Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zico: Dişe diş oynarız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şampiyonlar Ligi'nde, ''Aslanların, kaplanların kapışması'' denilebilecek bir arenaya girdiklerini belirterek, ''Bundan sonra kim gelirse, kapışacağız'' dedi. Rakip seçmediğini söyleyen Zico, "Kim çıkarsa dişe diş oynarız" şeklinde iddialı konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, ''Aslanların, kaplanların kapışması'' denilebilecek bir arenaya girdiklerini belirterek, ''Bundan sonra kim gelirse, kapışacağız'' dedi. Zico, FB TV'de ''Zico ile Teknik Analiz'' programında soruları cevapladı. Şampiyonlar Ligi'nde bundan sonraki turlar için rakip seçme durumunda olmadıklarını, hangi rakip gelirse gelsin, Fenerbahçe'nin dişe diş mücadele edeceğini kaydeden Zico, ''Adı geçen rakiplerin birçok tecrübesi oyuncusu var, ancak, Fenerbahçe'de de çok kaliteli ve tecrübeli oyuncu var'' diye konuştu. Zico, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarındaki performanslarını da değerlendirirken, Inter maçı dışında iyi olduklarını söyledi. Inter karşısında, yapabileceklerinin daha azını yaptıklarını kaydeden Zico, ''Şampiyonlar Ligi maçlarında tek üzüldüğümüz şey, Inter maçında gol yediğimiz andan sonraki oyun. Bunun dışında iyiydik'' dedi. Eleme usulü yarışmaya da hazır olduklarını, bundan sonraki ilk maçları şubat ve mart 2008'de oynayacaklarını dile getiren Zico, şöyle konuştu:

BİZE SAYGI DUYUYORLAR

''Umarım bu önemli maçlar öncesi gereksiz sakatlıklar olmaz. Bu maçlara maksimum gücümüzle çıkamadığımızda sorunlar yaşanabilir. Umarım böyle bir şey olmaz. Hangi takımın geleceği konusuna gelince, biz şu anda rakip seçme durumunda değiliz. Gelen rakiple dişe diş oynarız. Inter gibi bir ekiple oynadık. Muhtemel rakiplerimiz arasında bulunan Chelsea, Milan, Real Madrid, Barcelona gibi takımların ellerinde çok tecrübeli, dünya çapında oyuncular var, ancak biz nasıl onlara saygı duyuyorsak, onlar da bize aynı saygıyı duyuyor. Bizim takımımızda da Türk Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek futbolcular, Gana, Uruguay, Brezilya Milli Takımlarında oynayan futbolcular var. Rakiplerimizde dünya futbolunun önde gelen isimleri olarak sayabileceğimiz Kaka, Pirilo, Ronaldinho gibi oyuncular var. Bu oyuncular arasına Fenerbahçe'den de oyuncular sokabiliriz. Mesela Alex'i sokabiliriz. Alex'in dışında da Fenerbahçe'de bunların arasına girebilecek kapasitede oyuncular var.''

15.12.2007


 

7 Türk hakem FIFA kokartı taktı

FIFA Hakem Kurulu, 2008 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemlerin listesini onayladı.

utbol Federasyonu'nun, FIFA'ya bildirdiği Türk hakemler Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Selçuk Dereli, Bülent Demirlek, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek ve Vedat Yüksel'in adları da onaylandı. Listede yer alan öteki Türk hakemler ise şöyle: Bayan Hakemler: Dilan Deniz Gökçek, Kadriye Gökçek, Hilal Tuba Tosun Yardımcı Erkek Hakemler: Baki Tuncay Akkın, Bahattin Duran, M. Emre Eyisoy, Cemal Gemici, Bülent Gökçü, Serkan Ok, Tarık Ongun, Cem Satman, Erdinç Sezertam, Alper Ulusoy. Yardımcı Bayan Hakemler: Necla Akdoğan, Seçim Demirel, Belgin Kumru, Sibel Yamaç.

15.12.2007


 

Trabzon, İstanbul Belediye önünde

Trabzonspor, Süper Lig'de bugün sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Geçen hafta sahasında Gaziantepspor'u 3-2 yenerek 3 hafta aradan sonra galip gelen bordo-mavililer, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da yenerek sahasındaki 2 maçı 6 puanla kapatmak istiyor. Bordo-mavili takımda, kırmızı kart cezalısı kaleci Ahmet Şahin'in dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Avni Aker Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem İsmet Arzuman yönetecek.

SÜPER LİGDE DİER MAÇLAR

14.00 Gaziantepspor-Konyaspor

14.00 Ankaraspor-Çaykur Rizespor

TFF 1. LİGDE BU HAFTA

İstanbulspor-Antalyaspor

Karşıyaka-Kartalspor

Kocaelispor-Altay

Gaziantep Büyükşehir B.-Mardinspor

Orduspor-Giresunspor

Samsunspor-Diyarbakırspor

Malatyaspor-Elazığspor

Boluspor-Eskişehirspor

Kayseri Erciyesspor-Sakaryaspor

15.12.2007


 

Carlos: Porto'yu istiyorum

Fenerbahçe'nin Brezilyalıfutbolcusu Roberto Carlos, 21 Aralık'ta kura çekimleri yapılacak Şampiyonlar Ligi'nde Porto ya da Real Madrid ile eşleşmek istediğini söyledi.

İspanya'nın ''Punto'' adlı radyosuna verdiği demeçte, ''Porto'yu tercih ediyorum, olmazsa Madrid de olur'' diyen Carlos, sözlerini, ''Tekrar Bernabeu'da oynamak güzel olur. Madrid, Türkiye'de çok zorlanacaktır. Eğer Real Madrid'e karşı gol atarsam hiç problemsiz sevineceğim, çünkü taraftar goller istiyor'' diye sürdürdü.

Bu arada, ''Kendimi 27 yaşında gibi hissediyorum'' dediği Fenerbahçe'de 2yıllık sözleşmeye imza attığını kaydeden 34 yaşındaki Brezilyalı futbolcu,''Başkan, (Aziz Yıldırım) sözleşmemi 4 yıl daha uzatmamı istiyor''açıklamasında bulundu. Carlos, futbolu 37 ya da 38 yaşında bırakmak istediğini de söyleyerek, sözleşmesini uzatabileceğinin ilk işaretini verdi.

15.12.2007


 

Canaydın sevinçten ağladı

Galatasaray Kulübü, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin bugün temelinin atılmasını, üyelerine kokteyl vererek kutladı.

Maslak Sharaton Otel'de gerçekleştirilen kokteyle, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kulüp üyesi katıldı. Üyelerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen Özhan Canaydın, herşeyleriyle mücadele ettikleri bir işte sona geldiklerini ve temeli attıklarını belirterek, ''Galatasaray camiasına kutlu olsun. Sizlere güzel haberler verdim, ama bu haber güzellerin en güzeli'' dedi. Bugün gerçekleştirilen temel atma töreninde yer alan bakanlar ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, kendisine yönelik övgü dolu sözlerini davetlilere aktaran Canaydın, ''Bugüne kadar hep gözyaşlarımı içime attım. Aciz olduğumuz zamanları göstermemek için ipi hep yeniden tuttum, yeni bir umutla. Bugün gözyaşlarım dışarı akarsa, ne olur çok görmeyin. 4 yıldır çektiğim sıkıntılardandır'' diye konuştu.

15.12.2007


 

İspanyol basını Kerem'i övüyor

Basketbolda ULEB Ligi ''C'' grubunda evinde oynadığı maçta Fenerbahçe Ülker'i 87-77 yenen Real Madrid'de en çok övgüyü Türk basketbolcu Kerem Tunçeri aldı.

İspanyol spor gazetelerinden AS, ''Tunçeri, Fenerbahçeli hemşehrilerine karşı parladı'' ifadesini ön plana çıkartırken, ''Arkadaşlarına karşı milimetrik bakışlarla 3'lükler attı. İlk 8 dakikalık oyununda 10 sayı üretti'' değerlendirmesinde bulundu. Marca gazetesi de Kerem'in ilk periyottaki 10 sayısı ile ''Real Madrid'i doğru yol üzerine oturttuğunu'' yazdı. İspanyol gazetesi, Kerem'in sondönemlerde iyi oynadığını belirterek, ''Tatlı hayat döneminde'' yorumunu yaptı.

15.12.2007


 

G.Saray-Wien maçına Hollandalı hakem

Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nda Avusturya'nın Austria Wien takımı ile İstanbul'da yapacağı 2. tur (H) grubu maçının hakemleri belli oldu.

19 Aralık Çarşamba günü oynanacak karşılaşmayı, Hollandalı hakem Ruud Bossen yönetecek. Bossen'in yardımcılıklarını Nicky Siebert ve J. F. Hans Olde Olthof yapacak.

15.12.2007


 

Beşiktaşlı futbolcular fuarda stres attı

Beşiktaşlı futbolcular Cisse ve Diatta Compex 2007 Fuarı'nı gezdi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen fuarda bir telefon standını gezen iki futbolcu, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Soruları cevaplayan Fransız oyuncu Cisse, Porto'ya yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri için üzgün olduklarını söyledi.

15.12.2007


 

Zirve yarışında mücadele kızıştı

TFF l. Ligde Sakaryaspor, Samsunspor'u sahasında 2-0 yenerek liderlik keyfi yaşadı. Altay, Erciyes'i 2-1 le geçti ve rahat bir nefes aldı. Diyarbakır çıkışını sürdürüyor. Elazığ, Mardin'i 4'ledi. Malatyaspor'da tehlike çanları... Suat Kayalı G.B.Bld. çıkışa devam dedi. Eskişehir son dakikada hayat buldu...

Kendi sahasında Boluspor ile berabere kaldığı maça sevinen Malatyaspor'da yine tehlike çanları çalmakta. İlk yarıda son haftaya girildiğinde 14. sırada olan takımda motivasyonun sıfır olduğu, futbolcuların ayakta durmakta zorluk çektiği gözleniyor.

Elazığspor, ilk yarı karşılaşmalarını hep dışarıda oynadı. İkinci yarı tüm maçlarını iç sahada oynayacak olan Gakgoşlar bu ligde rahat kalırlar. Ve akabinde şampiyonluğa oynayabilirler. Bu hafta doğunun derbisi olarak nitelendirilen Malatyaspor-Elazığspor karşılaşması şartlar ne olursa olsun dostluğun kazanacağı maç olur inşaallah.

Samsunspor'u yenerek liderlik keyfi süren Sakaryaspor, bu hafta Erciyes deplasmanına gidecek. Sahasında İstanbulspor'u 3 golle uğurlayan Diyarbakır ise 5. sıraya kadar yükseldi. Antalyaspor deplasmanından 1 puan çıkaran Suat Kaya'lı Antep ekibi ise ilk yarının son maçında Mardin'i ağırlayacak.

TFF 1. Ligin dibiyle üstü arasındaki puan farkının az oluşu, sezonun ikinci yarısında da büyük heyecanın yaşanacağının göstergesi.

[email protected]

Said YALÇIN

15.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri