Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gençlerin en büyük sorunu işsizlik

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, uzun süreli işsizlik oranlarının artmasının sosyal dengeyi daha da bozacağını kaydederek, “İşsizlik kronikleşiyor” uyarısında bulundu. ATO’nun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işgücü istatistikleri veri tabanından yararlanarak hazırladığı ‘’Sessiz İşsizler’’ raporuna göre, 2003-2006 döneminde 1 yıldan uzun süredir iş arayanların sayısı yüzde 49, 3 yıldan uzun süredir iş arayanların sayısı yüzde 98 arttı.


Irak operasyonu ekonomimizi etkilemez

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Irak operasyonunun Türkiye ekonomisini etkilemeyeceğini söyledi.

Devletin gözü kayıtlılarda

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2008 yılı öncesinde işverenleri envanter defterlerini gözden geçirmeleri ve asgari g


  Fark, memura zam olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, 2008 yılı için belirlenen yüzde 4’lük enflasyon hedefinden sapma olması durumunda, arada oluşan farkı memur maaşlarına zam olarak yansıtacaklarını söyledi.


  Vergiyi tabana yayacağız

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, şehirde, gelir ve kurumlar vergisi ödeme alışkanlığının sınırlı sayıda mükellefe ait olduğunu belirterek, bunu tabana yaymaya çalıştıklarını söyledi.


  Ülker, Godiva'yı satın aldı

Başta bisküvi ve çikolata olmak üzere, 7 milyar dolar büyüklüğe sahip gıda devi Ülker, 80 yıllık lüks çikolata ikonu Belçikalı “Godiva”yı 850 milyon dolara satın aldı. 1926 yılında Brüksel’de kurulan Godiva, şık ve el yapımı özel çikolatalar üretmesiyle tanındı.


  Aylık farkı ortadan kaldırılsın

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan araştırmaya, işçi ve memur emeklilerinin aylıkları arasında 2003 yılı Ocak ayında yaklaşık 63 YTL’ye düşen fark 158 YTL civarına yükseldi.


  Yumurtacılığın altın dönemi

Ege Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, ‘’yumurtacılık sektörünün 2007 yılında altın dönemini yaşadığını’’ belirtti.


  Mükelleflerin emtia envanteri çıkarılacak

Maliye Bakanlığı, yeni yılda vergi gelirlerini artırıcı denetimlerine hız verirken, mal ticareti ile üretim yapan vergi mükelleflerine yönelik “Emtia” envanteri çıkaracak.


  Darphanede kuruş mesaisi

Darphane ve Damga Matbaası, 2008 ve 2009 yıllarında toplam 1 milyar 866 milyon 676 bin adet 1, 5, 10, 25 ve 50 Yeni Kuruş ile madeni 1 YTL basacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri