Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküp’te İstanbul rüzgârı esiyor

Makedonya’nın Üsküp şehrindeki Ramstore Mall’daki sergilerin açılışı, Makedonya Kültür Bakanı Yardımcısı Slobodan Despotovski, Üsküp Belediye Başkanı Trifun Kostovski, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Hüseyin Öztürk ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Sevinç tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Slobodan Despotovski, çok zengin tarihî birikimi olan İstanbul ve Üsküp’ün, farklı din ve kültürlerin birbirine yakınlaştırılması konusunda önemli görevler üstlenebileceğini söyledi.

Kostovski de kardeş şehir olan Üsküp ve İstanbul arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için İstanbul’da Üsküp’ü tanıtacak faaliyetler düzenleyeceklerini ifade etti.

Hüseyin Öztürk ise 21. yüzyılı, kültür üretenlerin, köklerini zenginleştirenlerin ve her alanda işbirliğini geliştirenlerin belirleyeceğini kaydetti.

Konuşmalardan sonra, sergilerin açılışı yapıldı. Ardından, Devlet Opera ve Balesi’nde ‘’Şiir Akşamı’’ programı gerçekleştirildi.

Türkiye’den Cüneyt Türel ile Makedonya’dan Şaşko Koçev ve Jana Stojanovska’nın Türkçe ve Makedonca sunumuyla gerçekleşen faaliyette, Mevlânâ, Yahya Kemal, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Ahmet Haşim, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın da aralarında bulunduğu şairlerin eserlerinden örnekler okundu. ‘’Üsküp’te İstanbul Günleri’’ gerçekleştirilecek ‘’İstanbul Sazendeleri Konseri’’ ile sona erecek.

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kısasta Bediüzzaman kıstası

  Üsküp’te İstanbul rüzgârı esiyor

  Anka Kuşu Ümraniye’de


 Son Dakika Haberleri