Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Büyükelçi Wilson: PKK istenmeyen örgüt

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, “PKK uzun süredir ilk kez şu gerçeği anlıyor ya da anlamaya başladı; ne kuzey Irak’ta ne Türkiye’de hoş karşılanıyorlar. ABD’de, Avrupa’da ve burada düşmanları var” dedi.

Uçak sanayi kuruluşlarını gezmek için Eskişehir’e gelen Wilson, Vali Kadir Çalışıcı’yı ziyaret etti. Vali Çalışıcı, çok uzun yıllardır dost ve müttefik olan ABD’nin Büyükelçisi Wilson’u Eskişehir’de görmekten memnun olduklarını belirtti.

Büyükelçi Wilson da Türkiye ve ABD’nin birbirine çok uzun zamandır dost ve müttefik iki ülke olduğunu belirterek, “Çok önemli ilişkilerimiz var. Üniversiteler ve iş çevreleri arasında zaten var olan ilişkilerimizi artırma imkânlarına bakmak için Eskişehir’e geldik” dedi.

Vali Çalışıcı, Wilson’a lüle taşından yapılmış pipo hediye etti. Wilson da Vali Çalışıcı’ya, ABD ile ilgili bir kitap hediye etti. Wilson, Vali Çalışıcı’nın Eskişehir basınının çok güçlü olduğunu söylemesi üzerine, “Türkiye’de basın her yerde çok güçlü” dedi. Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükelçi Wilson, pek çok ayrı etkenin yol açtığı uluslararası terörizm sorunuyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

ABD, PKK için siyasi çözüm istedi

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığının terörizmle mücadele koordinatörü Büyükelçi Dell Dailey, terör örgütü PKK’ya karşı ‘’hem Türkiye içinde hem de Irak’ta, askerî değil siyasî çözümden yana olduklarını’’ söyledi. Terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin sorulara karşılık Dailey, ‘’ABD Başkanı George W. Bush’un kararı çerçevesinde’’, Türkiye ile istihbarat paylaşıldığını ve bu sistemin işlediğini söyledi. ABD Kara Kuvvetlerinde 36 yıl hizmet vererek korgeneralliğe kadar ulaşan ve şu andaki pozisyonundan önce Özel Operasyonlar Merkezi’nin direktörlüğünü de yürütmüş olan Dailey, ‘’PKK için askeri bir çözüme bakmadık. Bizim tercihimiz, siyasi bir çözümdür. Ve Irak, Türk ve Amerikan hükümetlerini bir araya getirerek büyük bir diplomatik muhakeme sergiledik’’ dedi. Bunun ardından Irak hükümetinin PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini belirten ve bunun ‘’ileriye doğru atılmış önemli bir adım’’ olduğunu söyleyen Dailey, Irak hükümetinin şimdi PKK tehdidini, kuzeydeki kendi sınırları içinde, ‘’uygun olduklarına inandıkları bir sistemle’’ ortadan kaldırma sorumluluğu bulunduğunu söyledi ve ‘’bizim tercihimiz siyasî bir çözüm olacaktır’’ dedi.

/ ESKİŞEHİR

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyükelçi Wilson: PKK istenmeyen örgüt

  ‘Türkiye’yi, AB dışında bırakmak barbarlıktır’

  AB, Kosova çözümünü erteledi

  Rusya’nın resti, NATO’yu üzdü

  Kasparov, Putin’den ürktü ve çekildi

  İsviçreli ırkçı bakan kabineden çıkarıldı


 Son Dakika Haberleri