Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Semih mi, Gökdeniz mi?

Süper Ligde ilk yarı bu hafta sona ererken, İstanbul'da Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Bu zorlu derbi gol krallığında ilk iki sırada yer alan Gökdeniz Karadeniz ile Semih Şentürk'ün mücadelesine de sahne olacak. Gökdeniz'in 10, Semih'in 9 golü bulunuyor.

Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısının son haftasında İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Bu zorlu karşılaşma gol krallığında ilk iki sırada yer alan Gökdeniz Karadeniz ile Semih Şentürk'ün mücadelesine de sahne olacak. Bu sezon Avrupa'da elde başarılarla dikkat çeken ve ligin son haftalarında da çıkışa geçen Fenerbahçe ile bu sezon sıkıntılı günler geçiren ve son iki haftayı galibiyetle kapatarak moral bulan Trazonspor, 22 Aralık Cumartesi akşamı Şükrü Saraçoğlu Statı'nda karşı karşıya gelecek. Ev sahibi ekip, derbi maçını kazanıp ligin ilk yarısını lider kapatmanın hesaplarını yaparken, konuk takım ise bu zorlu karşılaşmadan alacağı puan yada puanlarla ikinci yarıya daha umutlu bakacak.

2 MAÇTA 6 PUAN GELDİ

İki takımın maçı yine büyük çekişmeye sahne olacakken, bir başka mücadele ise golcüler arasında yaşanacak. Geride kalan 16 maçta forma giyen Gökdeniz Karadeniz, rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Özellikle ligde oynanan son iki maçta 4 gol atarak takımının 6 puan almasında büyük paya sahip olan yıldız futbolcu, orta saha oyuncusu olmasına karşılık bugüne dek 63 gole imza attı. Ligde 22 puanı bulunan Bordo - mavili takım, Gökdeniz'in gol attığı maçlarda 17 puan topladı. Bu sezon zaman zaman inişli zaman zamanda yükselen performansıyla konuşulan isimlerinden olan Gökdeniz, cumartesi günkü derbi maçında yine takımının en büyük kozu olacak.

YENERSEK İDDİAMIZ OLUR

Son iki haftada attığı 4 golle gol krallığında zirveye çıkan Gökdeniz Karadeniz, gol krallığında iddialı olmadığını söyledi. Kendisinin forvet oyuncusu olmadığını fakat yakaladığı pozisyonları da değerlendirdiğini dile getiren yıldız futbolcu, "Gol krallığında bir iddiam yok. Son iki haftada attığı gollerle toplam 10 golüm oldu. İnşallah devamı devam eder." dedi. Gökdeniz Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise, " Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli. Onları Kadıköy'de yenersek, şampiyonluk ihtimali zor ama en azından ilk üç için iddialı konuma geliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

EN FORMDA DÖNEMİ

10 golü bulunan Gökdeniz Karadeniz'i 9 golle takip eden Semih Şentürk'te, özellikle bu sezon ligde ve Avrupa'da attığı gollerle takımını sırtlayan isimlerin başında geliyor. Ligde 15 maçta forma giyen Semih, 9 gole imza atarken, bu gollerin 3'ünü kafa ile kaydetti. Semih, son olarak geçtiğimiz hafta başkentte oynanan Gençlerbirliği maçında takımı 1-0 yenik durumdayken attığı iki golle, 3 puanın kazanılmasında önemli paya sahip oldu.

20.12.2007


 

FIFA yeni yasayı beğendi

FIFA Başkanı Joseph Blatter, Spor'dan Sorumlu Bakan Murat Başesgioğlu'na mektup göndererek Yeni Futbol Federasyonu Yasası için teşekkür etti. Mektupta., yasada özellikle Bakanın denetim ve gözetim yetkisi ile genel kurulu toplantıya çağırma yetkisinin kalkması, Tahkim ve Merkez Hakem Kurullarının yönetim tarafından atanması hususlarının sevindirici olduğu belirtildi.

FIFA Başkanı Joseph Blatter, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta, yeni Futbol Federasyonu Yasası için teşekkür ederken, ocak ayı içerisinde Türkiye'ye gelerek, kendisiyle görüşme arzusunda olduğunu bildirdi. Blatter mektubunda, yeni yasada özellikle bakanın denetim, gözetim yetkisinin ve Federasyon'u olağanüstü genel kurula çağırma yetkisinin kalkması, CAS'ın (uluslararası spor mahkemesi) tanınması, Tahkim ve Merkez Hakem Kurullarının Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından atanması hususlarının sevindirici olduğunu ifade etti.

Blatter, Bakan Başesgioğlu ile ocak ayında görüşme arzusunda olduğunu da belirterek, Türkiye'ye davet edilmesi halinde bunu kabul edeceğini belirtti. Blatter mektubunda ayrıca, Futbol Federasyonu Yasası'nın geçici 1. maddesindeki, ad okunarak oylamanın yerine, kapalı oylamanın FIFA teamüllerine daha uygun olduğunu kaydetti. Yine geçici 1. maddede yer alan, seçimlerin yenilenip, yenilenmemesinin, yasa ile düzenlenmesi yerine, genel kurul iradesiyle belirlenmesinin daha uygun olacağı tavsiyesinde bulundu. FIFA Başkanı Blatter, mevcut genel kurul tarihinin de, ocak ayında yapılacak görüşme sonrasına ertelenmesini tavsiye etti.

20.12.2007


 

F.Bahçe-Trabzon derbisi Yıldırım'ın

Süper Lig'de 17. haftada Fenerbahçe ile Trabzon arasında oynanacak haftanın önemli maçında Bülent Yıldırım düdük çalacak.

Hakemler şöyle: 21 Aralık Cuma: 20.00 Vestel Manisa- Beşiktaş: Mustafa Kamil Abitoğlu. 22 Aralık Cumartesi:14.00 Ankaragücü-Kayseri: Barış Şimşek, 14.00 Konya-Kasımpaşa: Cüneyt Bakıroğlu, 19.00 Fenerbahçe-Trabzon: Bülent Yıldırım. 23 Aralık Pazar: 14.00 İstanbul Büyükşehir Belediye-Gaziantep: Deniz Çoban, 14.00 Çaykur Rize-Denizli: Aytekin Durmaz, 14.00 Bursa-Ankara: Hüseyin Göçek, 15.30 Sivasspor-Gençlerbirliği: Fırat Aydınus,19.00 OFTAŞ -G.Saray: Kuddusi Müftüoğlu.

20.12.2007


 

Aybaba, Rize'ye tazminat ödeyecek

Super Lig'in 2. haftasında çeşitli nedenlerden dolayı Çaykur Rizespor'dan ayrılan teknik direktör Samet Aybaba'nın, peşin olarak aldığı paranın 375 bin dolarını ve 50 bin YTL'de tazminat ödeyeceği bildirildi.

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, Samet Aybaba'yla Çaykur Rizespor arasındaki davanın ilk sürecinin sona erdiğini söyledi. Ferah, karara göre Aybaba'nın, Çaykur Rizespor'dan peşin olarak aldığı 400 bin doların 375 bin dolarını geri vereceğini ve tazminat olarak da 50 bin YTL ceza ödeyeceğini açıkladı.

20.12.2007


 

Bosque 5 milyon dolar talep ediyor

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayii ve Ticaret A.Ş., İspanyol teknik direktör Vicente Del Bosque davasıyla ilgili olarak FIFA'nın talep ettiği tutarların detaylarını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

Şirket tarafından İMKB'ye yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''FIFA Disiplin Kurulu, Vicente Del Bosque için 4.909.090,90 Avro ve yardımcıları Jose Antonio Grande Cereijo için 718.938,18 avro, Francisco Javierh Minano Espin için 718.938,18 avro, Francisco Jimenez Martin için 359.463,63 Avro ödenmesini istemektedir.

CAS'A BAŞVURU HAKKIMIZ VAR

Hukuka aykırı bulduğumuz bu karar, nihai bir karar olmayıp Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuru hakkımız bulunmaktadır. Süresi içerisinde CAS'a başvurumuz yapılacak olup, CAS'ın hukuka aykırı FIFA kararını temyizen bozması konusunda gerekli hukuki çalışmalar yapılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.''

20.12.2007


 

Basketbolda derbi haftası

Lider Türk Telekom takipçisi G.Saray'la oynarken, Beşiktaş, F.Bahçe Ülker'i konuk edecek.

Beko Basketbol Ligi'nde heyecan tüm hızlıyla devam ederken 12. haftanın açılış maçında Galatasaray Cafe Crown ile Türk Telekom karşı karşıya gelecek. Haftanın derbi maçında ise Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker karşılaşacak. Haftanın önemli maçlarından birisi 21 Aralık Cuma günü Galatasaray Cafe Crown ile Türk Telekom arasında oynanacak. Sarı kırmızılı ekip lider Türk Telekom'u devirmesi durumunda zirvenin yeni sahibi olacak. Mücadeleden Ankara ekibinin galip ayrılması durumunda ise zirvenin adı değişmeyecek. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma 19:00'da başlarken NTV'den de canlı olarak yayınlanacak.

Beko Basketbol Ligi'nde 22 Aralık Cumartesi günü ise 6 karşılaşma oynanacak. Haftanın bir diğer maçında ise Pınar Karşıyaka ile Efes Pilsen karşı karşıya gelecek. Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak mücadele 16:00'da başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak. Beko Basketbol Ligi'nde 12. haftanın kapanış maçı ise derbi maçı ile olacak. 23 Aralık'da Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker arasında Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak mücadele 14:00'da başlarken NTV'den de canlı olarak yayınlanacak.

20.12.2007


 

Sakarya lider bitirdi

TFF 1.liginde ilk yarı sona erdi. Sakaryaspor lider olurken, İstanbulspor ligi son sırada bitirdi. Doğu derbisi diye adlandırılan Malatyasapor Elazığspor maçı nefesleri kesti. Suat Kaya'nın takımın başına gelmesiyle birlikte çıkışa geçen Gaziantep B.Bl. Mardin'e de acımadı ve 2-1 galip gelerek son haftayı 19 puanla, 14. sırada kapatmayı başardı. Kayseri Erciyes ise Sakarya'yı yendi ama liderliğini alamadı. Kartal, Karşıyaka deplasmanında kükreyerek yeniden zirve yarışında iddiasını sürdürdü..Kocaeli Altay'a acımayarak uçuruma yuvarladı. Boluspor, güçlü rakibi Eskişehir'i 2 golle geçerek, şampiyonlukta iddialı olduğunu ispatladı..

Malatyaspor- Elazığspor mücadelesi çok zevkli bir karşılaşmaya sahne oldu. Zaten yıllardır süren rekabet bu maça da yansıdı. Şartlar ner olursa olsun bu iki takım arasındaki maçlar taraftar taşkınlığı olmadığı müddetçe kıran kırana geçiyor. Geçen sezon her iki şehrin valileri arasında yapılan protokol sonunda her iki takımın taraftarlarının birlikte maç izlemelerinin yasaklanması yerinde bir karar. Bu maçta Malatyaspor'u çok beğendim.Elazığ ise kontrataklarla sonuca gitmeye çalışan bir takım hüviyetindeydi. Her ne kadar son saniyede gelen golle Malatyaspor kazansa da bu maçın hakkı yine Malatyaspor'undu. Elazığspor ligin ikinci yarısına avantajlı başlayacak.Tüm maçlarını içerde oynayacvak olması onları Süper Lige dahi taşıayabilir.

NOT: Tüm okuyucularımızın Mübarek Kurban Bayramını tebrik ederim.

Said YALÇIN

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri