Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Her yerde kar, yağmur, fırtına

Edirne ve Kırklareli’nde şehir merkezlerine mevsimin ilk karı yağdı.Yağışla birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Erzurum-Aşkale ayırımı-İspir ve Erzurum-Çat-Karlıova yollarının kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapandığı bildirildi. Erzurum’da etkili olan fırtına sebebiyle bir caminin minaresi yıkıldı, çok sayıda evin çatısı uçtu.


Güç şartlar altında okuyorlar

Şehir merkezlerine uzaklıkları sebebiyle yardımlardan yeterince faydalanamayan Toroslar’daki çocuklar, ağır kış şartlarında eğitim mücadelesi veriyor.

Bu halinle Meclise gelme

TÜBİTAK’ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde başörtülü öğrencinin kürsüye çıkmasına tepki gösterip soruşturma açtıran Milli Eğitim Bakanı Hüse


  Rektörler direniyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın rektörlerle tanışma toplantısının sadece 15 dakika sürmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. “Üniversitelerde yasaklar kalkacak” açıklamasını “Türban yasağını kaldırmak istiyor” diye yorumlayan rektörlerin yeni başkana gösterdiği tepki, özgürlükçü yeni döneme karşı direniş olarak yorumlandı.


  Anayasa, özgürlüklerin teminatı olmalı

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasanın insan hak ve özgürlüklerinin teminatı olması gerektiğini belirtti. Mazlum-Der Başkanı Gergerlioğlu, hazırlanmakta olan yeni Anayasa taslağı için insan hak ve özgürlüklerine dair tavsiye maddelerini düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıkladı


  Türkiye, AB dışında tutulamaz

İspanya’nın AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekreteri Alberto Navarro, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkanlara “Türkiye’yi AB dışında bırakmak gerçek bir barbarlık olur” dedi.


  AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

Pakistan Maliye ve Ekonomik İşler Bakanı Salman Şah, Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye’nin, tüm İslam ülkeleri için batıya bir ‘çıkış kapısı’ olduğunu söyledi.


  Sınırda bayram heyecanı

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye ve Suriye’de akrabaları bulunan vatandaşlar, hudut kapılarında yüz yüze veya idari mektup sisteminden yararlanarak karşılıklı ev ziyaretleriyle 2 gün bayram kutlamasında bulunabilecekler.


  Şoförlere bayram uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak vatandaşları uyararak, ‘’Kurban Bayramında kurban olmak istemiyorsanız, yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız, alkollü ve yorgun araç kullanmayın’’ dedi.


  Kamyonda 88 kaçak yakalandı

Sivas’ın Gürün ilçesinde kamyon kasasında yakalanan 88 kaçaktan 51’i sınır dışı edilmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi.


  Takasla kurbanlık satışı

Bursa’daki bir kurumsal takas firması, geçen kurban bayramında başarılı olan takasla kurbanlık hayvan satışı uygulamasını bu bayram öncesinde de devam ettiriyor.


  AÜ böbrek naklinde dünya birincisi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezinin, bu yıl gerçekleştirilen 306 böbrek nakli ile dünya birincisi olduğu bildirildi.


  ‘Sevgi Mağazası’ yüzleri güldürüyor

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21’e bağlı olarak 2004 yılında hizmete giren ‘Sevgi Mağazası’ ihtiyaç sahibi ailelere birinci el kıyafet dağıtarak yüzlerini güldürüyor.


  Ülkemize 22 milyon turist geldi

Türkiye, 11 ayda, 22 milyon 322 bin 736 turisti ağırladı. Almanlar, yüzde 17,82’lik dilimle Türk turizm pazarında, ilk sırada yer aldı. Turistler, Ocak-Kasım döneminde, en fazla Marmara Bölgesini tercih etti. Bu rakamla, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 18,15’lik artış kaydedildi.


  Pilsiz dijital fotoğraf makinesi

Japonların Sony firması, tekerlek şeklinde dijital fotoğraf makinesi üretti. Pilsiz makine, “kol gücüyle” 15 saniye döndürüldüğünde elektrik üretiyor, bu da deklanşöre basmaya yetiyor.


  Vücud saatini düzenleyen gen bulundu

Araştırmacılar, insanların vücut saatini düzenleyen genetik mekanizmayı kontrol eden kimyasal düğmeyi bulduklarını bildirdi. California Üniversitesinin “Nature” dergisinde yayımlanan araştırmasında, bu sürecin karmaşık genler içermesine rağmen, bütün mekanizmanın tek bir aminoasit tarafından kontrol edildiği de belirtildi.


  Hafıza kaybına kameralı çözüm

Alzheimer hastalığı gibi hafıza sorunu olanlara yardımcı olacak minik ve insanın üzerinde taşıyabileceği dijital bir kamera geliştirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri