Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hacılar şeytan taşladı

Mekke’de önceki gün Arafat’a çıkan yaklaşık 4 milyon hacı adayı dün hacı oldu. Mina’da gerekli tedbirlerin alınması, şeytan taşlama yerinin üç kata çıkarılması, daha önceki yıllarda meydana gelen sıkışıklığı büyük oranda engelledi.


Kardeşlik pekişecek

TBMM Başkanı Köksal Toptan bayram mesajında “Bayram vesileyle milletimiz bir kez daha kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma duygularını pekiştirecektir” d

Liderlerin bayram programı

Liderlerin Kurban Bayram programları belli oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün programı henüz netlik kazanmadı. TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Kurban


  Türkiye, AB’ye yeni ufuklar açar

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Türkiye’nin AB üyeliği hedefinin çok sayıda Türk’ün yaşadığı Avusturya dahil bütün AB üye ülkelerinin önünde yeni ufuklar açacağına inandığını belirtti.


  Alemdaroğlu, yargılanacak

Danıştay 1. Dairesi, eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun, Antalya Konyaaltı’ndaki üniversiteye ait taşınmazın kat karşılığı ihalesinde, üniversiteyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanmasına karar verdi.


  2008, atılım yılı olsun

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, Kurban Bayramının ülkemiz, milletimiz ve bütün İslâm âlemi için huzurla geçmesi temennisinde bulundu.


  Cindoruk, aday olmayacak

Hüsamettin Cindoruk, Ocak ayında yapılacak olağanüstü kongrede Demokrat Parti Genel Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.


  Siyasette emanetçilik yoktur

DP Genel Başkan adayı Süleyman Soylu, siyasette emanetçiliğin olmayacağını, liyakat ve ehliyet bulunduğunu söyledi.


  Kurbana eziyetin cezası 1.645 YTL

‘’Kurbanlık hayvanların, hayvana en az acı verecek şekilde bir anda kesimi’’ni de düzenleyen 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı davrananlara, hayvan başına bin 645 YTL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.


  Kurban eti nasıl değerlendirilmeli?

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda, kalp-damar hastalığı, şeker hastalığı ve hipertansiyonu olanları, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeleri ve kısıtlı miktarda tüketmeleri konusunda uyardı.


  Kurbanlıklara eziyet etmeyin

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kurbanın ehil kimseler tarafından ve usulüne uygun şekilde kesilmesine özen gösterilmesi, kurbanlık hayvana şefkatle davranılması ve çevre temizliğine riayet edilmesi gerektiğini belirterek, “Unutmayalım ki, bu hususlara dikkat etmemiz, hem dini hem de insani sorumluluğumuzdur’’ dedi.


  İstanbul'da soğuk var, yağış yok

İstanbul’da Kurban Bayramı süresince soğuk ve yağışsız bir hava bekleniyor.


  Maalesef yoksulluk çoğalıyor

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Başkanı İbrahim Ateş, ‘’Türkiye’de maalesef yoksulluk var ve çoğalıyor’’ derken, yoksullukla mücadeleye katılmanın bir insanlık görevi olduğunu bildirdi.


  Ilgaz’da kar kalınlığı 1 metre

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı, Kurban Bayramı sebebiyle yoğunluk yaşanan kara yolu ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan Ilgaz Dağı geçidinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, bölgede görev yapan ekipler, yolu ulaşıma açık tutmak için sürekli çalışıyor.


  Kalp ve damar hastaları soğuk havalara dikkat

Uzmanlar, kalp ve damar hastalarının soğuk havalara karşı duyarlı olmalarını istedi.


  Diyanet-Sen yeni yerinde

Diyanet-Sen Pazar Temsilciliği’nin Sahil Camii altındaki yeni bürosu düzenlenen törenle hizmete açıldı.


  TV’lerdeki programlardan herkes şikayetçi

Ulusal televizyon kanallarının sabah kuşağında genellikle kadınlara yönelik programlardan kadın milletvekilleri de şikâyetçi oldu. Kadın vekiller, reyting kaygısının bir kenara bırakılarak, uzmanların önerileri doğrultusunda yeniden yapılandırılmasının toplum kalkınmasına katkı sağlayacağını bildirdiler.


  Hücreler yağı nasıl depoluyor?

Bilim adamları, vücut hücrelerinin yağı nasıl depoladığını ortaya çıkardı. Bilim adamlarının bu yeni buluşu, obezite için yeni tedavi yöntemlerinin bulunması açısından önem taşıyor.


  Cezaevinden kurbanlık satışı

Edirne Tarım Açık Cezaevi’nde mahkûmların baktığı 100 kurbanlık koçun 80’i satıldı.


  Dünyanın 7 yeni harikası seçiliyor

2.5 yıl sürecek oylamada, adaylar arasında Türkiye’den Kapadokya ve Pamukkale de var. Resmî internet sitesinde, Pamukkale 114’üncü, Kapadokya ise 111’inci sırada bulunuyor.


  Bayramda güne kahvaltıyla başlayın

Kurban Bayramı’nda et tüketimi ile şeker ve şekerli besinlerin tüketiminin arttığı, bunun da sağlık açısından risk oluşturduğu belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri