Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

YASEM aile buluşmaları-I yapıldı

YASEM'in faaliyetlerinde aileye yönelik programlar önemli bir yer tutmaktadır.

Bu cümleden olarak, geçen hafta, ANKA ROYAL OTEL’de yapılan ve ailelerin eşleri ile beraber katıldığı açık büfe kahvaltılı program beklentilerin üzerinde ilgi gördü.

Programın birinci oturumu kahvaltı seansı idi.

Kahvaltı sonrası konferans salonunda programın ikinci oturumu yapıldı.

Sunuculuğunu Talha Karamusa'nın yaptığı programın açış konuşmasını eğitimci ve gazeteci Bedrettin Ergül yaptı. Ailelerin zaman zaman dışarıda eşleri ile bir tatlı yemek olarak da olsa yemek yemelerinin aile mutluluğuna katkılarından bahsetti.

YASEM Eğitim Koordinatörü Dursun Sivri, bugüne kadar yapılan faaliyetleri kısaca özetledi. Şimdiye kadar 20 bin insana ulaşıldığını ve bu açılımın devam ettiğini anlattı.

YASEM'in yeni bir projesi olarak başlayan "ÇOCUK VE DEHA EĞİTİMİ" programının eğitimcilerinden Esra Karamusa da programın hedefleri ve faydalarını açıkladı.

"AİLE HAYATI" sunumu eğitimci- yazar M. Ali Kaya yaptı. Kısa ve özlü sunumunu Power Point olarak, âyet, hadis ve Risâle-i Nur’dan seçilen pasajlarla süsleyen Kaya'nın sunumu hoş bir mânevî ziyafet oldu.

Sunum sonrası katılımcıların değerlendirmeleri alındı.

Dr. Muammer Gürbüz, bu ve benzeri programların sürekli yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Dr. İsmail Benek de YASEM faaliyetlerinde hanımların öteden beri ciddî bir birikim kazandıklarını, bu alanda fedakârlık gösteren çekirdek bir kadro yetiştiği konusunda bilgi verdi. Bundan sonra kendi çalışmalarının da aile üzerine yoğunlaştığından bahsetti.

ANKA Otel'in, bayan ve erkeklerin namaz kılacak rahat ortam hazırlaması ise memnuniyetle karşılandı. Namaz sonrası "21. Yüzyıl Paneli" ni izlemek üzere aynı caddenin karşı sırasındaki AKAR Otel’e geçildi.

Çocuk ve Deha Eğitimi her

Cumartesi devam ediyor

YASEM farklı bir eğitime hizmetine imza atıyor. 9-12 yaş grubunda yer alan çocuklara yönelik 8 haftalık "Deha Eğitimi", alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor. Yeni katılanlar için bu hafta telâfi eğitimi de yapılacak. Geçen hafta katılamayanlar için bir son katılma fırsatı daha tanındı.

Eğitim muhtevası ve konu başlıklarını

tekrar hatırlatmak istiyoruz.

1. Karakter Eğitimi başlığı altında;

Sorumluluk bilincinin gelişimi,

Dürüstlük kavramının algılanma ve hayata yansıtılması,

Güven duygusunun gelişimi,

Saygı kavramının anlaşılması,

Empati yaklaşımının gelişimi,

Teşekkür alışkanlığının kazanımı,

Duygu eğitimi ve duyguların farkındalığının kazanımı.

2. Drama, kendini ifade edebilme, davranış gelişimi.

3. Okuma alışkanlığının kazandırılması ve Hızlı okuma becerilerinin gelişimi.

4. Etkili ders çalışma yöntemleri.

5. Kalıcı öğrenme teknikleri.

Ekip çalışması şeklinde yapılacak "Deha Eğitimi"nde yer alan Selma Zeynel ve Esra Karamusa, Çocuk Gelişim uzmanı olarak uzun süredir eğitimcilik deneyimlerine sahiptirler.

Drama, Oyunculuk, Hafıza, Etkin Öğrenme, Hızlı Okuma Teknikleri gibi birçok kişisel gelişim eğitimlere katılarak sertifika almışlardır. Deha eğitiminde özel pilot uygulama yapan bir eğitim kurumunda da halen görev yapmaktadırlar.

SÜRELİ EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

1. Diksiyon ve güzel konuşma eğitimleri başladı

Her ay planladığımız süreli eğitimler kapsamında "Diksiyon ve Güzel Konuşma" eğitimi ve diğer eğitimler devam ediyor.

Ankara Maltepe'deki YASEM Eğitim Merkezinde yapılacak olan eğitimler hem öğrenciler hem de çalışanların katılımına yönelik 18.00 - 21.00 saatleri arasında 3 er saatlik seanslar halinde yapılıyor.

Eğitim Uzmanı Oktay Coşkun, uzun süre Türkiye'nin birçok yerinde Diksiyon Eğitimlerini YASEM adına gerçekleştirdi ve devam ediyor.

Hafıza Geliştirme ve Hızlı Öğrenme eğitimleri başladı, devam ediyor.

Okullarda yapılan tanıtım sunumlarından alınan başvurular ve genele açık duyurular sonucu oluşan gruplarla eğitimlerimiz başlıyor.

Süreli eğitimler haftada 3 saatlik seanslar olarak 5 hafta sürecek.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA:

2 ayda Kur'ân Hafızlığı'nı kazandıran Kur'ân kursu öğretmeni Hatice Şahin'in başarısı hakkında daha önce bilgi vermiştik. Bu konuda çok soru ve e-mail alıyoruz. Kendisi ile görüşme ve basında çıkabilecek açıklamalarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iznine bağlı olduğunu söyledi. Bu konuda yöntemlerini paylaşma ve izin hususundaki girişimlerimiz devam ediyor. İlgilenenlere teşekkür ederiz. Bizi izlemeye devam ediniz.

01.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Hedefte bumerang etkisi

  Çoğu gitti, azı kaldı

  "Babam ve Oğlum" filmi perspektifinde ergenle iletişim

  YASEM aile buluşmaları-I yapıldı


 Son Dakika Haberleri