Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Hilmi Ağabeyin ardından

Yıldızlar kaymaya devam ediyor. Biz de üzülmeye...

Hilmi Ağabey de kayan yıldızlardan biri. İyi bir idareci, başarılı bir bürokrat, sadık bir Nur talebesi idi. Nurların iyi bir okuyucusuydu.

Bir ara gazetemizin idaresinde bulundu. Türkiye Petrollerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı, yönetim kadrolarında bulundu.

Nurları, Batman'da çalışırken tanımıştı.

Bekir Berk (merhum) Ağabeyi tanıyınca Türkiye çapında seyahatlere başladı. Mazlûm ve mağdur insanları çok severdi. Maznunların müdafaasını yapan Bekir Berk Ağabey ile dolaşıp müdafaalarını dinlerdi. Kendi dertlerini unutuyor, mazlûmların zindanlardan kurtulmasını ümit ve şevkle takip ediyordu.

Ankara’da bulunduğum yıllarda Konya, Çorum, Afyon, Kırıkkale ve benzeri illere sohbet için giderdim. Bize takılır “Necati kardeş, size Ankara’yı beğendiremedik. Hep çevre illere gidiyorsunuz” derdi. Üstad’ın Darü’l-Hikmeti’l-İslâmiye’de kısa bir süre çalıştığından kinaye olarak, ben de bir süre Diyanet’te çalıştığım için “Sen böylece paçanı kurtardın, bizim halimiz ne olacak?” derdi.

Üstada yazdığı şiirler, dillere destan oldu.

Allah kabrini nur, makamını Cennet eylesin. Âmin.

Hilmi Ağabey, Üstad’a ve vefat eden Nur talebelerine kavuştu. Yakınlarına Allah’tan sabr-ı cemîl ihsan etmesini dilerim.

Necati YILMAZ

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri