Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan’da Şiî-Sünnî çatışması

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Sünnî ve Şiî kökenli Peştun aşiretleri arasında son günlerde çıkan çatışmalarda can kaybı sayısı 40’a yükseldi.

Pakistan askerî sözcüsü Tümgeneral Vahid Erşad, 40 kişinin öldüğünü doğruladı. Çatışmaların patlak verdiği Kasım ayında bölgeye asker gönderdiklerini belirten Erşad, yerel yönetime yardımcı olduklarını, ancak sorunu aşiret ileri gelenlerinin oluşturduğu “jirga”ların çözebileceğini ifade etti. Tümgeneral Erşad, “Onların aşiretleri, onların insanları... Bir uzlaşma ya da anlaşma olmadan yalnızca asker konuşlandırmak sorunu çözmez, bu yalnızca geçici bir çözümdür” diye konuştu.

Yerel yetkililer de Kurram bölgesinde kasım ayı ortasından beri 150 kişinin yaşamına mal olan ve varılan ateşkesin ardından hafta sonunda yeniden patlak veren çatışmalar için, “jirga”nın toplanarak durumu kontrol altına almasını beklediklerini açıkladı. Bölgenin yerel yöneticilerinden Zahir Ül Rahman, “jirga”yı toplantıya çağırdıklarını, durumu yatıştırmaya çalıştıklarını bildirdi. Kurram bölgesindeki Peştun aşiretleri genellikle Şiilerden oluşmasına rağmen, Pakistan-Afganistan sınırının her iki tarafındaki Peştunların çoğu Sünnilerden oluşuyor.

/ PARAÇINAR

28.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Navaz Şerif taraftarlarına ateş

  Pakistan’da Şiî-Sünnî çatışması

  Kenya seçimlerinin kilidi Müslümanlar

  Medvedev’e ilgi arttı

  Mısır, İsrail’e öfkeli

  Cava’da seller araçları ve insanları yuttu

  Irak’ta 75 bin çocuk kamplarda yaşıyor


 Son Dakika Haberleri