Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TÜSİAD: “Yüzde 4-5 büyüme Türkiye’ye yetmez”

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, hükümeti, yüzde 4-5’lik büyüme ile Türkiye’nin başta istihdam olmak üzere hiçbir sorunlarının çözülemeyeceği konusunda uyardı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Ankara’da toplandı. Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, son açıklanan enflasyon ve büyüme rakamlarının, ekonominin rehavete hiç tahammülü olmadığını bir kez daha net biçimde gösterdiğini ifade etti.

Büyüme rakamlarının da bir yavaşlama eğilimine girdiğini, büyüme hızının 2007 yılının 1 ve 2’nci çeyreğinde yüzde 4 civarına, 3’üncü çeyreğinde ise yüzde 2’ye kadar gerilediğini hatırlatan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Türkiye’nin üretimdeki katma değerini artırması, cari açığı kontrol altına alması gerektiğini ve bütün bunları yüzde 7 büyümeden taviz vermeden yapmak durumunda olduğunu vurguladı.

Yüzde 4-5 büyümenin, Türkiye’nin başta istihdam olmak üzere hiçbir sorununa çözüm olamayacağına dikkati çeken Yalçındağ, “Bu yüzden ekonomiyi yapısal olarak dönüştürmek, buna uygun strateji ve politikaları oluşturmak için harekete geçmekte acele etmeliyiz” diye konuştu.

Sermaye, işgücü ve ürün piyasalarında rekabetin önünü tıkayan engellerin hızla aşılması gerektiğini vurgulayan Yalçındağ, “Kayıtdışı ekonomiyle etkin mücadele verilmeli. Vergi ve sosyal güvenlik sistemleri acilen düzeltilmeli, ticari sistemin daha verimli çalışmasını sağlayacak Türk Ticaret Kanunu bir an önce tamamlanarak, yürürlüğe sokulmalı. Bölge ve sektör öncelikleri belirlenerek, kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılmasına çalışılmalı” dedi. Yalçındağ, 2008 yılında da reformların devam etmesi gerektiğine işaret etti.

Koç: “Ekonominin kırılganlığı azaltılmalı”

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç da, “Türkiye ekonomisinin kırılganlığını daha da azaltmaya ihtiyacımız var” dedi.

Önemli bir risk unsuru olan cari açığı, sürekli üreten ekonomik yapıyla değiştirmek gerektiğini vurgulayan Koç, Türkiye’nin yılda yüzde 7 civarında olan bir büyümeyi garanti altına alması gerektiğini bildirdi.

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kredi kartı borçları korkutuyor

  Şimşek: Cari açığa tedbir alıyoruz

  TÜSİAD: “Yüzde 4-5 büyüme Türkiye’ye yetmez”

  Sosyal güvenlik Haziran’da yürürlükte

  Emeklilere bayram müjdesi

  Borsa’da 2,5 gün bayram tatili

  Otomotiv sektörü dış piyasaya çalıştı

  Batık bankaların maliyeti 60 milyar doları geçti

  İslâmî otomobiller 2011’de yollarda


 Son Dakika Haberleri