Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kur’ân’ı anlamanın anahtarı Risâle-i Nur’da

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran Kanadalı Müslüman yazar Fred Reed, Kur’ân’ın kolay anlaşılmayan sırlarla dolu olduğuna dikkat çekerek, “Onu daha iyi anlayabilmek için Risale-i Nur gibi bir anahtara ihtiyaç var” diye konuştu.


ASKER SEVKİ DEVLETİ GÜÇLENDİRMEZ

Dağdaki çatışmaların, işyeri bombalamalarının, güvenlik güçlerine yönelik saldırıların hep günlük hayatı rayından çıkarmak için yapıldığını ifade eden

Bor zenginiyiz, ama bize bırakmıyorlar

Eski bor işleticisi Hasan Çetin, Türkiye’nin dünya bor madenlerinin yüzde yetmişine sahipken bor ürünleri piyasasından aldığı payın yüzde yedi olduğun


  Genelkurmay: Hedef terör örgütü

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), kendisine verilen yetki çerçevesinde, Irak’ın kuzeyinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için gereken askerî tedbirleri alacağını, bu kapsamda ilk operasyonun bugün (dün) icra edildiğini, elde edilen istihbarata bağlı olarak operasyonlara devam edileceğini bildirdi.


  8.5 milyon özürlü var

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Özürlüler Araştırması 2002 verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 8.5 milyon özürlü bulunduğunu bildirdi.


  G3 yerine öldürmeyen silâh

Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Murad Bayar, yıllardır Türk Silahlı Kuvvetlerinin piyade tüfeği ihtiyacını karşılayan G3’ün yerine son teknolojiler kullanılarak yeni bir piyade tüfeği geliştirilmesi konusunda karar aşamasına gelindiğini bildirdi.


  Engelliye verilen hizmetler istenilen düzeyde değil

TBMM Başkanı Köksal Toptan, son dönemde ağırlık verilen sosyal politikalarla engellilerin yaşam standardında ilerlemeler olduğunu belirterek, sadece eğitimde değil, sağlık ve çalışma hayatı gibi alanlarda da engellilere verilen hizmetlerin istenilen düzeyde olmadığını vurguladı.


  Asgarî ücrette ilk randevu

Asgarî Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgarî ücreti belirlemek için ilk toplantısını bugün yapacak.


  THY tarihinin zirvesinde

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2003 yılında Türkiye’de başlayan havacılık seferberliğinin meyvelerini en iyi aldıkları yılın, 2007 olduğunu bildirdi.


  Sağlıkta yeni düzenlemeler yolda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2008 yılında sağlık alanında önemli düzenlemeler yapacaklarını bildirdi.


  KKTC'de doktorlar bugün grev yapacak

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Sağlık Çalışanları Yasa Tasarısı’ndaki değişiklikler sebebiyle bugün grev yapacak.


  Üç kaza: 7 ölü, 13 yaralı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


  Devlet özürlüye iş vermiyor

3 Aralık “Dünya Özürlüler Günü” dolayısıyla Türk Sağlık-Sen tarafından Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanılarak yapılan bir araştırma devlet kurumlarında da yeteri kadar özürlü personelini istihdam edilmediğini ortaya koydu.


  Ferahevler BİGEV’ine kavuştu

Sarıyer Belediyesi’nin kısa zaman önce hizmete sunduğu Sarıyer Merkez ve Reşitpaşa’daki Bilişim Gençlik Evleri’nin (BİGEV) üçüncüsünü Ferahevler Mahallesi’nde açıldı.


  Kırsal kalkınmaya hibe desteği

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kırsal kalkınma projeleri kapsamında 2006 ve 2007 yıllarında 2 bin 683 projenin kabul edildiğini, karşılığında 386.4 milyon YTL hibe sağlandığını belirterek, ‘’Projelerle 29 bin 180 kişiye iş, ekonomimize ise 1 milyar 10 milyon YTL katkı sağlanmaktadır’’ dedi.


  70 ölüm noktasına neşter

Ulaştırma Bakanlığı, kara yolları altyapısındaki 70 ölüm noktasını belirledi. Trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen Bakanlık, kara yolu altyapısındaki 70 kara noktadaki eksiklikleri gelecek yıl gidermeyi planlıyor.


  Nüfus cüzdanını kaybetti, hayatı karardı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde yaşayan ve 10 yıl önce İstanbul’da nüfus cüzdanını kaybedince bütün yaşantısı değişen Mürsel Satılmış, hakkında bugüne kadar açılan 270 dâvâ sebebiyle zamanının çoğunu adliyede geçiriyor.


  Uykunuz yoksa kendinizi zorlamayın

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lut Tamam, yattıktan 20-30 dakika sonra uyku gelmediyse kendini uyumaya zorlamanın, zihni ve bedeni daha fazla uyarmaya ve uykunun iyice kaçmasına sebep olacağını bildirdi.


  Din ve bilim barışacak

ABD University of Nevada, Reno Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, “Dünyadaki her şey madde ve mana karışımıdır. Elmas Teorisi din ile bilimi barıştıracak” dedi.


  Obeziteyle mücadele edilmeli

Obezite tehlikesinin giderek arttığı, sigarayla olduğu gibi obeziteyle de savaş başlatılması gerektiği bildirildi.


  Avrupalıların harcayacak çok parası var

Avrupalı tüketicilerin harcamak için 8 trilyon avro parasının bulunduğu bunun da kişi başına satın alma gücü bakımından ortalama 11 bin 988 avroya denk geldiği bildirildi.


  Babası kalpten ölünce kalp uzmanı oldu

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları, Cerrahisi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzmanlarından Dr. Mustafa Kınay’ın 47 yaşında hasta reçetesi yazarken kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine, oğlu Ozan Kınay, babasının ölüm şeklinden etkilenerek kalp hastalıkları uzmanı oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri