Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Değişime yüksek faiz engeli

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, sektörün değişim enerjisinin önündeki en büyük engelin, yüksek faiz, düşük kur politikası olduğunu bildirdi.

2006’da hazır giyim sektörünün 13,8 milyar dolar olan ihracatının, 2007’de 16,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini dile getiren Orakçıoğlu, tekstil sektörünün de 2007’de 6,5 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştireceğinin öngörüldüğünü söyledi. Orakçıoğlu, ‘’2007 Aralık sonu itibariyle toplam 23 milyar dolarlık ihracat gerçekleşecek’’ dedi.

Bu rakamlara, Laleli ve Osmanbey’de gerçekleşen 6-6,5 milyar dolarlık ihracatında katılması durumunda, tekstil ve hazır giyimin 30 milyar dolara ulaştığını kaydeden Orakçıoğlu, ‘’Tekstil ve hazır giyim, bu ülkeye 30 milyar dolar döviz kazandırıyor’’ diye konuştu.

Ulaşılan rakamların düşük kur ve yüksek faiz politikasının oluşturduğu baskıya rağmen ortaya konulan bir başarı olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, hiç bir dönemde kurla ilgili, maliyetlerle ilgili bu kadar baskı yaşanmadığını söyledi.

Orakçıoğlu, sektörün değişim enerjisinin önündeki en büyük engelin, yüksek faiz, düşük kur politikası olduğunu vurgularken, sektörün değişim enerjisinin bütün zorluklara rağmen sektörü ayakta tuttuğunu söyledi. Orakçıoğlu, ‘’2006 Aralık’ta 100 bin dolarlık ihracat yaptığınızda, 145 bin YTL gelir elde ediliyordu, bugün 117 bin YTL gelir elde ediliyor. 100 bin euroluk ihracat yaptığınızda 185 bin YTL’lik gelir elde edilirken, şu anda 170 bin YTL gelir elde ediliyor. Gelir sürekli azalıyor, maliyet ve giderler sürekli olarak artıyor’’ dedi.

/ ANKARA

31.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açığa kısa dönemde çözüm yok

  Kazanç, masraflara yetmeyecek

  Enerji sektörü iştah kabartıyor

  Elektrik zammı yürürlükte

  Değişime yüksek faiz engeli

  2007’yi kaybettik, 2008’i kazanalım

  Gelir vergisi tarifesi belirlendi

  Karadeniz’in altı, petrol ve doğalgaz yatağı

  TOKİ konutlarına rekor başvuru

  30 bin hektarda sulu tarıma geçildi

  Eskişehir’de süper uçak motorları üretilecek

  Muayene ücretlerine zam geliyor

  23 ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat


 Son Dakika Haberleri