Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir “Şeb-i Arus”da Bursa’dan

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’yle birlikte, Hz. Mevlânâ’yı ölümünün 734. yıldönümünde Şeb-i Arus töreniyle andı.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene başta Bursa Milletvekili Ali Kul, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, BESOB Başkanı Arif Tak ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yaklaşık bir saat süren Mevlevî gösterisi izleyenlerin gönüllerinin pasını sildi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe gösteri öncesi yaptığı açılış konuşmasında “Gönül adamı Mevlânâ Celâleddin Rumî’yi anmak için böyle bir gece düzenlenmesine vesile olabildiğimiz için mutluyuz” dedi.

Mevlânâ ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine yani Allah’ına kavuşacaktı. Onun için Mevlânâ ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi mânâsına gelen “Şeb-i Arus” diyordu. Hayatını “Hamdım, piştim, yandım” sözleri ile özetleyen Mevlânâ ölümünün 734. yıldönümünde Osmangazi Belediyesi ve Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından görkemli bir “Şeb-i Arus” töreniyle anıldı.

Törenin sonunda Mevlevî üstadı Mustafa Özbağ, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’ye başındaki Mevlevî sikkesini armağan etti. Özbağ “Dervişlerin yanında para kesesi olmaz, biz de gönül insanı Recep Altepe’ye sikkemizi armağan ediyoruz” dedi.

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mostar Köprüsünde çatlaklar var

  Bir “Şeb-i Arus”da Bursa’dan

  Şehir tiyatrolarından 3 yeni oyun

  Üç din, tek kuru yaprakta

  2007 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Prof. Sözen’e


 Son Dakika Haberleri