Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Darülacezeli yönetmen, "Ramazan’da Gözyaşları" filmi için kamera arkasında

Geçmişte pek çok filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini yapan Kayışdağı Darülaceze sakini Birol Işın, senaryosunu darülaceze tesislerinde kaleme aldığı “Ramazan’da Gözyaşları” adlı sinema filminin çekimleri için setlere dönüş yaptı. Birol Işın, başrol oynadığı filmin yönetmenliğini de kendisi üstlendi.

Darülaceze’ye geldikten kısa bir süre sonra kendini toparlayıp hayata daha sıkı sarılan Birol Işın, önce Darülaceze Zümrüt Sitesi’ne yerleştirildi. Yeşilçam emekçisi Işın, Darülaceze’deke odasında senaryo çalışmalarına yeniden başladı. Anneler Kirletilemez, Kurban, Hayatın Rengi, Çöplükte Doğan Allah Âşkı, Beş Vakit ve Abdest olmak üzere altı senaryo kaleme alan Birol Işın, 2007 yılı başında, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yaşam Evleri” projesi kapsamında Beyoğlu’nda bulunan Yaşam Evi’ne yerleştirildi. Yeni evine yerleştikten sonra, kendi hayat hikâyesini konu alan “Ramazan’da Gözyaşları” isimli senaryoyu yazan Işın, bu projenin film çekimleri için kamera karşısına geçti.

Birol Işın, hayatta hiçbir şey için geç olmadığının ve her türlü sıkıntı ve zor şarta rağmen insanın inanırsa çok şeyler yapabileceğinin örneği oldu. Darülacezeliler kendi içlerinden çıkarak bütün insanlar için ders olacak başarı gösteren san’atçıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darülacezeli yönetmen, "Ramazan’da Gözyaşları" filmi için kamera arkasında

  Müziğin “korsan” yılı

  Bâkiler’in dilinden Bekir Sıtkı Erdoğan


 Son Dakika Haberleri