Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Teröre karşı önemli fırsat yakaladık

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye’nin terörle mücadele açısından önemli bir fırsatı yakaladığını ifade ederek, “Bakınız bütün AB ülkeleri dahil, bazı konularda tabiatıyla şikâyetlerimiz var, ama Türkiye’nin sınırötesi operasyon ki en çok gürültü koparan bir tedbirdir bu bütün dünyada, Türkiye’nin haklılığını kabul etmiştir” dedi.


Sorunlar özgürlük ve bilimle çözülür

İlk basın toplantısında hem üniversite öncesinde, hem sonrasında ciddî sorunlarımız bulunduğunu vurgulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu

Yeni Başkana akademisyen desteği

YÖK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı yakından tanıyan akademisyenler ve öğrencileri, sorunları çözebileceğine ve başarılı olacağına in


  Başbakan Erdoğan, Bahçeli’den tazminat kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında açtığı 20 bin YTL’lik manevi tazminat davasında, 3 bin 500 YTL manevi tazminat kazandı.


  Diyanet’ten medyaya tepki

Diyanet İşleri Başkanlığından, “imamlarda iman şartı’’ aranacağı haberleriyle ilgili yapılan açıklamada, “Yıllardan beri uygulanan bir kriterin yeni bir uygulama gibi gösterilerek haberleştirilmesi, siyasî imalarda bulunularak mahalle baskısı uygulamasının yolunu açacak bir düzenleme şeklinde gösterilmesi üzüntüyle karşılanmıştır’’ denildi.


  DTP’li 54 belediye başkanına dâvâ

Diyarbakır’da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili olarak basın açıklaması yapan DTP’li 54 belediye başkanı hakkında 2’şer yıl hapis talebiyle dava açıldı.


  Başörtülü anneye Mazlumder desteği

MAZLUMDER İstanbul Şubesi avukatları, başörtülü anne Zeynep Koç’u, ameliyat olan 22 aylık çocuğunun yanına almayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundular. Dernek, Sağlık Bakanlığına da konuyla ilgili bir dilekçe göndererek, uygulamanın yasal dayanağı hakkında bilgi istedi.


  Kurban satıcıları müşteri bekliyor

Genellikle Doğu Anadolu’dan getirdikleri kurbanlıkları büyükşehirlerde satmaya çalışan satıcılar, soğuk hava şartlarının yanı sıra hırsızlarla da mücadele ediyor. Hırsızlara karşı hayvanlarla aynı çadırlarda kalan, ısınmak için de topladıkları kâğıtları yakan satıcılar, düşük fiyatına rağmen alıcı bulamamaktan şikâyet ediyor.


  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kurban Bayram süresince, vatandaşların otoyol, boğaz geçişi ve toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceklerini bildirdi.


  Isparta’da düşen yolcu uçağının enkaz kaldırma işi devam ediyor

İstanbul-Isparta seferini yaparken 57 yolcu ve mürettebatıyla birlikte düşen Atlasjet Havayollarına ait uçağın enkazını kaldırma çalışmalarının yüzde 70’inin tamamlandığı bildirildi.


  Medya resmî ideolojinin sesi

Medyanın tanınmış isimleri kendileriyle ilgili özeleştiride bulundu. Doğan grubuna bağlı Radikal ve Milliyet gazetelerinin Ankara temsilcileri Murat Yetkin ve Fikret Bila medyayla ilgili itiraflarda bulundular. Yetkin, medyanın resmî ideoloji çerçevesinde olaylara baktığına dikkat çekti.


  Diyanet okulları kurulmalı

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Niyazi Kahveci, ‘’Diyanet Okulu’’nun kurularak, geleceğin din adamlarının daha çocuk yaşta, bu niteliğe uygun yetiştirilmeye başlanması gerektiğini savundu.


  Çıkarılan ceset sayısı 47 oldu

İzmir’in Seferihisar ilçesi Sığacık sahili açıklarında kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu meydana gelen facia ardından yapılan aramalarda, 3 erkek cesedi daha bulundu.


  Manisa hafif sallandı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.


  Doğu’da hayat zorlaşıyor

Ağrı’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gece etkili olan kar yağışı sonrası çok sayıda köy ile ulaşımın kesildiği, karayolları ekiplerinin gece boyunca yaptığı çalışmalar neticesinde ise şehirlerarası ulaşımda aksama yaşanmadığı bildirildi.


  İşadamı Vitali Hakko öldü

Vakko’nun kurucusu, ünlü iş adamı Vitali Hakko (94), İstanbul’da öldü.


  Kurban ibadeti, sosyal yardımlaşmayı arttırıyor

Uluslararası Kurban Sempozyumu sonuç bildirisinde, İslam’da kurban ibadetinin sosyal yardımlaşma açısından önemli bir işlev gördüğü belirtilerek, bunun toplumsal dokuda yardımlaşmayı arttırdığı bildirildi.


  Konya’da kuraklık tehlikesi geçmedi

Yoğun su çekilmelerinin yaşandığı Konya, tarihinin en kurak dönemlerinden birini yaşıyor. Yeraltı sularındaki aşırı çekilme tarımsal sulamayı etkilerken, içme suyunda da tehlikeli boyutlara ulaşıldı.


  Mezuniyet değil kabiliyet önemli

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven, firmaların eleman alırken nereden mezun olduğundan çok, ne işe yarayacağına baktığını söyledi.


  Evlerinde hamster üretiyorlar

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir aile, evlerinde hamster üreterek satışını yapıyor.


  Yılın en görkemli meteor yağmuru yarın

Amerikalı astronomi uzmanları, yılın en görkemli meteor yağmurunun 13 ve 14 Aralık gecesi seyredilebileceğini açıkladı.


  Zemzem ücretsiz dağıtılıyor

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde bulunan Zemzem United Office, hacılara her gün 30 bin damacana ücretsiz Zemzem dağıtıyor.


  Mars'ta önemli keşif

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'taki robotlarından Spirit'in, Kızıl Gezegen'deki en önemli keşiflerinden birisini yaptığını bildirdi.


  Verem yeniden mi hortluyor?

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde son zamanlarda verem vak'alarında belirli bir artış görülmesi, uzun yıllar önce insanlığın korkulu rüyası olan ve dünyada çok sayıda kişinin ölümüne yol açan bu hastalığın tekrar geri döndüğü endişelerini ortaya çıkardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri