Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sabancı: 2007’de siyaset ve güvenliğe odaklandık

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin 2007 yılını içe dönük siyasi odaklanma ve güvenlik konularıyla geçirdiğini belirterek, 2008 yılına girerken bir çok ekonomik konunun bıçak sırtında olduğunu söyledi.

Sabancı, Sabancı Topluluğu çalışanlarına yönelik yaptığı açıklamada, 2007 yılını değerlendirdi ve 2008 yılı beklentilerini dile getirdi.

Türkiye’nin artık yapması gerekenleri erteleme lüksü de gerekçesi de olmadığını kaydeden Sabancı, ‘’Sabancı Topluluğu olarak 2007 yılında bütün hedeflerimizi tutturduk’’ dedi. Güler Sabancı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘’2007 yılı 2006 yılının iyimserliğinden 2008 yılının belirsizliklerine yol açan bir geçiş yılı olmuştur. Dünya genelinde; çeşitli memleketlerde seçim veya seçim sonrası hükümet değişiklikleri, Irak ve genel olarak Orta Doğu’da dinmeyen çatışmalar ve terörizmle küresel savaş, tüketici iyimserliğinde görünen düşüş, emlak piyasasından mali piyasalara atlayan ve ‘sub-prime mortgage’ krizi olarak bilinen krizin başlangıcı, bu krizle baş etmek için önemli ölçüde arttırılan küresel likidite, yıl boyunca artan petrol fiyatları bu küresel değişimlerin altyapısını teşkil etmişlerdir.’’

Dünyadaki bu gelişimlere paralel olarak Türkiye’de de benzer gelişmeler olduğunu vurgulayan Sabancı, ülkenin, özellikle yılın ilk 8 ayında, daha içe bakan, kısa vadeli, güncel siyasi olaylara odaklandığını ifade etti. Sabancı 2007 yılının 2006’nın iyimserliğinden 2008’in belirsizliğine bir geçiş yılı olduğunu belirterek, “2008 ise dünya için belirsizlikler yılı olacak gibi görünüyor.” tespitinde bulundu.

/ İSTANBUL

30.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  En pahalı elektrik Türkiye’de

  KAMU-SEN’den asgarî ücret zammı eleştirisi

  Dış ticaret açığı 5 yılda 5’e katlandı

  Sabancı: 2007’de siyaset ve güvenliğe odaklandık

  EXPO’da şehirler dayanışması


 Son Dakika Haberleri