Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cari açığa kısa dönemde çözüm yok

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açığa kısa dönemde çözüm yok, ama Türkiye bunu başaracak. Sadece zamana ihtiyacımız var” dedi. Şimşek, cari açığın azaltılması için yapacakları bir takım reformlar olduğunu belirtti.

Konya Dedeman Otel’de konferans veren Şimşek, 2002-2007 yılları arasında Türkiye’nin ekonomik büyümesi, kişi başına milli gelir, istihdam ve işsizlik gibi konularda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

Türkiye’de yüksek oranda cari işlemler açığı olduğunu, bunun kısa dönemde çözümünün bulunmadığını, ancak orta uzun dönemde çözüme kavuşabileceğini belirten Şimşek, ‘’Problemi çözmek için bizim oturup beşeri sermayeye yatırım yapmamız lâzım. Son 5 yılda en büyük kaynak millî eğitime ayrıldı. Beşeri sermaye çok önemli. Esas büyümeyi ve rekabet gücünü etkileyen faktörlerden birisi’’ dedi.

Cari açığın azaltılması için yapacakları bir takım reformlar olduğunu vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’İş gücü piyasası reformu, enerji piyasası reformu, bunlar çok önemli reformlar. Alt yapının rekabetçi bir şekilde geliştirmesi, beşeri sermaye, Ar-Ge ve markaya ağırlık verilmesi gerekiyor. Cari açığa kısa dönemde çözüm yok. Ama Türkiye bunu başaracak, sadece zamana ihtiyacımız var. Bu arada olası bir şoka karşı da Merkez Bankası’nın rezervleri yaklaşık 20 milyar dolarlardan 70 milyar dolara çıkmış durumda.’’

/ KONYA

31.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açığa kısa dönemde çözüm yok

  Kazanç, masraflara yetmeyecek

  Enerji sektörü iştah kabartıyor

  Elektrik zammı yürürlükte

  Değişime yüksek faiz engeli

  2007’yi kaybettik, 2008’i kazanalım

  Gelir vergisi tarifesi belirlendi

  Karadeniz’in altı, petrol ve doğalgaz yatağı

  TOKİ konutlarına rekor başvuru

  30 bin hektarda sulu tarıma geçildi

  Eskişehir’de süper uçak motorları üretilecek

  Muayene ücretlerine zam geliyor

  23 ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat


 Son Dakika Haberleri