Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

"Nöbetçi golcü" Semih gol krallığına gidiyor

Fenerbahçe'de "Nöbetçi Golcü" yakıştırmaları yapılan Semih, bu sezon oynadığı 12 maçta 9 gol atarak gol krallığı sıralamasında ikinci durumda bulunuyor. Kezman'ın sakatlığının ardından sürekli oynamaya başlayan Semih, takımının da en golcü futbolcusu. Semih, ilk 11'de oyuna başladığı 10 ta 8 gol kaydetti.

Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynanan 16. hafta maçında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Semih Şentürk, bu sezon Fenerbahçe'yi adeta sırtlıyor. Yıllardır yedek kaldığı için ''Nöbetçi golcü'' yakıştırmaları yapılan Semih, bu sezon Kezman'ın sakatlığının ardından sürekli oynamaya başladıktan sonra başarılı bir performans sergileyerek takımının en golcü futbolcusu oldu. Ligde bu sezon 10'u ilk 11'de olmak üzere 12 maçta forma giyen Semih, toplam 9 gol kaydederek, ''Gol Krallığı'' sıralamasında da 10 gollü Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz'in ardından ikinci sırada yer aldı.

10 MAÇTA 8 GOLE İMZA ATTI

Gösterdiği başarılı performansla (A) Milli Takım'a da çağrılan Semih, bu sezon Turkcell Süper Lig'de ilk 11'de oyuna başladığı 10 maçın 8'inde gol atmayı başardı. İlk 11'de oyuna başladığı maçlardan sadece Kasımpaşa ve Denizlispor karşılaşmalarında gol atamayan Semih, son 8 dakikasında görev aldığı Çaykur Rizespor ve son 4 dakikasında forma şansı bulduğu Vestel Manisaspor maçlarında da gol kaydedemedi.

DERBİLERDE BOŞU YOK

Semih, bu sezon Fenerbahçe'nin ligde oynadığı 2 derbi maçında da gol attı. Fenerbahçe'nin 11. haftada Beşiktaş ile oynadığı ve 2-1 kazandığı derbi maçta takımının 2. golünü kaydeden Semih, 15. haftadaki Galatasaray derbisinde de takımının ilk golüne imza atıp, 2 derbide birden gol atmayı başardı.

SEMİH'İN GOLLERİ

Fenerbahçe-Gaziantepspor 1

Bursaspor-Fenerbahçe 1

Fenerbahçe-Konyaspor 1

Fenerbahçe-Beşiktaş 1

Kayserispor-Fenerbahçe 1

Fenerbahçe-Ankaraspor 1

Fenerbahçe-Galatasaray 1

Gençlerbirliği-Fenerbahçe 2

18.12.2007


 

Trabzon, Fener'i 9 yıldır yenemiyor

Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor'u zor bir hafta bekliyor. En son 1997-98 sezonunda deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1'lik sonuçla mağlup eden Karadeniz ekibi, son 9 sezonda 3 puan yüzü göremedi.

Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor'u zor bir hafta bekliyor. Ligin son 2 haftasında sahasında Gaziantepspor'u 3-2, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek 6 puan elde eden Trabzonspor, hafta sonundaki güçlü rakibi Fenerbahçe'yi son yıllarda yenemiyor. En son 1997-98 sezonunda deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1'lik sonuçla mağlup eden Karadeniz ekibi, son 9 sezonda 3 puan yüzü göremedi. Bordo-mavililer, rakibiyle yaptığı son 9 maçta 7 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Son 2 sezonda, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 9 maçta 2 puan toplayabildi.

18.12.2007


 

Beşiktaş'ta ‘Sağlam’ farkı

Siyah-beyazlılar, Ertuğrul Sağlam yönetiminde ligde 16. haftalar itibariyle son 4 sezonun en başarılı dönemini yaşıyor. Beşiktaş, Sağlam ile 31 puan toplarken, aynı sürede geçen sezonTigana ile 26, Çalımbay ve Tigana'nın görev yaptığı 2005-2006 sezonunda 25 puan toplayabilmişti.

Beşiktaş'ta sezon başında teknik direktörlüğe getirilen Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'de kendisinden önce görev yapan Jean Tigana, Rıza Çalımbay ve Vicente Del Bosque'den daha başarılı bir performans ortaya koydu. Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, ligde 16. haftalar itibariyle son 4 sezonun en başarılı dönemini yaşıyor. Bu sezon 16 maç sonunda toplam 31 puan toplayan siyah-beyazlılar, geçen sezon aynı sürede Tigana ile 26, İlk 9 haftasında Çalımbay'ın görev yaptığı, daha sonra da Tigana'nın göreve geldiği 2005-06 sezonunda 25, Del Bosque ile de 2004-05 sezonunda 26 puan toplayabilmişti.

BORSAYA HOLOSKO AÇIKLAMASI

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na, Vestel Manisasporlu futbolcu Filip Holosko ile ilgili açıklamada bulundu. Şirketten, İMKB'ye yapılan açıklamada, ''16.11.2007 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, şirketimiz ile Vestel Manisaspor arasında, futbolcu Filip Holosko'nun transferi konusunda yapılan görüşmeler henüz netlik kazanmamıştır. Konu ile ilgili gelişmeler özel durum açıklaması ile bildirilecektir'' denildi.

TAKIMA TAKVİYE YAPILACAK

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Ankaragücü karşısında ortaya koydukları futbolun ilerisi için kendilerini ümitlendirdiğini söyledi. Erdoğan, Ankaragücü karşısında alınan galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, ''Şimdi önümüzdeki Vestel Manisaspor maçını da kazanarak ilk yarıyı tamamlamak istiyoruz. Devre arasını da en iyi şekilde değerlendirerek, ikinci yarıya çok daha iyi bir şekilde gireceğiz'' dedi. Devre arasında takıma bir iki takviye yapmayı düşündüklerini anlatan Erdoğan, ''Devre arasında da yapacağımız bir iki takviye ile şampiyonluktaki iddiamız daha kuvvetlenmiş olacaktır. Devre arasında iyi çalışarak, ikinci yarıya dinlenmiş ve hazırlıklı olarak gireceğiz. Bu da bizi şampiyonluğa götüren yol olacaktır'' diye konuştu.

18.12.2007


 

Kalli: Arda'yı kovayım mı?

Galatasaray Teknik Direktörü Kalr Heinz Feldkamp, "''Arda'ya ceza verecek misiniz'' şeklindeki sorusuya ''Nasıl bir ceza vereyim? Kovayım mı'' karşılığını verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Kalr Heinz Feldkamp, sarıkırmızılı takımın sezonun ilk yarısında gösterdiği performanstan son derece memnun olduğunu söyledi.Alman çalıştırıcı, Galatasaray'ın Sivasspor ile yaptığı maçta takım arkadaşı Servet ile tartışan ve oyundan alındığında kendisine tepki gösteren Arda'nın davranışını kabullenmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Feldkamp bir basın mensubunun ''Arda'ya ceza verecek misiniz'' şeklindeki sorusuna ''Nasıl bir ceza vereyim? Kovayım mı'' karşılığını verdi.

18.12.2007


 

Ulusoy seçim kararı aldı

Haluk Ulusoy başkanlığında 6 saat süren bir toplantı yapan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, gerekli hazırlıklardan sonra genel kurul ilanı ve çağrısının yapılmasına karar verdi..

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantısında, gerekli hazırlıklardan sonra genel kurul ilanı ve çağrısın yapılmasına karar verdi. Federasyonun Balgat'taki binasında saat 16.00'da başlayan ve yaklaşık 6 saat süren toplantıya, yönetim kurulu üyesi Ender Alkoçlar dışında tüm üyeler katıldı. Toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yapan federasyon genel sekreteri Lütfi Arıboğan, şunları kaydetti:

''Yönetim kurulu, 3813 sayılı yasanın 5719 sayılı yasayla değişik amir hükümlerinin bir an önce uygulanabilmesini sağlamak için,

a)Ana statünün hazırlanmasına başlanılması, kulüplerin, ilgili kuruluş ve kişilerin görüşlerinin alınmasına, gerekli komisyonların kurulmasına, tüm bu çalışmaların yürütülmesi, süratle neticelendirilebilmesi için futbol Federasyonu Genel Sekreterliği'ne yetki verilmesi ve sonucun yönetim kurulunun onayına sunulması,

b)Yeni yasanın amir hükmü gereğince, 2007 yılı hesaplarının uluslararası bağımsız bir denetim firmasına ivedilikle denetletilmesine, bu konuyla ilgili olmak üzere yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş, Erdal Batmaz ve Kemal Ünsal'ın görevlendirilmesine,

c)(A) ve (B) şıkkındaki işlemlerin süratle tamamlanmasından sonra genel kurul ilanı ve çağrısının yapılmasına karar verilmiştir.''

Toplantıda toplam 131 ihtilaf dosyasının da karara bağlandığını belirten Arıboğan, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak (A) Milli Takım'ın hazırlıklarını yürütmek üzere, 5 kişilik bir organizasyon komitesi kurulmasına, şampiyonaya her ilçeden 1'er vatandaşın götürülmesini, ayrıca tüm profesyonel liglerde yer alan kulüplerin başkanlarının da şampiyonaya davet edilmesini kararlaştırdıklarını açıkladı.

18.12.2007


 

Ligde 4 Ankara takımı da yenildi

Süper Lig'in ilk yarısında sona yaklaşılırken, başkent temsilcileri geride kalan haftayı puansız kapadı. Gençlerbirliği, Ankaraspor ve Gençlerbirliği OFTAŞ Spor 2-1, Ankaragücü ise 3-1'lik skorla sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Ligde zor günler geçiren Ankaraspor, haftanın ilk maçında kendi sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Rakibi karşısında Necati ile golü bulan mavi-beyazlılar, Nascimento ve Rodrigues'in gollerine engel olamadı ve sahadan 2-1'lik yenilgiyle puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Avrupa'da başarılı bir şekilde yoluna devam eden Fenerbahçe ile karşılaşan Gençlerbirliği, maçta golü erken bulmasına karşın sahadan puansız ayrıldı. Küme düşme hattından uzaklaşmak için her maçı final olarak gören kırmızı-siyahlılar, Burhan ile 1-0 öne geçmesine karşın, son günlerin başarılı golcüsü Semih'in 2 golüne engel olamadı ve 2-1 mağlup oldu. Ligin flaş ekiplerinden Gençlerbirliği OFTAŞ Spor da deplasmanda Denizlispor karşısında Serkan ile öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı. Ev sahibi ekip, Caner'in 2 golüyle sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Beşiktaş ile İstanbul'da karşılaşan Ankaragücü ise başkent takımları içinde haftayı en farklı yenilgiyle kapatan ekip oldu. Beşiktaş, Tello, Serdar Özkan ve Delgado'nun kaydettiği gollerle mutlu sona ulaştı ve şampiyonluk yarışını sürdürdü. Sarı-lacivertli ekip, maçtaki tek golünü Alper Aydın ile buldu.

18.12.2007


 

Gökhan Ünal 2 golle döndü

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Bursaspor'u farklı yenmelerinin sevincini yaşadıklarını belirterek, ''Bu galibiyet taraftarımıza bayram hediyesi oldu'' dedi.

Mamur, yaptığı açıklamada, Bursaspor'u 4-1 yenerek moral bulduklarını ve sıralamadaki yerlerini koruduklarını kaydederek, şunları söyledi: ''Kayserispor'un gücünü herkes gördü. Oynanan futboldan memnunuz. Bu maçta Gökhan'ın 2 gol atmasından da ayrıca mutluyuz. Gökhan, attığı 2 golle sessizliğini bozdu ve golcülüğünü gösterdi. Deplesmanda Ankaragücü ile yapacağımız ilk yarının son maçından da galibiyet bekliyoruz.'' Mamur, Cangele'nin 84. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atılmasının yanlış bir karar olduğunu da belirterek, ''Cangele sarı kartı hak etti, ama kırmızı kartı hak etmedi. İkinci sarı kart tamamen hakem hatası. Hakem 2. sarı kartı göstermemeliydi. Cangele'ye gösterilen 2. sarı kart için itiraz edeceğiz'' diye konuştu.

18.12.2007


 

Nihat, Getafe'yi 2 golle devirdi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 16. haftasında deplasmanda Getafe'yi 3-1 yenen Villarreal'in ilkiki golünü atan Türk futbolcu Nihat Kahveci, İspanyol basınında büyük övgü aldı.

''Nihat hızlandırıyor'' başlığını atan ve futbolcu değerlendirmesinde en yüksek puanı sadece Nihat'a veren Marca gazetesi, ''Nihat'ın beceri ve hızı Getafe'yi deviriyor'' ifadesini kullandı. Yapılan yorumda, ''Türk futbolcu, en iyi dönemlerindeki kadar hızlı'' denildi. AS gazetesi de ''Nihat, Getafe'yi silahsızlaştırıyor'' başlığını kullanarak,''Nihat'ın zarafetinin sonu yok. 2 gol fırsatını da çok farklı kategorilerde çözmeyi başarıyor. Getafe karşısında usta başı Senna ileinfazcı Nihat ile Villarreal, 15 dakika içinde rakibine karşı ne kadarüstün olduğunu gösteriyor'' diye yazdı.

İSPANYA'DA 7. GOLE ULAŞTI

La Liga'da 7 gole ulaşarak Rossi ile birlikte takımın en golcü futbolcusuolan Nihat, ''Fırsatları değerlendirmek çok önemli. 7 gol hiç de az değil,ama gol atacak başka arkadaşlarımıza da sahibiz, önemli olan o''değerlendirmesini yaptı.

18.12.2007


 

Meşale 3 Nisan'da Sultanahmet'te

Pekin Olimpiyat Meşalesi, İstanbul turuna 3 Nisan 2008 tarihinde saat 12.00'de Sultanahmet Meydanı'ndan başlayacak.

2008 Pekin Olimpiyatı Organizasyon Komitesi, Atina'da yanacak ve Dünya turuna çıkacak Olimpiyat Meşalesi'nin tarihli parkurunu açıkladı. Bundan önceki Meşale yarışını da yöneten Türkiye'de sorumlu TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Başdoğan, yeni yıldaki Meşale organizasyonundan da sorumlu olacak.

18.12.2007


 

Beşiktaş potada Köln'ü ağırlıyor

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası (B) Grubu'ndaki 7. hafta karşılaşmasında Alman takımı Köln 99'ers ile bugün karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlı takımın deplasmandaki maçı Gew Energy Dome Basketbol Salonu'nda TSİ 20.30'da başlayacak. Grubunda namağlup liderliğini sürdüren Beşiktaş Cola Turka'nın, 6. hafta itibariyle 12 puanı bulunuyor. Beşiktaş Alman rakibini İstanbul'da 79-60 kaybetmişti.

18.12.2007


 

Adidas-Kutluay işbirliği

Basketbol Milli Takım Kaptanı İbrahim Kutluay, “Basketbol Kardeşliktir” felsefesini Beyoğlu'nda Avrupa’nın ilk adidas-NBA Konsept Mağazası’nda düzenlenen imza gününde basketbolseverlerle paylaştı.

İmza gününde basketbolseverlerle bir araya gelen Kutluay, onlarla sohbet ederek sorularını cevapladı. Etkinlikte, çocuklara yönelik bir soru-cevap yarışması düzenlendi. Kutluay’ın sorusunu doğru cevaplayan ilk çocuk ünlü oyuncuyla birlikte mağazada yer alan mi adidas köşesinde kendi özel ayakkabısını tasarlama fırsatını yakaladı. Ayrıca etkinlik çerçevesinde İbrahim Kutluay kendi posterlerini imzalayarak dağıttı. “Basketbol Kardeşliktir” kampanyasının Türkiye’deki yüzü İbrahim Kutluay Kutluay, kampanya kapsamında basketbolda kardeşlik felsefesinin ve takım ruhunun önemini genç basketbolculara aktaracak.

18.12.2007


 

Maldini'den sahalara veda

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından AC Milan'ın kaptanı Paolo Maldini, sezon sonunda yeşil sahaları bırakacağını açıkladı.

Maldini'nin kararını FIFA tarafından düzenlenen 4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası final karşılaşmasında Milan'ın Boca Juniors'a 4-2 üstünlüğüyle biten maç sonrasında açıkladığı bildirildi.Haberde, İtalyan defans oyuncusunun, ''39 yaşında biri için Milan gibi büyük bir takımda oynamak büyük bir zafer'' sözlerine yer verilirken, Maldini'nin futbolu herhangi bir pişmanlık ve üzüntü duymaksızın bıraktığı kaydedildi. Haberde Maldini'nin, emekliliğine kadar oynayacağı her maçtan zevk almaya bakacağı ifade edildi.

18.12.2007


 

İlk yarıyı kim lider bitirecek?

Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında, Galatasaray, haftaya lider olarak giren Sivasspor'u 2-0 yenerek liderliğe yükseldi.

Sahasında konuk ettiği Sivasspor'u Nonda ve Barış'ın golleriyle geçen sarı-kırmızılı takım, puanını 35'e çıkartarak liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe ise 1-0 yenik duruma düştüğü Gençlerbirliği deplasmanında Semih'in attığı 2 golle 3 puana ulaşırken, puanını 34'e çıkardı ve averajla Sivasspor'un ardından 3. sırada yer aldı.

Beşiktaş ise sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 3-1 yenerek puanını 31'e yükseltti ve zirve yarışından kopmadı.

Trabzonspor da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 2-1'lik skorla geçmeyi başardı ve puanını 22'ye yükseltti.

6 maçı ev sahibi ve 2 maçı deplasman takımlarının kazandığı 16. haftada 1 maç da beraberlikle bitti ve toplam 30 gol atıldı.

TOPLU SONUÇLAR

Galatasaray-Sivasspor : 2-0

Gaziantepspor-Konyaspor : 2-1

Ankaraspor-Çaykur Rizespor : 1-2

Trabzonspor-İstanbul B.şehir Belediyesi : 2-1

Denizlispor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor : 2-1

Kayserispor-Bursaspor : 4-1

Kasımpaşa-Vestel Manisaspor : 2-2

Gençlerbirliği-Fenerbahçe : 1-2

Beşiktaş-Ankaragücü : 3-1

17. HAFTANIN MAÇLARI

21 Aralık Cuma: Vestel Manisaspor - Beşiktaş. 22 Aralık Cumartesi: Konyaspor - Kasımpaşa, Ankaragücü - Kayserispor, Fenerbahçe - Trabzonspor. 23 Aralık Pazar: Çaykur Rizespor - Denizlispor, İstanbul Büyükşehir Belediye - Gaziantepspor, Bursaspor - Ankaraspor, Sivasspor - Gençlerbirliği, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor - Galatasaray.

Seyhan Şentürk

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri