Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mükelleflerin emtia envanteri çıkarılacak

Maliye Bakanlığı, yeni yılda vergi gelirlerini artırıcı denetimlerine hız verirken, mal ticareti ile üretim yapan vergi mükelleflerine yönelik “Emtia” envanteri çıkaracak.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, 2008 yılında vergi gelirlerini artırıcı bir takım tedbirlerin uygulanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sektör denetimlerinin de artacağını belirten Sütçü, Maliye Bakanlığının 9 Ocak 2008’den itibaren Türkiye genelinde mal ticareti ve üretimi yapan vergi mükellefleri üzerinde “Emtia Envanteri” çalışması yapılacağını bildirdi.

Mal ticareti ve üretimi yapan vergi mükelleflerin kaydi envanter ile fiili envanterlerinin birbirini tutması gerektiğini dile belirten Sütçü, bu konuda ticaret ve sanayi odaları, esnaf odaları birlikleri ile ilgili meslek odalarına emtia envanteri yapılacağı bilgisi verilerek mükelleflerin uyarıldığını kaydetti. Sütçü, emtia envanteri çalışması sırasında öncelikle stokları fazla olan işletmeler ile KDV’si yüksek görülen riskli mükelleflerinin inceleneceğini vurguladı. Antalya’da 5-6 bin civarında vergi mükellefi üzerinde emtia envanteri çalışması yapılacağını anlatan Sütçü, Türkiye genelinde yapılacak bu çalışmaların 20 günde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

/ ANTALYA

23.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençlerin en büyük sorunu işsizlik

  Irak operasyonu ekonomimizi etkilemez

  Devletin gözü kayıtlılarda

  Yatırımlarda yap-kirala dönemi

  Fark, memura zam olacak

  Vergiyi tabana yayacağız

  Ülker, Godiva'yı satın aldı

  Aylık farkı ortadan kaldırılsın

  Yumurtacılığın altın dönemi

  Mükelleflerin emtia envanteri çıkarılacak

  Darphanede kuruş mesaisi


 Son Dakika Haberleri