Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şemdinli dâvâsı AİHM’e taşınacak

Şemdinli dâvâsı müdahil avukatlardan Van Baro Başkanı Avukat Ayhan Çabuk, Şemdinli dâvâsının görüldüğü askerî mahkemenin yapısı gereği tarafsız ve bağımsız olamayacağını belirterek, “Bir anlamda sonucu belli” dedi. Şemdinli dâvâsını AİHM’ye götüreceklerini bildiren Çabuk, “Şu andan itibaren AİHM’ye taşınabilecek bir dâvâ haline geldi. Biz meslektaşlarımızla ayrıca değerlendireceğiz. Bundan sonraki süreçte dâvâ AİHM’ye taşınacak” diye konuştu.


Biz sadece yolu hazırlıyoruz

İsviçre’li Müslüman Hüseyin (Peter) Cunz, şimdi kendi vatandaşlarına İslâmiyeti anlatıyor. Cunz, “Biz orada insanları Müslüman yapmıyoruz. Çünkü İslâm

AB ile müzakereler devam edecek

Dışişleri Bakanlığı, AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde onaylanan Türkiye paragraflarından hoşnutsuzluğunu tekrarlayarak, “Türkiye tam üyelik


  Erdoğan: AB, Türkiye’nin hevesini kırmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’AB’den beklentimiz, müktesebata ve demokratik standartlara tam uyum sağlamak için çıktığı bu yolda Türkiye’nin hevesini kırmaması ve taahhütlerine bağlılığını sürdürmesidir’’ dedi.


  Küçük: Üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, AB Liderler Zirvesinin karar metnin Türkiye ile ilgili kısmının rahatsız edici içerikte olabileceği yönünde kuvvetli işaretler bulunduğunu belirterek, ‘’Her şeye rağmen kararlılıkla yolumuza devam etmeli, teknik boyutu ile üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz’’ dedi.


  Tahliye edilen “iyi çocuklar” görevlerine dönecek

Van Askerî Mahkemesi’nde önceki gün tahliye edilen Şemdinli dâvâsı sanıkları astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz Hakkari’ye döndü. Astsubayların avukatı Vedat Gülşen, müvekkillerinin görevlerine en kısa zamanda geri döneceklerini söyledi.


  TİSK, sosyal güvenlik tasarısından rahatsız

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ‘’Türk-İş topluluğu, sosyal güvenlikle ilgili yasa tasarısından huzursuzdur. Tasarının mevcut haliyle yasalaşmasının sorunlara neden olacağını düşünmektedir’’ dedi.


  Trakya kara teslim

Trakya’yı önceki gün etkisi altına alan kar yağışının, Edirne ve Kırklareli’nde hafta başına kadar devam edeceği bildirildi. Edirne’de, şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.


  Tarlalar sular altında kaldı

Aydın’ın Söke ilçesinde aralıklarla 2 aydır devam eden yağmurlar, yazın kuruyan Büyük Menderes Nehri’ni eski günlerine döndürdü. Son yağışlarla yatağından taşan nehir, Söke Ovası’nın bazı yerlerini su altında bıraktı.


  Gül’den işadamlarına destek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan’da faaliyet gösteren Türk iş adamlarına, ‘’Burada büyük bir potansiyel var ve bunu değerlendirmek gerekiyor. Biz devlet olarak, sizin arkanızdayız, siz yeter ki gayret içinde olun’’ çağrısında bulundu.


  Yola döşenen mayın imha edildi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından kara yoluna yerleştirilen mayın, Jandarma Komutanlığı ekiplerince imha edildi.


  301’e benzer 14 madde var

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Hüsnü Öndül, TCK’nın 301. maddesi dışında 14 maddenin ifade özgürlüğünü sınırlandırdığını söyledi.


  Dünyanın hiçbir yerinde başörtüsü yasağı yok

Başbakanlık İnsan Hakları Dairesi Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, dünyanın hiçbir ülkesinde üniversitelerde başörtüsü yasağı bulunmadığını söyledi.


  Alo şiddet hattı kurulsun

Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar Koordinatörü Hakan Genç, “Alo Şiddet Hattı’’ oluşturulmasını istediklerini belirterek, “Şiddet gören kadınlara, adlî destek de dahil olmak üzere gerekli yardımın yapılması için Alo Şiddet Hatları ilk ve çok önemli bir aşama’’ dedi.


  Atıl tankerler hurdacı bekliyor

Irak’a benzin ve motorin sevkiyatının azalmasıyla kamyonlardan sökülen yaklaşık 10 bin tanker, Şırnak ve çevresinde hurdacıya satılmayı bekliyor.


  Körfez uçakla denetlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ndeki çevre ihlâllerini denetlemek üzere kısa bir süre önce deneme uçuşlarına başlattığı deniz uçağını kiralayacak.


  Isınırken zehirlenmeyin

Kışın bastırmasıyla karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenme vak'alarında artış gözleniyor. Uzmanlar karbonmonoksitin renksiz, kokusuz, tatsız ve tahriş yapmayan bir gaz olduğunu hatırlatıyorlar.


  Facianın eşiğinden dönüldü

Ankara’da akşam saatlerinde aynı aileden 3 kişi doğalgazdan zehirlendi.


  Sakarya’da 5 kişi sobadan zehirlendi

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde sobadan sızan gazdan zehirlenen 5 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.


  10 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasını 18 Aralık Salı günü yapacak.


  Kâbe aşığı Hac’da öldü

Yıllardır Kâbe özlemi çeken Çankırılı Ömer Nalbant amca, Kabe’ye kavuştuktan 15 gün sonra vefat etti.


  Kurban kesecek kasaplara kimlik

Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası, Kurban Bayramı’nda kesim yapacak üyelerini sözlü sınavdan geçirip, başarılı olanlara ‘’kurban kesebilir kartı’’ veriyor.


  AKBİL paralarını taşıyan İETT aracı soyuldu

Ümraniye’de, bazı AKBİL gişelerinden aldığı parayı taşıyan İETT aracı soyuldu.


  Ayda bir oruç kalbi koruyor

Tıp uzmanlarının yaptığı araştırma ayda bir tutulan orucun kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Bu çalışma, Müslümanların Ramazan ayı dışında tuttukları Pazartesi ve Perşembe oruçlarının sağlıklı hayat açısından önemli olduğu görüşünü de destekliyor.


  Japonlardan akıllı eldiven

Japonya’da bir firma, kullanıcının tuttuğu cisimleri tanıyan ve yapabileceği hatalar konusunda uyarabilen, hatta hava durumunu bile bildiren bir “akıllı eldiven” geliştirdi.


  Bayramda sigara ikram etmeyin

Tütünsüz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Akdur, bayramda konuklara sigara ikram edilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Bayramda sigara ikram edilmesi, çocukların bunu şeker, çikolata gibi basitçe alınacak bir gıda olarak algılamalarına neden oluyor’’ dedi



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri