Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz indirimi yetersiz

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası’nın faiz indirimini yeterli bulmadıklarını bildirdi. Nurettin Özdebir, Merkez Bankası’ndan “en az 1 puanlık indirim beklediklerini” belirterek, “Yarım puanlık indirimle Merkez Bankası, beklentileri yönetmek yerine durumu idare etmeyi tercih etmiş görünüyor” dedi.


Yalçındağ: Faizlerimiz yüksek seyrediyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Merkez Bankasının faiz indirimini değerlendirirken, ‘’dün 0,50 puan

MB’den faizde yarım puanlık indirim

Enflasyonun son dönemde yükselişe geçmesi ve büyümenin üçüncü çeyrekte hız kesmesine rağmen Merkez Bankası faizi yarım puan indirdi. Banka, enflasyond


  Bütçe 2008’de de açık verecek

TBMM Genel Kurulunda, 2008 yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri kabul edildi. Buna göre, 2008 yılı bütçe büyüklüğü 222 milyar 553 milyon 600 bin YTL, gelirleri 204.6 milyar YTL, bütçe açığı ise 17 milyar 997 milyon YTL olacak.


  Devlet kurumları enerji tasarrufuna hazırlanıyor

Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde, enerjinin etkin ve verimli kullanılması yönelik çalışmalar, önce kamu kurum ve kuruluşlarında başlayacak.


  Sosyal güvenlik reformu ek yük getirecek

Sosyal güvenlik reformu, uygulanacağı ilk üç yıl bütçeye yaklaşık 1 milyar YTL ek maliyet getirecek.


  Sosyal Güvenlik'te 3. erteleme

Yürürlüğü daha önce iki kez ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasının yürürlük tarihi 1 Haziran 2008’e ertelendi.


  IMF: ‘’Önlemler paketi üzerinde çalışıyoruz’’

Uluslararası Para Fonu (IMF), halen Türk makamlarıyla, programın yedinci gözden geçirme döneminin sonuçlandırılmasına imkân verecek güçlü tedbirler paketi üzerinde çalışıldığını bildirdi.


  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Kurban Bayramı süresince, köprü ve otoyol geçişleri ile belediyelerin toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.


  TTNet ve ADSL satışı PTT’den yapılacak

ADSL abonesi olmak isteyenler, TTNet ile PTT arasında imzalanan anlaşma uyarınca artık Türkiye genelindeki 3 bin 133 PTT şubesinden de başvuru yapabilecek.


  Yeşil Vadi Merkez Ofisi hizmete açıldı

Yeşil Vadi Arsa Ofisi, Küçükçekmece Sefaköy’deki Merkez Ofisini hizmete açtı.


  Yabancıların borsada işlem hacmi 150 milyar dolar

Yabancı yatırımcıların yılın ilk on bir ayında İMKB’de yaptıkları alım satım işlemlerinin toplam hacmi 135 milyar dolara ulaştı. Borsa’daki yabancı işlemlerinin yılın tümünde 150 milyar dolara yaklaşması bekleniyor.


  Türk kahvesi yine bayramın gözdesi

Türk kültürünün en güzel ve özel alışkanlıklarından olan, zihin açıcı, uyarıcı, enerji verici özelliği yanında sindirime de yardımcı olduğu bilinen ‘’Türk kahvesi’’ satışlarında Kurban Bayramı öncesinde büyük artış yaşandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri