Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener'e tarihi fırsat

Şampiyonlar Liginde grubundaki son maçında bugün Kadıköy'de CSKA Moskova ile karşılaşacak olan Fenerbahçe rakibini yenerek tarihinde ilk defa gruptan çıkma başarısını göstermek istiyor. İtalyan hakem Trefoloni'nin yöneteceği karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 6. ve son maçında bugün Rusya'nın CSKA Moskova takımı karşısında önemli bir mücadeleye çıkacak. ''Devler Ligi''nde (G) Grubu'nda bir üst turu garantileyen 12 puanlı FC Inter'in ardından 8 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe, gruptan çıkma hedefine çok yakın. İddiası kalmayan CSKA Moskova'yı yenerek gruptan çıkmayı hedefleyen, daha önceki 4 katılımında bu başarıyı elde edemeyen sarı-lacivertliler tarihinde bir ilke imza atmak istiyor. Fenerbahçe'nin ardından grupta 7 puanla 3. sırada bulunan PSV Eindhoven'ın, FC Inter karşısında alacağı beraberlik veya yenilgi, sarı-lacivertli ekibin yenilse bile gruptan çıkmasına yetecek. Hollanda temsilcisiyle yaptığı iki maçta 1'er beraberlik ve galibiyet alan sarı-lacivertlilerin rakibine karşı ikili averajı bulunuyor.

KADRO DEĞİŞMİYOR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, Süper Lig'deki derbi maçta Galatasaray'ı 2-0 yenen ilk 11 kişilik kadrodan, CSKA maçında fazla değişiklik yapmaması bekleniyor. Derbi maçta ilk 11'de başlayan Uğur'u ikinci yarının başında Vederson ile değiştiren Brezilyalı teknik adamın, CSKA Moskova'ya karşı Vederson'a ilk 11'de görev verebileceği belirtiliyor. Sarı-lacivertlilerin Rus rakibi karşısında sahaya çıkması beklenen ilk 11'i şöyle: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Aurelio, Vederson, Alex, Semih Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle Tümer, Deniz ve Appiah'ın yanı sıra Gürhan ve kaleci Serdar'ın tedavileri sürüyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İtalyan hakem Matteo Simone Trefoloni yönetecek. Karşılaşma Star televizyonundan naklen yayınlanacak.

Galatasaray maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinin tamamını dolduran sarı-lacivertli taraftarların, bugünkü önemli karşılaşmaya da büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Stadın Fenerium tribünündeki bazı bloklardaki biletlerin satışı Biletix'den devam ediyor.

12.12.2007


 

G.Saray'ın ünvanına göz dikti

Süper Lig'de Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe, ezeli rakibinin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanına da göz dikti.

Sarı-lacivertliler, bugün sahadan galibiyetle ayrılırsa, grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını Galatasaray'dan alacak. Gruptaki 5. maçlar sonunda 8 puanı bulunan sarı-lacivertliler, son maçında kazanırsa 11 puana ulaşarak, 10 puanla Türk takımları arasında Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinde grup maçlarında en çok puan toplayan takım olan Galatasaray'ı geçecek.

G.SARAY 10 PUAN TOPLADI

''Devler Ligi''nde 1. turdaki grupta en çok puanı toplayan Türk takımı olan Galatasaray, 2001-2002 sezonunda mücadele ettiği (D) Grubu'nu 10 puanla 2. sırada tamamlayarak, bir üst turdaki gruba yükselmişti. Sarı-kırmızılılar, bir üst turda (B) Grubu'nu ise 5 puanla son sırada tamamlamıştı. Zico'ya da tarihe geçme fırsatı Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe Futbol Takımı, Brezilyalı çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 19 Avrupa kupası maçında 4 kez yenildi. Zicolu Fenerbahçe, 19 Avrupa kupası mücadelesinin 9'unu kazanırken, 6 beraberlik, 4 de yenilgi aldı. 19 maçta rakip filelere toplam 35 gol atan sarılacivertli ekip, kalesinde 20 gol gördü. Zico, bu sezon Fenerbahçe'nin başında çıktığı 7 Avrupa Kupası maçında sadece İnter önünde yenilgi aldı.

12.12.2007


 

Victoria: Eşimle İslam'ı seçerek huzur buldum

Çaykur Rizespor'un Kolombiyalı oyuncusu Victoria Rave, 7 yıldır Türkiye'de futbol oynadığını belirterek, "Eşimle birlikte İslamiyeti seçtikten sonra daha huzurluyuz, kendimizi güvende hissediyoruz" dedi.

Çaykur Rizespor'un Kolombiyalı oyuncusu Victoria Rave, eşi Paola Valencia ile İslamiyeti seçtikten sonra daha huzurlu olduklarını ve kendilerini güvende hissettiklerini söyledi. Victoria, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 7 yıl önce Galatasaray ile anlaşarak geldiğini belirterek, ''İlk geldiğim günden itibaren İslamiyet ile ilgili bazı şeyler duydum. Eşim Paola, İslam dinine daha fazla ilgi duyuyordu. Öğrendiklerini bana da anlatmaya başladı. İkimiz birlikte daha fazla ilgi duyup incelemeye başladık. En sonunda Müslümanlığın diğer dinlerden daha akla yatkın ve daha doğru bir din olduğunu düşündüğüm için böyle bir karar aldık'' dedi.

İslamiyet'i seçmelerini Kolombiya'da yaşayan aileleri ile de paylaştıklarını ifade eden Victoria, şöyle devam etti: ''Pek fazla sorun olmadı, ama aile içerisindeki bazı prensipleri değiştirmek zordur. Buna rağmen pek problem olmadı. Zaten Kuran'ı Kerim'de yazanları İncil'de yazanların devamı gibi düşünüyoruz. Hayat tarzı olarak pek bir şey değişmedi, ama ibadet olarak daha değişik bir ibadet tarzı. Evin içerisinde İslamiyeti seçtikten sonra daha huzurluyuz. Kendimizi daha güvende hissediyoruz.''

12.12.2007


 

Hidayet'li Magic yenildi

NBA'nin istikrarsız takımlarından Orlando Magic, sahasında Atlanta Hawks'a 98-87 yenilirken, Hidayet Türkoğlu karşılaşmayı 22 sayıyla tamamladı ve takımının en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3'ünde isabet çıkarırken, 8 kez kullandığı 2 sayılık atışların da 4'ünü sayıya çevirdi. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde 5 isabet bulan Türkoğlu, karşılaşmayı 22 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. Ancak milli sporcunun performansı, takımını galibiyete taşımaya yetmedi.

12.12.2007


 

Efes, Cibona Zagreb'i ağırlıyor

Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu 8. maçında bugün Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımını İstanbul'da konuk edecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den canlı yayınlanacak. (B) Grubu'nda iki takım arasında oynanan ilk karşılaşmada Cibona Zagreb kendi evinde Efes Pilsen'i 93-85 mağlup etmişti.

(B) Grubu'nda Efes Pilsen, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ile 4. sırada yer alırken, Cibona Zagreb ise 3 galibiyet, 4 yenilgiyle 6. sırada bulunuyor. Efes Pilsen ile Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımları, yarın İstanbul'da yapılacak ULEB Avrupa Ligi maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 24. kez karşı karşıya gelecek. Efes, Zagreb önünde şimdiye kadar 9 galibiyet, 14 yenilgi aldı.

12.12.2007


 

Dakar Rallisi'nde heyecan başlıyor

30. Dakar Rallisi, 5-20 Ocak 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Kemal Merkit-Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Türk Takımı, 2. kez bu zorlu yarışta Türkiye'yi temsil edecek.

Motosiklet (450 cc) kategorisinde 2007 yılında ilk kez Dakar Rallisi'ne katılan Türk Takımı'ndan Kutlu Torunlar 2, Kemal Merkit ise 3. oldu. Dünyanın en zor rallisi olarak bilinen 9.273 kilometrelik Dakar Rallisi'ne 570 takım katılırken, 205 otomobil, 245 motosiklet, 20 ATV ve 100 kamyon, maksimum performans ve azim göstererek yarışı bitirmeye çalışacak. Portekiz'in başkenti Lizbon'da 5 Ocak'ta start alacak yarışta sporcular, İspanya, Fas ve Moritanya'yı geçerek Senagal'de (Dakar) finişe varacaklar.

12.12.2007


 

Fransa 2016'ya talip

Fransa'nın, 2016 yılında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine ev sahipliği yapmak istediği bildirildi.

France İnfo radyosu, federasyonun, ev sahipliği ile ilgili resmi başvuruyu yapmak için gerekli hazırlıkları tamamladığını duyurdu. Fransa, daha önce, 1960 ve 1984 yıllarında, Avrupa futbol şampiyonası finallerine ev sahipliği yapmıştı.

12.12.2007


 

Ciddi oynamalı..

Fenerbahçe'nin CSKA Moskova önündeki en büyük rakibi ciddiyetsizliktir. Eğer, sarı-lacivertli futbolcular 90 dakika boyunca oyun disiplininden kopmaz, mücadeyi sürdürürse mutlaka mutlu sona ulaşacaktır. Ancak, atılacak bir golden sonra rakibin hiçbir iddiası olmaması düşünülerek oyun rölantiye alınırsa Saracoğlu Stadı 52 bin kişiye büyük acılar yaşatabilir..

Bu uyarıyı derbi maçında gördüğüm vurdumduymaz hareketler yüzünden yapıyorum. Özellikle Deivid ve Semih çok uygun pozisyonlarda arkadaşlarına asist yapacaklarına, kendilerinin gol atma düşüncesi yüzünden kenardaki Zico'ya bile saç baş yoldurdular..

Fenerbahçe, derbinin 2. yarısındaki ilk 20 dakikada ortaya koyduğu futbolu tekrarlayabilirse CSKA engelini rahat geçer. Bilhassa kanatlardan Gökhan Gönül ve Roberto Carlos'a depar attıracak paslar rakibi çökertebilir. Zico, derbiye çıkardığı kadroyu bozmamalı. Kezman'ı ilk 11'de düşünmemesi yerinde bir karar. Semih Şentürk forvette şimdilik daha iyi ve etkili. Alex bu tip maçlarda kalitesini her zaman ortaya koymuştur. Yine maçı koparan isim olacağını düşünüyorum..

Kalede Volkan çok formda. Antrenmanlarda iyi çalışmanın mükafatını almaya başladı. Savunmanın belkemiği Lugano ve Edu mükemmel anlaşıyor. Derbide Galatasaray'a tek pozisyon dahi vermediler. Selçuk Şahin kötü dönemini atlattı. Orta sahada çalıma kaçmadığı zaman çok faydalı bir oyuncu olduğunu gösterdi. Mehmet Aurelio ise her zamanki çalışkanlığını sürdürüyor..

Fenerbahçe 2. tura kalacağını herkese kabul ettirdi. Bu akşam kimse sürpriz bir sonuç beklemiyor. Umarım, bu gece Kadıköy'de bayram sevinci yaşanır..

Erol DOYURAN

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri