Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

AVRUPA'DA KURA GÜNÜ

Şampiyonlar Liginde F.Bahçe'nin, UEFA Kupasında G.Saray'ın rakipleri bugün İsviçre'nin Nyon şehrinde yapılacak kura çekiminde belli olacak.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki rakipleri bugün belli olacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'nda grup maçlarının ardından oynanacak olan eleme turu karşılaşmalarının kura çekimleri bugün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. Şampiyonlar Ligi 2. tur kura çekimi TSİ 13.00, UEFA Kupası 3. tur kura çekimi ise TSİ 14.00'te gerçekleştirilecek. Kura töreni Star TV'den naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE'NİN RAKİPLERİ

Şampiyonlar Ligi'nde (G) Grubu'nu İtalya'nın Inter takımının ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, diğer gruplarda ilk sırayı elde eden takımlardan biriyle eşleşecek. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. turundaki muhtemel rakipleri şöyle: Porto (Portekiz), Milan (İtalya), Real Madrid, Barcelona, Sevilla (İspanya), Manchester United ve Chelsea (İngiltere). Şampiyonlar Ligi'nde 2. turda ilk maçlar 19-20 Şubat, rövanşları ise 4-5 Mart tarihlerinde oynanacak.

GALATASARAY'IN RAKİPLERİ

Galatasaray ise UEFA Kupası'nda grubunu 3. sırada bitirdiği için, diğer gruplarda ilk sırayı elde eden takımlardan biriyle eşleşecek. Sarı-kırmızılıların UEFA Kupası 3. turundaki muhtemel rakipleri arasında Almanya'nın Bayern Münih, Bayer Leverkusen, İngiltere'nin Everton ve İspanya'nın Getafe takımları bulunuyor. Ayrıca (B) Grubu'nda Yunanistan'ın Panathinaikos veya İspanya'nın Atletico Madrid, (C) Grubu'ndan İspanya'nın Villarreal, İtalya'nın Fiorentina veya Yunanistan'ın AEK takımlarından biri, (D) Grubu'nda ise Almanya'nın Hamburg veya İsviçre'nin Basel takımları, Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer alacak. UEFA Kupası'nda ilk maçlar 13-14 Şubat, rövanşları ise 21 Şubat'ta yapılacak.

21.12.2007


 

İbrahim Üzülmez: Beşiktaş'ta seviliyorum

Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez, "''Ben sevilen bir futbolcuyum. Beşiktaş camiasında belli bir istikrarım var. Antrenmanlarımı kaçırmıyorum. Disiplinli davranıyorum ve bir profesyonel olarak yaşıyorum, istikrarlıyım" dedi.

Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez, bu sezon şanssızlıklar yaşadıklarını belirterek''Çok sayıda sakatlık var, hakem hataları ve ceza alan futbolcular var. Bu nedenlerle şanssızdık, ama genel olarak baktığımızda da Beşiktaş takımı olarak başarısız bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünmüyorum. Bazı maçlarda kötü oynadık ama genel olarak başarılıyız'' dedi. İbrahim Üzülmez, bu sezon en üzüldüğü maçın İstanbul'da Porto ile yaptıkları maç olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

DİSİPLİNLİ VE İSTİKRARLIYIM

''Kazanabileceğimiz bir maçtı. Rakipten daha iyiydik, ama son dakikada attıkları golle kazandılar. Porto maçı ve Liverpool'daki maç hafızamdan silinmeyecek. Ama baktığımızda kadromuzun çoğunluğunu Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez forma giyen oyuncular oluşturuyor. Buna rağmen 6 puan aldık. Bence başarılı olduk. Gruplar belli olduğunda Beşiktaş takımı için (sıfır puan çeker) diyorlardı. Bu tür yorumlara birebir şahit oldum. Ama Beşiktaş mücadele etti. Taraftarıyla camiasıyla bütünleşerek ve sonuç olarak Liverpool ve Marsilya'yı yendik. Bu galibiyetler bile başarılı olduğumuzu gösterir.'' Kendisine gösterilen tepkilerle ilgili olarak İbrahim şu yorumu yaptı: ''Ben sevilen bir futbolcuyum. Beşiktaş camiasında belli bir istikrarım var. Antrenmanlarımı kaçırmıyorum. Disiplinli davranıyorum ve bir profesyonel olarak yaşıyorum, istikrarlıyım."

21.12.2007


 

Güreşte gözler olimpiyat barajında

Türkiye serbest stilde 1, grekoromende 6 sıklette daha olimpiyat vizesi alabilmek için Avrupa Şampiyonası'nda ve eleme turnuvalarında mücadele edecek.

Türkiye, serbest ve grekoromen stil güreşte, 2008 Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla katılabilmek için, nisan ve mayıs aylarında yapılacak eleme turnuvalarında ve Avrupa Şampiyonası'nda mücadele verecek. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, eylül ayında yapılan Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde takım halinde ikinci olurken, 55, 60, 66, 84, 96 ve 120 kiloda olimpiyat barajını aşmayı başaran Türk Milli Takımı, 74 kiloda da olimpiyat vizesini alarak Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla gitmeye son derece yakın görünüyor.

74 KİLO MÜCADELESİ

İlk olarak, 1-6 Nisan tarihlerinde Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'ndaki başarısını bu şampiyonada da devam ettirmenin yanısıra, 74 kiloda olimpiyat vizesi almak için mücadele verecek. Her sıklette 1'er sporcunun olimpiyat vizesi alacağı Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye 74 kiloda barajı aşamaması halinde, 18-20 Nisan tarihlerinde İsviçre'nin Martini kentinde ve 2-4 Mayıs tarihlerinde de Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek eleme turnuvalarında şansını deneyecek. Bu turnuvalara daha önce olimpiyat vizesi alan sporcular katılamayacak. Martini'de 4, Varşova'da ise 3 sporcu daha olimpiyat vizesi alacak.

MİLLİ TAKIMIN İŞİ ZOR

Dünya Şampiyonası'nda sadece Nazmi Avluca'nın güreştiği 84 kiloda olimpiyat barajını aşabilen Grekoromen Güreş Milli Takımı'nı ise Pekin Olimpiyatları'na tam kadro katılabilmek için zorlu mücadeleler bekliyor. Grekoromen Güreş Milli Takımı, Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra, 9-11 Mayıs tarihlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da ve 23-25 Mayıs tarihlerinde Sırbistan'ın Novisat kentinde yapılacak eleme turnuvalarında mücadele edecek. Roma'daki turnuvalarda sıkletlerde 4'er, Novisat'ta ise 3'er sporcu olimpiyat vizesi alacak.

BAYANLAR DA MİNDERDE

Öte yandan Pekin Olimpiyatları'nda 4 sıklette müsabakaların yapılacağı bayanlar kategorisinde ise Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'nda ve eleme turnuvalarında 1 ya da 2 sporcuyla şansını deneyeceği öğrenildi. Bayanlarda olimpiyat eleme turnuvaları 16-17 Mayıs tarihlerinde Kanada'nın Edmunton kentinde ve 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde İsveç'in Haparanda kentinde yapılacak.

21.12.2007


 

Milan: Ronaldo satılık değil

İtalyan basınında Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddia edilen Ronaldo konusunda son açıklama Milan Asbaşkanı Adriano Galliani'den geldi. Galliani, "Fenerbahçe ve başka bir kulüpten teklif almadık. Kimseyle de bu konuda görüşmeyi düşünmüyoruz." dedi.

Ronaldo ile transfer iddialarının bir türlü sonlanmaması üzerine bir açıklamaya yapan Galliani, Ligtv.com.tr'de yer alan açıklamasında, "Ronaldo konusunun artık sonlanması gerekiyor. Sadece sakatlık için Brezilya'da bulunuyordu. Bir süre yine bizimle olamayacak ama onu kesinlikle hiçbir yere satmayı düşünmüyoruz. Ronaldo sezon sonuna kadar bizimle kalacak ve ikinci yarı kendisini gösterecek görüşmelere kapalıyız." şeklinde konuştu..

21.12.2007


 

Vestel Manisa Beşiktaş'ı ağırlıyor

Beşiktaş ile Vestel Manisaspor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 5. kez birbirlerine rakip olacak. Manisa'da saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

İki takım arasında bugüne dek oynanan 4 lig karşılaşmasından 3'ünü Beşiktaş, 1'ini de Vestel Manisaspor kazanırken, berabere sonuçlanan maç olmadı. Geride kalan maçlarda Beşiktaş 7 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü.

21.12.2007


 

Yanlış karar Tahkimden döndü

Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu'nun, Çim Hokeyi Federasyon Başkanı Barbaros Tuzcuoğulları hakkında verdiği 6 ay hak mahrumiyeti cezası, Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldı.

Savaşan Yıldızlar Antrenörü Savaş Yılmaz, Yurtkur Antrenörü Soner Uzun, Çağlar Antrenörü Necip Fazıl Baştürk, Akçadağ Belediye Antrenörü Volkan Doğan ve Aksaray Antrenörü Erkan Can, Tuzcuoğulları'nın, 2-5 Mart 2007 tarihleri arasında Ankara'da yapılan maçta Tahkim Kurulu Üyeleri'ne küfürlü sözlerle hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

21.12.2007


 

Daum: Alpay beni çok üzdü

Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından Köln'ün teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum, milli futbolcu Alpay Özalan'ı kadro dışı bırakma kararı nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü olan Daum, Die Welt ve Berliner Morgenpost gazetelerinde yayınlanan bir röportajında, Alpay'a verdiği cezayla ilgili şunları söyledi: ''Alpay'la birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz, bir nevi baba oğul ilişkisine sahibiz. O nedenle bu olay beni özellikle çok üzdü. Ancak bu konuda bu kadar kararlı davrandığım için herkes, benim için isim ve ilişkilerin önemli olmadığını, sadece Köln'ün önemli olduğunu anladı.'' Takımın geçmişteki maçlarını analiz ettiğinde, gol yemelerine ve puan kayıplarına genelde her zaman kişisel hataların neden olduğunu gördüğünü ifade eden Daum, hataların taktiklerden değil, oyuncuların hatalarından kaynaklandığını, kendi hatasının da gerektiği yerde gerekli müdahaleleri yapmamak olduğunu kaydetti. Daum, özel bir Türk televizyonuna yaptığı açıklamada, ''O artık eski tanıdığım Daum değil'' şeklinde konuşan Alpay'ı kadro dışı bırakmıştı.

21.12.2007


 

Hidayet 13 sayı attı, Magic galip geldi

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Houston Rockets'i 97-92 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 13 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 1 kez başarılı olurken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 3 tanesini sayıya çevirdi. 4 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmada 13 sayı, 9 ribaunt ve 4 asistlik performans sergiledi.

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri