Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arafat heyecanı

Hac vazifesini yerine getirmek için mukaddes topraklarda bulunan hacı adayları, Arafat’a çıktı. Hacı adayları, bugün öğle vaktinde öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek kılacak. Daha sonra Müzdelife’ye hareket edecek adaylar, burada akşam ve yatsı namazlarını birleştirerek kılacak. Adaylar, Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra Mina’ya hareket edecek.


Terörün zemini yok edilmeli

ABD’nin sağladığı anlık istihbaratla Kandil’deki PKK hedeflerinin vurulması, hükümet ve TSK’yı rahatlatırken, bu tür operasyonlarla terörün sonunun ge

Güneydoğu halkı huzur istiyor

TSK’nın Kandil’de gerçekleştirdiği operasyona bölgeden destek gelirken, barış ve huzur ortamını sağlayacak tedbirlerin de alınması istendi. Yeni Asya’


  Genelkurmay: Yunanistan, adaları silâhlandırıyor

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan’ın 1923 Lozan Antlaşması ve 1947 Paris Antlaşması’nın şartlarına aykırı olarak Türkiye’nin güvenliği açısından hayati öneme sahip olan Rodos Adası ve On İki Ada’yı dünyanın gözü önünde silahlandırmakta olduğunu belirtti.


  TSK'ya hakaret cezasına bozma

Eski İHD İstanbul Şube Başkanı Emire Eren Keskin’in, ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevî şahsiyetine hakaret ettiği’’ gerekçesiyle 6 bin YTL para cezasına çarptırılmasına ilişkin karar, Yargıtayca usul yönünden bozuldu.


  Yasama ‘sivil’den destek istiyor

Meclisin, yasama çalışmalarında sivil toplumun katkısını sağlamaya dönük çalışmalarda sona gelindi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, yaptığı açıklamada, sivil toplumun yasama sürecine katkısını sağlamaya çalıştıklarını, bunu çok önemsediklerini söyledi.


  Rahip müşahade altında

İzmir Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan kilisesinde bıçakla yaralanan rahip Adriano Francini, yoğun bakımda müşahade altında tutuluyor. Francini’nin genel sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğu bildirildi. Bu arada, rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B.’nin, yaklaşık üç yıldan bu yana olayın gerçekleştiği Saint Antoin kilisesinin müdavimi olduğu ileri sürüldü.


  Babacan: Filistin’e huzur gelsin istiyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Filistin’in Türk halkının gönlünde önemli bir yeri olduğunu, Filistinlilerin kardeş halk olarak görüldüğünü belirterek, Türkiye’nin Filistin’de barış ve huzurun gelmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.


  Bakan Çelik: Sosyal Güvenlik Reformunu daha sağlık olsun diye erteledik

Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, Bütçe Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın yürürlük tarihinin ertelendiğini hatırlatarak, bunun daha rahat çalışma ortamı elde edebilmek, milletvekillerinin ve siyasi partilerin katkılarını daha sağlıklı alabilmek için gerçekleştirildiğini bildirdi.


  Yine tekne faciası: 7 kaçak öldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kaçaklarını bulundu teknenin batması sonucu 7 kaçak öldü, 9 kişi yüzerek karaya çıktı.


  Genç hacılar artacak

Hac farizasını yerine getirenlere kolaylıklar getirerek bazı sıkıntılarını giderdiklerini dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, kontenjan arttırımıyla gençlerin daha fazla hacca gideceğini belirtti.


  Bozuk aile yapısı çocuğu suça itiyor

Bozuk aile yapısının çocuk suçluluğunda önemli etken olduğunu belirten uzmanlar, parçalanmış ailelerle geçimsizliğin, sürekli karı-koca kavgasının olduğu, babası içki kullanan veya işsiz olan ailelerin çocuklarının suça yönelebileceğini söylüyor.


  Kurban kesimini küçükler izlemesin

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanlar, 12 yaş öncesi çocukların kesim sırasında kurbanın yanından uzaklaştırılmasını tavsiye ediyor.


  İl olmak dertlerine deva olmadı

Türkiye’de bir çok ilçe il olma hayalini kurarken, 1989 yılından bu yana il olan 14 şehrin bazıları bu statünün nimetlerinden yararlandı, il olmak bazılarının dertlerine ise deva olmadı. Göç alan illerde, işsizlikte büyük artış gözlendi.


  Cumhurbaşkanı Gül, 2 kanunu onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 kanunu onayladı.


  İHH'dan Gazze'ye gıda yardımı

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Kurban Bayramı öncesinde Filistin’in Gazze bölgesinde gıda yardımı dağıttı.


  Öğrencilere süt yardımı için yasa teklifi

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, devletin, yoksul ailelerin çocukları ile ilköğretim öğrencilerine süt yardımında bulunmasını öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.


  Kamuya personel alımı yapılacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla KPSS’ye girmiş adaylardan tercih alınacağını duyurdu.


  Üniversiteli tamircinin okuma azmi

Ardahan’da 7 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Erdal Uygur, işinin arasında kitap okumaktan da vazgeçmiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri