Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sendikalar vekillere sosyal güvenliği anlatacak

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu’nun emek kanadını oluşturan örgütler, sosyal güvenlikle ilgili yasa tasarısı konusunda başta milletvekilleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerini bilgilendirmek amacıyla 3 Aralık’ta Ankara’da bir toplantı düzenleyecek.

Alınan bilgiye göre, Türk-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı’na karşı kanunla ilgili tüm kesimleri bilgilendirmek amacıyla birlikte hareket etme kararı aldı.

Bu konuda hazırlık yapmak için geçtiğimiz günlerde teknik bir toplantı gerçekleştiren örgüt temsilcileri, geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi kararlaştırdılar. Bu karar doğrultusunda 3 Aralık

Pazartesi günü 13.30-17.00 saatleri arasında tasarı hakkında görüş ve önerileri paylaşmak ve talepleri doğrudan muhataplara iletebilmek amacıyla İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya, yasa tasarısının TBMM’ye sevk edilmesi dolayısıyla başta milletvekilleri olmak üzere 2 bine yakın kişi ve kurum davet edildi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yaptığı açıklamada, toplantı düzenleme fikrinin 13 örgütün ortak iradesi olduğunu söyledi. Görüşlerini anlatmak için böyle bir platform oluşturmanın zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Çelebi, TBMM’deki kısa komisyon çalışmalarında görüş ve önerilerini anlatmalarının mümkün olmadığını kaydetti. Toplantıya tüm milletvekillerinin davet edilmesinin özel bir anlamı olduğunu söyleyen Süleyman Çelebi, ‘’Milletvekillerinden TBMM çalışmalarında tasarının bu haliyle yasalaşmaması için çaba harcamalarını isteyeceğiz. Bu toplantı aynı zamanda sosyal güvenlikte yapılmak istenen düzenlemelere karşı yürüteceğimiz kampanyanın da başlangıcı olacak’’ dedi.

/ ANKARA

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 imaja zarar veriyor

  Tuhaf kaza

  Gül: Çok üzüldüm

  Erdoğan: Acımız büyük

  Toptan: Yastayız

  Demirel'in mesajı

  Teziç'in görev süresi doluyor

  Babacan: Balkanlar'ın, yeni bir krize tahammülü yok

  Sorunları ittifakla çözelim

  Prof. Dr. Çapoğlu: Amerika ile hiçbir zaman stratejik ortak olmadık

  Eski bakan Güneş, müsteşar oldu

  Wilson'a sömürge valisi benzetmesi

  Rahip serbest bırakıldı

  Polisin vurduğu genç öldü

  Sendikalar vekillere sosyal güvenliği anlatacak

  Kozan’daki sorumlulara suç duyurusu

  Melen Suyu törenle İstanbul’a geliyor

  Zehir sattıran yalanlar

  Şiddet görüntüleri, halk sağlığını bozuyor

  Akıllı tahta ile interaktif eğitim

  Çocuk yapanlara altın

  Köprüyü köylüler yaptırdı

  Mars yolunda meyve-sebze ekilecek


 Son Dakika Haberleri