Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Alo şiddet hattı kurulsun

Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar Koordinatörü Hakan Genç, “Alo Şiddet Hattı’’ oluşturulmasını istediklerini belirterek, “Şiddet gören kadınlara, adlî destek de dahil olmak üzere gerekli yardımın yapılması için Alo Şiddet Hatları ilk ve çok önemli bir aşama’’ dedi.

ANKARA - Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar Koordinatörü Hakan Genç, yaptığı açıklamada, kadınların hem aile içinde hem de toplumda şiddete maruz kaldığını söyledi. Uluslararası Af Örgütü’nün Mart 2004’de ‘’kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlâlidir’’ sloganıyla başlattığı ‘’Kadına Yönelik Şiddete Son’’ kampanyası çerçevesinde, kadınlara uygulanan şiddeti bütün dünyada önlemeye çalıştığını hatırlatan Genç, kampanya kapsamında yetkililerden kadın sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını ve ‘’Alo Şiddet Hattı’’ kurulmasını istediklerini belirtti.

Kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla çıkarılan yasaların işlerlik kazanması üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan Genç, ‘’Kadına Yönelik Şiddete Son’’ kampanyasının 2010 yılına kadar sürdürme kararı aldıklarını, ancak bu tarihten sonra da Türkiye’deki duruma göre kampanyaya devam etmeyi planladıklarını kaydetti. Genç, ayrıca erkeklerin de kadına yönelik şiddet konusundaki çalışmalara katılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

SIĞINMA EVLERİNİN KADINLARA KATKILARI

‘’Aile içi şiddet olaylarında kadınların, kalmak için güvenli bir yere acil ihtiyaçları oluyor’’ diyen Genç, birçok kadının şiddetten kaçarken yanlarına bir şey alamadan evlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını anlattı. Sığınma evlerinin amacının, kadınları maruz kaldıkları şiddetten uzaklaştırmak olduğuna ifade eden Genç, Türkiye’de sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını istediklerini kaydetti.

Sığınma evlerinin, kadınlara ‘’şiddetten uzak bir hayatın mümkün olduğunu’’ gösterdiğini belirten Genç, ayrıca kadınların şiddet dolayısıyla kaybettikleri öz güvenlerini sığınma evleri aracılığıyla geri kazanabileceklerini söyledi.

ALO ŞİDDET HATTI

Genç, Türkiye’de şiddete uğrayan kadınların rahatlıkla ulaşabilecekleri bir hatta ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kadınların çoğunun şiddete uğradıklarını kimseye anlatmadıklarını ifade eden Genç, ‘’şiddet gören kadınlara, adlî destek de dahil olmak üzere gerekli yardımın yapılması için bu hatlar ilk ve çok önemli bir aşama’’ dedi. Bu hatlarda eğitimli ve profesyonel kişilerin çalışması ve her gün her saat Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilir olması gerektiğini belirten Genç, ‘’Avrupa’da bu konuda birden fazla dilde hizmet veren acil yardım hatları var. Bu hatlar Türkiye’de de yaygınlaştırılmalı. Ayrıca hat sadece yerelde değil, tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde olmalı’’ diye konuştu.

/ ANKARA

16.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şemdinli dâvâsı AİHM’e taşınacak

  Biz sadece yolu hazırlıyoruz

  AB ile müzakereler devam edecek

  Toptan: Bizim hedefimiz modern olmak

  Erdoğan: AB, Türkiye’nin hevesini kırmasın

  Küçük: Üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz

  Tahliye edilen “iyi çocuklar” görevlerine dönecek

  TİSK, sosyal güvenlik tasarısından rahatsız

  Trakya kara teslim

  Tarlalar sular altında kaldı

  Gül’den işadamlarına destek

  Yola döşenen mayın imha edildi

  301’e benzer 14 madde var

  Dünyanın hiçbir yerinde başörtüsü yasağı yok

  Alo şiddet hattı kurulsun

  Atıl tankerler hurdacı bekliyor

  Körfez uçakla denetlenecek

  Isınırken zehirlenmeyin

  Facianın eşiğinden dönüldü

  Sakarya’da 5 kişi sobadan zehirlendi

  10 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

  Kâbe aşığı Hac’da öldü

  Kurban kesecek kasaplara kimlik

  AKBİL paralarını taşıyan İETT aracı soyuldu

  Ayda bir oruç kalbi koruyor

  Japonlardan akıllı eldiven

  Bayramda sigara ikram etmeyin


 Son Dakika Haberleri