Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ASLANTEPE 49 YIL BİZİM

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Aslantepe Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkı için devletle 49 yıllığına anlaştıklarını belirterek, ''Yeni stadımızda belli adette maçlarda milli takımlarımıza hizmet edeceğiz. Bunun dışında ancak bizim onayımızla başka bir takım stadımızda maç yapabilir'' dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Aslantepe Ali Sami Yen Stadı ile Galatasaray ve Türk sporuna yeni bir eser kandıracaklarını söyledi. Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam Yarışması''nda eylül ayı altın yöneticisi ödülünü alan Özhan Canaydın, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Aslantepe Ali Sami Yen Stadyumu projesi için devletten, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Galatasaray Kulübü'nden herhangi bir para çıkmadığını belirten Canaydın, şunları kaydetti: ''Şu an ki Ali Sami Yen Stadı yerine yeni bir stat yapılmış olsaydı. Bu şehrin göbeğinde başta trafik olmak üzere bir çok soruna neden olurdu. Şimdi Mecidiyeköy'ün silüeti tamamen değişecek ve güzelleşecek. Aslantepe'deki projemiz devlete ve vatandaşa katma değer olarak güzel şeyler kazandırıyor. Yani hiç kimseden artı bir para çıkmadığı gibi, hiç kimseye zarar vermeden yeni bir stat ve ileride alacağımız organizasyonlara öncülük edecek yeni bir proje elde etmiş oluyoruz. Projeyi engellemek isteyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Olsaydı bugüne gelmezdi. Bu nedenle kızgınlıkla bazı şeyler söylemiş olduysak bile hepsini geri alıyorum, özür diliyorum.''

STAD 120 GÜN ÇALIŞACAK

Başkan Canaydın, yeni statlarıyla birlikte gelirlerinin artacağını ifade etti. Galatasaray Kulübü'nün daha önce şirketleştiğini ve kendilerinin de bu şirketlerin organizasyonu için çalışma yaptığını dile getiren Canaydın, ''Yeni stadımızla beraber çok büyük değişiklikler yaşayacağız. Her açıdan, özellikle maddi olarak Galatasaray'ın gelirlerinde büyük artış olacak. Bu stadın işletmesi için yabancı firmalarla ön anlaşmamızı imzalamış durumdayız. Bir sezonda Süper Lig, Avrupa Kupaları, Fortis Türkiye Kupası ve özel maçlar dahil en fazla 35 maç yaparız. En fazla 35 gün çalıştırmak için hiç kimse 150-170 milyon dolarlık bir yatırım yapmaz. Geri kalan günlerde çalışmayan ve en az 200 personeli olacak bir proje yapmaya kimsenin gönlü el vermez. Biz bunu en az 120 gün çalıştırmak üzere yabancı işletmeci firmalarla çalışıyoruz. Bunlar bütün gelirlerimizi artıracaktır. Şirketlerimizi toparlamak geliştirmek için çalışmalarımız hazırlanmıştır. Tahmin ediyorum ki ilklerden biri biz olacağız'' diye konuştu.

HER TAKIM MAÇ YAPABİLİR

Aslantepe Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkı için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile 49 yıllığına anlaştıklarını belirten Özhan Canaydın, ''Yeni stadımızdaki haklarımız Fenerbahçe Kulübü'nün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Beşiktaş Kulübü'nün BJK İnönü Stadı'ndaki şartlarıyla aynıdır. Belli adette maçlarda milli takımlarımıza hizmet edeceğiz. Bunun dışında ancak bizim onayımızla başka bir takım stadımızda maç yapabilir'' dedi.

19.12.2007


 

G.Saray'ın kulağı Atina'da

UEFA Kupası'nda E, F, G ve H gruplarında maçlar bugün oynanacak. A, B, C ve D gruplarda 5. ve son maçlar ise 20 Aralık Perşembe günü oynanacak ve gruptan çıkan takımlar belli olacak.

H Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray, grubundaki son maçta bugün Avusturya temsilcisi Avusturya Wien'i konuk edecek.

D SMART VERECEK

H Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, ilk maçında Fransa temsilcisi Bordeaux ile Fransa'da karşı karşıya gelmiş ve 1 - 0 önde kapattığı ilk yarının aksine ikinci yarıda ortaya koyduğu başarısız bir oyunla sahadan 2 - 1 mağlup ayrılmıştı. Gruptaki ikinci maçında da Ali Sami Yen Stadı'nda Helsinborg'a 3-2 yenilen Galatasaray, gruptan çıkması için kazanmak zorunda olduğu Yunanistan'ın Panionios takımını ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 yenerek şansını son maça taşıdı. Son haftayı bay geçen Sarı - kırmızılı teslicimiz gruptaki son maçını bugün saat 21.45'te Ali Sami Yen Stadı'nda Avusturya Wien ile oynayacak. D Smart'tan naklen yayınlanacak karşılaşmayı Hollandalı hakem Ruud Bossen yönetecek.

PANİONİOS'UN İŞİ ZOR

H Grubu'ndaki diğer maçta ise Galatasaray'ı da yakından ilgilendiren maçta Panionios, gruptan çıkmayı garantileyen Fransa temsilcisi Bordeaux'yu konuk edecek. İsveç temsilcisi Helsinborg ise gruptaki maçlarını daha önce tamamlamış ve gruptan çıkmayı garantilemişti.

GALİBİYET YETMİYOR

UEFA Kupası'nda 3. tura yükselebilmek için Austria Wien'i mutlaka yenmek zorunda olan Galatasaray, grubun diğer karşılaşması Panionios-Bordeaux mücadelesinin sonucuna göre tur atlayabilecek. Panionios'un galip gelmesi durumunda Avrupa kupalarına veda edecek sarı-kırmızılılar, diğer maçın berabere bitmesi halinde ise Austria Wien'i yendiği taktirde turu atlayabilecek.

19.12.2007


 

Beşiktaş Bosque dâvâsını kaybetti

İsviçre Federal Mahkemesi'nde bir süredir görüşülen Del Bosque ile Beşiktaş arasındaki alacak davasında, mahkeme siyahbeyazlıları tam 8,5 milyon dolar ödemeye mahkum etti.

Beşiktaş'ı şok eden teknik direktör Del Bosque davasından gelen kötü haberi duyuran Ligtv'deki habere göre, cuma günü tebliğ edilen bu ceza sonrasında, Beşiktaş'ın 21 gün içinde CAS'a itiraz etme hakkı bulunuyor. Hukuk Kurulu'nun gerekli itirazı yapmak için çalışmalara başladığı bildirilirken, FIFA'nın kararın netleşmesinin ardından Beşiktaş'a ağır yaptırımlar uygulayabileceği de öğrenildi. FIFA, eğer karar netleşir ve Beşiktaş parayı ödemeyi kabul etmezse, ilk etapta siyahbeyazlıların ligde 3 puanını silecek. Ardından cezanın ödenmesi için bir uyarı yapacak. Eğer yine ödenmezse, Beşiktaş'ı bir alt lige düşme cezasına çarpıtıracak.

19.12.2007


 

Capello basına tanıtıldı

İngiltere Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Fabio Capello basına tanıtıldı.

İtalyan teknik adam, buluşmayı ''Gerçekleşen rüya'' şeklinde tanımladı. Londra Otel'de düzenlenen basın toplantında gazetecilerin sorularını tercüman eşliğinde cevaplayan Capello, önceliğinin İngilizceyi iyi öğrenmek olduğunu söyledi. Bir ay içinde oyuncularla karşılaştığında, onlarla İngilizce konuşabilmeyi istediğini belirten Capello, ''Oyuncularla iletişim kurabilmenin önemine inanıyorum'' dedi. İkinci görevinin milli takımın kaderini değiştirmek olduğunu anlatan Capello, ''Güzel sonuçlara ulaşabilecek büyük bir takımla birlikteyim. Milli takımı çalıştıracağım için büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Bu işi uzun süredir istiyordum. Rüyam gerçekleşti. Bu herkesin istediği bir görev'' diye konuştu.

19.12.2007


 

Efes, Milano'ya konuk oluyor

Efes Pilsen, Avrupa Ligi 2007-2008 sezonu (B) Grubu'nda 9. maçında, bugün İtalya'nın AJ Milano ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

Efes Pilsen ile AJ Milano arasındaki karşılaşma, Palalido Spor Salonu'nda TSİ 21.30'da başlayacak. Efes ilk maçta İtalyan temsilcisini 8070 mağlup etmişti.

19.12.2007


 

Gökhan ayın altın adamı oldu

Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam Yarışması''nda, Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül Ekim ayının altın adamı seçildi.

Savunma oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede 232 puan verilen Gökhan altın adam seçildi. Fenerbahçe teknik direktörü Zico'yu 249 oyla ayın teknik direktörü seçen jüri, terör olayları sırasında yaptığı açıklamalarla takdir topladığı için Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos'u da ayın altın kalpli futbolcusu olarak belirledi. Juri, Trabzonspor'un Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Zeyyat Kafkas'ı 256 puanla ayın altın yöneticisi, FIFA Kokartlı Hakem Fırat Aydınus'u ise 252 puanla ayın altın hakemi seçti.

19.12.2007


 

Ersun Yanal 46 yaşını kutladı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a antrenman sonrası sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

46 yaşına giren Yanal, futbolcuların katıldığı yaş günü kutlamasında pastasından keserek futbolculara ikram etti. Bu arada bayramlaşma töreninin bayramın 2. günü 14.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılacağı belirtildi.

19.12.2007


 

Dondurucu soğukta kros seçmeleri

Edirne'de düzenlenen Okullar Arası Kros Merkez İlçe Birinciliği Seçmeleri'nde eksi 3 derecede koşan minik öğrenciler zor anlar yaşadı.

Şükrüpaşa Atletizm Parkuru'nda saat 11.00'de başlaması gereken koşu, 20 dakika gecikmeyle start alırken, birçok öğrenci soğuktan etkilenmemek için araçlarda beklemek zorunda kaldı.

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri