisi benzetmesi

  Rahip serbest bırakıldı

  Polisin vurduğu genç öldü

  Sendikalar vekillere sosyal güvenliği anlatacak

  Kozan’daki sorumlulara suç duyurusu

  Melen Suyu törenle İstanbul’a geliyor

  Zehir sattıran yalanlar

  Şiddet görüntüleri, halk sağlığını bozuyor

  Akıllı tahta ile interaktif eğitim

  Çocuk yapanlara altın

  Köprüyü köylüler yaptırdı

  Mars yolunda meyve-sebze ekilecek


 Son Dakika Haberleri