Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hat san’atına yoğun ilgi var

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği Hat Sanatı konulu seminerde konuşan Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, hat san’atının birçok san’atı besleyen önemli bir sanat dalı olduğunu söyledi. Subaşı, gençlerin bu san’ata yönlendirilmesi konusunda bir çağrıda bulundu.

Ümraniye Belediyesi tarafından her ayın son çarşambasında düzenlenen ‘İnsan ve Sanat’ konulu seminerlerin bu ayki konusu Hat Sanatıydı. Seminere konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, dinleyicilere Hat sanatı ile ilgili bilgiler verdi. Hat san’atının çok önemli bir san’at olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, son yıllarda bu alana yönelik ilginin artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Prof. Subaşı, şunları söyledi:

‘Bu san’ata emeğini, yıllarını verenlerin en büyük korkusu, hat san’atına ilginin azalmasıdır. Ancak Allah’a şükür ki, ‘İstanbul San’atı’ olarak da anılan bu san’ata ilgi her geçen gün artıyor. Rahmetli Sakıp Sabancı v.b işadamlarının destek vermeleri, özel koleksiyonlar yapmaları, bu koleksiyonları yurtiçi ve yurtdışında tanıtmaları hat sanatına olan ilgiyi büyük ölçüde etkiledi. Hat san’atı o kadar geniş bir yelpazeye sahiptir ki, mimariden mezar taşlarına, şiirden edebi metinlere, ebru san’atından ahşap ve tezhip san’atına kadar sayısız sanat dalı bu san’atın alanı içindedir.’

Katkıları için Başkan Can’a teşekkür

Konuşmasında Hat san’atının tarihi, gelişimi ve teknik yönleriyle ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Ümraniye Belediyesi’nin hat v.b san’atlara büyük destek verdiğini söyleyerek ‘San’ata gösterdiği alâka ve yaptığı katkılardan dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum’ dedi. San’atın insana değer kattığını söyleyen Prof. Dr. Subaşı, ‘san’at insanın hayatını, alışkanlıklarını ve hatta yürümesini bile değiştirir’ ifadesini kullandı. Subaşı, çocuk ve gençlerin bu alana yönlendirilmesi konusunda ailelere bir de çağrıda bulundu.

30.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hat san’atına yoğun ilgi var

  Büyükşehir’den “İhaleyle san’atçı” açıklaması

  Akşehir, 10 yıllığına dünyanın tam ortası


 Son Dakika Haberleri