Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KAMU-SEN’den asgarî ücret zammı eleştirisi

Asgari ücretlilere yapılan 28 YTL’lik zammı eleştiren Ahmet Azizoğlu, hükümetin asgari ücretlilerin maaşından yaptığı tasarrufun Türkiye’nin bir günlük faiz borcunu bile ödemeyeceğini belirtti.

KAMU-SEN Genel Merkezinde, asgarî ücretlere yapılan zamla alakalı düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu, hükümetin asgari ücretlilere yaptığı 28 YTL’lik zammını eleştirerek söyle konuştu: “TÜİK’e göre 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması 534 YTL, konut kiraları 401,5 YTL’ye ulaşmışken, asgari ücretliler Ocak 2008’de 435 YTL, yıllık yüzde 9,2 artışla Temmuz 2008’de 457 YTL olarak belirlendi. 2007 yılında enflasyon tahminen yüzde 9,5 dolayında gerçekleşecek. Hükümetin hedeflediği rakamın 2 katına çıkan enflasyona rağmen, asgari ücrete aylık ortalama 28 YTL artış yapmak kabul edilemez bir durumdur. Aynı dönem için elektriğe, suya, doğalgaza, petrole ve vergilere kat be kat artış yapılması asgari ücrete yapılan 28 YTL’yi daha ilk günden alıp götürecektir.”

Hükümetin tasarruf için istihdam ve asgari ücretlileri seçmesinin doğru olmadığını belirten Azizoğlu, “İşsizlik, yoksulluk, açlık almış başını giderken, tasarruf yapılacak kalem olarak istihdamı ve ücretlileri seçmek doğru değildir. Emeklinin, kamu çalışanının ve asgari ücretlinin maaşından yapılacak kesintiler Türkiye’nin bir günlük faiz borcunu bile ödemeye yetmeyecektir.” dedi.

Cemil Yüzer / ANKARA

30.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  En pahalı elektrik Türkiye’de

  KAMU-SEN’den asgarî ücret zammı eleştirisi

  Dış ticaret açığı 5 yılda 5’e katlandı

  Sabancı: 2007’de siyaset ve güvenliğe odaklandık

  EXPO’da şehirler dayanışması


 Son Dakika Haberleri