Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener'e İspanyol boğası

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe'nin rakibi dün İsviçre'nin Nyon şehrinde yapılan kura çekilişi sonunda belli oldu. Temsilcimiz İspanya ekibi Sevilla ile ilk maçı 19 ya da 20 Şubat 2008 tarihlerinde sahasında, rövanşı ise 4 ya da 5 Mart 2008'de deplasmanda oynayacak..

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 2. tur kura çekimleri, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Şampiyonlar Ligi 1. turunda, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova'yı geride bırakarak İtalya'nın Inter takımıyla birlikte tur atlayan Fenerbahçe, 2. turda iki yıl üst üste UEFA Kupası'nı müzesine götüren İspanya'nın güçlü takımı Sevilla ile eşleşti. İspanyol temsilcisiyle ilk maçını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 19 ya da 20 Şubat tarihinde oynayacak sarı-lacivertli takım, rövanş maçını ise 4 ya da 5 Mart'ta deplasmanda yapacak.Şampiyonlar Ligi 2. turunda diğer eşleşmeler şöyle gerçekleşti: Celtic (İskoçya)-Barcelona (İspanya), Olympique Lyon (Fransa)-Manchester United (İngiltere), Schalke 04 (Almanya)-FC Porto (Portekiz), Liverpool (İngiltere)-Inter Milano (İtalya), AS Roma (İtalya)-Real Madrid (İspanya), Arsenal (İngiltere)-AC Milan (İtalya), Olympiakos (Yunanistan)-Chelsea (İngiltere).

SEVİLLA KURADAN MEMNUN

Sevilla Kulübü'nün Futbol Şube Sorumlusu Ramon Rodriguez Verdejo, kendileri açısından memnuniyet verici bir kura olduğunu söyledi. Verdejo, ''Fenerbahçe'nin sahasında çok baskılı olduğu bilinen bir şey, eminim ki bize zor anlar yaşatacaklar. Fakat yine de memnun olunmayacak bir kura değil. Çünkü daha zor rakipler vardı'' dedi. Verdejo, kendileri açısından en kolay olabilecek takımın Olympiakosolduğunu iddia etti.

Uğur Boral ve Selçuk Şahin:

İlk maçı Kadıköy de oynamak avantaj

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile eşleşmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Uğur, ''İnşallah onları eleyeceğiz ve bir üst tura çıkacağız. İlk maçı kendi sahamızda oynayacak olmamız avantaj sağlayacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde onlardan daha yeni bir ekibiz. Kendi seyircimiz önünde çok iyi oynuyoruz. Bu avantajı değerlendirebiliriz. Rakibimizin bizden daha iyi olmadığını görebilmemiz açısından, ilk maçı burada oynamak avantaj olacaktır'' diye konuştu.

İYİ BİR KURA ÇEKTİK

Sevilla'nın Arsenal'in de bulunduğu gruptan birinci çıktığını aktaran Uğur Boral, ''Ancak diğer rakiplere baktığımız zaman hepsinin yıllardır neler yaptığını herkes görüyor. Çekenler iyi bir kura çektiklerini düşünmüşlerdir. Onları yenebilecek gücümüz var. İlk maçta iyi bir skorla avantaj elde edeceğimiz düşünüyorum'' dedi. Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin ise, ''Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın güçlü takımdır. Rakibimiz de çıkış içinde. Ancak aynı çıkışı biz de gösteriyoruz Avrupa'da. Zor ve güzel maçlar olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

22.12.2007


 

G.Saray UEFA'da Bayern Leverkusen'le oynayacak

UEFA Kupası'nda grup maçlarının ardından Bordeaux'in yardımıyla bir üst tura çıkan temsilcimiz Galatasaray, Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen ile eşleşti. Sarı kırmızılı ekip ilk maçı 13-14 Şubat'ta İstanbul'da rövanşı ise 21 Şubat'ta deplasmanda oynayacak.

UEFA Kupası 3. ve 4. tur kura çekimleri, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. UEFA Kupası 2. turunda (H) Grubu'nda mücadele eden ve Bordeaux ile Helsinborg'un ardından üçüncü olarak gruptan çıkan Galatasaray, 3. turda (E) Grubu'nu 9 puanla 1. olarak tamamlayan Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımıyla eşleşti. Galatasaray, Alman temsilcisi ile ilk maçını 13 ya da 14 Şubat'ta İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda, rövanş maçını ise deplasmanda 21 Şubat tarihinde oynayacak.

Sarı-kırmızılı takım, Bayer 04 Leverkusen'i elemesi halinde ise 4. turda, FC Zürih (İsviçre)-Hamburg SV (Almanya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Galatasaray, 4. turda da ilk maçı 6 Mart'ta kendi sahasında, rövanş maçını 12 ya da 13 Mart'ta deplasmanda oynayacak. UEFA Kupası 3. turunda diğer eşleşmeler şöyle gerçekleşti:

Aberdeen (İskoçya)-Bayern Münih (Almanya), AEK Atina (Yunanistan)-Getafe (İspanya), Bolton Wanderers (İngiltere)-Atletico Madrid (İspanya), Zenit St Petersburg (Rusya)-Villarreal (İspanya), Anderlecht (Belçika)-Girondins Bordeaux (Fransa), Brann Bergen (Norveç)-Everton (İngiltere), FC Zürih (Avusturya)-Hamburg SV (Almanya), Glasgow Rangers (İskoçya)-Panathinaikos (Yunanistan), PSV Eindhoven (Holllanda)-Helsingborg (İsveç), Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)-Tottenham Hotspur (İngiltere), Rosenborg Trondheim (Norveç)-Fiorentina (İtalya), Sporting Lizbon (Portekiz)-Basel (İsviçre), Werder Bremen (Almanya)-Braga (Portekiz), Benfica (Portekiz)-Nürnberg (Almanya), Olympique Marsilya (Fransa)-Spartak Moskova (Rusya)

4. turda diğer eşleşmeleri ise şöyle: Anderlecht/Girondins Bordeaux - Aberdeen/Bayern Münih Glasgow , Rangers/Panathinaikos - Werder Bremen/Braga Bolton Wanderers/Atletico Madrid - Sporting Lizbon/Basel AEK Atina/Getafe -,Benfica/Nürnberg Rosenborg Trondheim/Fiorentina - Brann Bergen/Everton Slavia Prag/Tottenham Hotspur - PSV Eindhoven/Helsingborr Olympique Marsilya/Spartak Moskova - Zenit/Villarreal

22.12.2007


 

Yılın son derbisi F.Bahçe-Trabzon

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk yarısının son haftasında bugün yapacakları maçla birlikte 96. kez karşı karşıya gelecek.

Şükrü Saracoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Sarı-lacivertli ekip, 66 lig, 10 Türkiye Kupası, 9 özel, 4'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, geride kalan toplam 95 maçtan 35'ini kazanırken, bordo-mavili ekip bu süre içinde 34 galibiyet elde etti. Taraflar 26 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe'nin toplam 114 golüne, Trabzonspor 112 golle karşılık verdi.

Trabzon dışarıda galibiyeti unuttu

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında, son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlarda oldukça zorlanıyor. Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 16 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi. 20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 1-0 yenenTrabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 14 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 16 karşılaşmadan 11'ini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi.

22.12.2007


 

4 maç canlı yayınlanacak

Bayram süresince tam 4 müsabaka ekranlara canlı olarak yansıyacak. Cumartesi ve Pazar günü Beko Basketbol Ligi'nde oynanacak iki maç ile Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde oynanacak iki maç basketbolseverlere NTV ve D Spor ekranlarından canlı olarak ulaştırılacak.

Cumartesi günü saat 16:00'da 5. sıradaki Efes Pilsen'in 6. sıradaki Pınar Karşıyaka ile İzmir'de oynayacağı önemli müsabaka ve Pazar günü saat 14:00'te 3. sıradaki Beşiktaş Cola Turka'nın 4. sıradaki Fenerbahçe Ülker'i ağırlayacağı derbi maç NTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde ise ilk olarak Cumartesi günü saat 15:30'da 10. sıradaki Burhaniye Belediye'nin 6. sıradaki Botaş'ı konuk edeceği zevkli mücadele, ardından ise Pazar günü saat 18:00'de namağlup lider Fenerbahçe ile ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka'yı karşı karşıya getirecek olan derbi maç D Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

22.12.2007


 

Semih: Bir yere gitmem

Fenerbahçe Futbol Takımının golcü oyuncusu ve ikinci kaptanı Semih Şentürk, sarı-lacivertli takımdan bir yere ayrılmayı düşünmediğini vurgulayarak, ''Bu kulübün oyuncusuyum ve bundan da çok memnunum. Bugün önüme koysunlar, boş mukaveleye imza atarım'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesine açıklamalar yapan Semih Şentürk, ''9 sezondur Fenerbahçe'deyim. Biraz başarılı olunca, hemen beni bir yerlere göndermeye çalışıyorlar. Benim gideceğim tek yer, aklımdaki tek takım yine Fenerbahçe'dir. Ben bu kulübün oyuncusuyum ve bundan da çok memnunum. Bugün önüme koysunlar, boş mukaveleye imza atarım'' diye konuştu. Semih, kendisine yakıştırılan ''Nöbetçi Golcü'', ''Fırsatçı Golcü'' gibi nitelendirmelerden sıkıldığını da kaydetti.

22.12.2007


 

Atagün Pekin'de ringe çıkacak mı?

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan milli boksör Atagün Yalçınkaya'nın gelecek yıl Pekin Olimpiyatları'na gidip gitmeyeceği netlik kazanmadı.

Atina Olimpiyat Oyunları'nda 48 kiloda ringe çıkan ve 17 yaşında final oynayarak efsanevi boksör Muhammed Ali'den sonra olimpiyatlarda final oynayan en genç boksör unvanını elde eden Atagün Yalçınkaya için aldığı gümüş madalyanın ardından kariyerinde 4 kez olimpiyatlara gitmesinin hesapları yapılırken, Pekin 2008'e az bir süre kala genç boksörün Pekin'e gidip gitmeyeceği bile belli olmadı. Yalçınkaya, olimpiyatlar için düzenlenen elemelerden ilkine katılmazken, milli boksörün önünde iki eleme şansı daha bulunuyor.

22.12.2007


 

Gündüz T. Onay Merkezi açılıyor

Futbol Federasyonu Gündüz Tekin Onay Grassroots Merkezi bugün İstanbul'da düzenlenecek törenle açılacak.

Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde oluşturulan birimde, 6 dönem boyunca, 6-12 yaş arası çocuklar, profesyonel dışı her türlü futbol etkinliklerini kapsayan, her yaştan bayan veya erkek, futbol oynayan ya da futbola ilgi duyan insan sayısını artırmak ve futbolu tabana yaymak felsefesiyle çalışan, UEFA'nın çok değer verdiği bir organizasyon olarak tanımlanan grassroots etkinliklerine katılabilecek. Futbol Federasyonu'nun sponsorlarından Ülker'in desteklediği ''Saha sizin için, çıkın oynayın çocuklar'' sloganıyla gerçekleştirilecek

22.12.2007


 

Vakıfbank filede Dames'i ağırlıyor

Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı, Avrupa Çalenç Kupası 3. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da Belçika'nın VDK Gent Dames ekibiyle karşılaşacak.

Haldun Alagaş Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 16.00'da başlayacak. Deplasmanda yaptığı ilk maçı 25-20, 25-15 ve 25-15'lik setlerle 3-0 kazanarak, tur için büyük avantaj yakalayan Vakıfbank Güneş Sigorta, turu geçmesi durumunda, 4. turda, Hırvatistan'ın Mladost ile Fransa'nın Beziers VB takımlarının eşleşmesinden turu geçecek takımla karşılaşacak. Mladost, kendi evindeki ilk maçı 3-0 kazanmıştı.

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri