Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa’dan diyalog çağrısı

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, dinlerarası diyaloga büyük önem verdiklerini, ancak diyalogun kilisenin misyonerlik çalışmalarından vazgeçmesi biçiminde yorumlanamayacağını söyledi.


UNICEF: Irak’ta 2 milyon çocuk mağdur

BM Çocuk Fonu UNICEF’in Irak özel temsilcisi Roger Wright, Iraklı çocukların bu yıl iki ateş arasında kaldığını belirterek, güvensizlik ortamı ve zoru

ABD, Irak’tan kısmî çekilecek

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Amerikan askerlerinin Irak’tan kısmi geri çekilmesine ilişkin mevcut şartların iyi gittiğini söyledi.


  “Hedef Mekke ya da hacılar değildi”

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, hac sezonun başlamadan 3 gün önce yakalandığı duyurulan El Kaide bağlantılı grubun hedefinin Mekke ya da hacılar olmadığını açıkladı.


  Lübnan’da seçim 10. kez ertelendi

Lübnan’da yarın yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimi, 29 Aralık’a ertelendi.


  Rice'dan Kuzey Kore’ye süre

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, “Kuzey Kore’den, nükleer programıyla ilgili olarak yıl sonuna kadar tam ve yanlışsız bir tanım bekliyoruz” dedi.


  İngiliz askerler geri dönüş yolunda

İngiltere’nin, Irak’ta görev yapan 350’den fazla askerini, planlanandan aylar önce geri çekeceği açıklandı. Kasım ayında 6 aylık görev için Basra’ya gönderilen taburun, Ocak ayı sonuna kadar Almanya’daki üslerine geri dönmüş olacağı belirtildi.


  Polonya askerlerinin görev süresini uzattı

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, Irak’taki Polonyalı askerlerin görev süresini 31 Ekim 2008’e kadar uzattı.


  Köstence AB'ye örnek olsun

Romanya’nın, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köstence ilindeki Türk ve Tatar soydaşların bayram coşkusu şenlikle zirveye ulaştı.


  Hariri dâvâsına Hollanda’da bakılacak

Lübnan’da iki yıl önce düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren eski başbakanlardan Refik Hariri ile ilgili davaya bakacak “Uluslararası Lübnan Mahkemesi”nin, Hollanda’da kurulması kesinleşti. Mahkemenin Hollanda’da kurulmasına ilişkin olarak Birleşmiş Milletler ile Hollanda arasında anlaşmaya varıldığı ve anlaşmanın bakanlar kurulunda onaylandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri