Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsiz ve kayıtdışıyız

İşsizlik oranı Eylül ayında yüzde 9.3’e yükseldi. Türkiye genelinde işsiz sayısı 2.4 milyonun üzerine çıktı. Türkiye işsizliğe çare bulamıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Eylül’de işsizlik oranı 0.2 puan artışla yüzde 9.3 düzeyine yükseldi.


Büyüme hedefi düştü

2007’de çok sayıda iç ve dış faktörün etkili olduğu Türkiye ekonomisi, yılı büyüme hızında yavaşlama, yüksek cari açık ve hedefin üzerinde ancak tek h

Krediler tüketici için kâbusa dönüşecek

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazım Kaya, Kurban Bayramı ve yılbaşındaki tatil dönemini bankadan çekilen krediyle geçirmek isteyen tüket


  Özelleştirmeden 4.2 milyar dolar geldi

Özelleştirmeden bu yıl, 4 milyar 233.4 milyon dolarlık gelir sağlandı. Satış ve devir onayında olan 7 projenin toplam 3 milyar 520.8 milyon dolar bedelli özelleştirmesi ise imza aşamasında bulunuyor.


  Kapasite kullanımı Kasım'da geriledi

2006 Kasım ayında yüzde 82.8 olan üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanımı, bu yılın aynı dönemine göre 0.2 puan azalırken, bir önceki aya göre de 0.5 puan arttı ve yüzde 82.6’ya indi.


  Carlton arsasına 70 milyon YTL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) dördüncü kez satışa çıkardığı eski Carlton Oteli arsası bu kez alıcı buldu. 60 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkan arsanın ihalesine Sinpaş Gayrimenkul ve Yeniköy Turizm İşletmeleri A.Ş katıldı.


  Otomotiv ihracatı tam hız

Türk ekonomisinin lokomotifi haline gelen otomotiv sektörü, 11 ayda ihracatını, 31 ülkede yüzde 100’ün üzerinde artırdı.


  MÜSİAD’dan Sudan atağı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), üyesi işadamları heyeti Sudan’da 790 milyon dolarlık ön anlaşmaya imza attı.


  Kamu İhale Kanunu değişiyor

Kamu İhale Kurumu (KİK), ihalelerde aşırı düşük tekliflerin tesbit ve değerlendirilmesiyle ilgili yeni kriterler belirleyecek. Elektronik ihalenin altyapısını oluşturacak yasa taslağı ile piyasada bulunan mamul malların elektronik ortamda alımı için ‘’dinamik alım sistemi’’ devreye sokulacak



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri