Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Benazir gitti, partisi bitti

enazir Butto'nun öldürülmesi, ömür boyu lideri olduğu Pakistan'ın en köklü ve en büyük partisi Pakistan Halkın Partisi (PPP) için de sonun başlangıcı anlamına geliyor.

Alelacele 19 yaşındaki oğul Bilavel Butto Zerdari'nin parti liderliğine getirilmesi ve seçimlerin iptal edilmesine karşı çıkılması hızlı sonun biraz daha ertelenmesi çabası olarak değerlendirilebilir. Partiyi Butto'nun kocası Asif Ali Zerdari'nin perde arkasında kalarak yönetmeyi tercih etmesi, partinin geleceğinin nasıl olacağı konusundaki asıl ipuçlarını veriyor. Eşinin öldürülmesinden iki gün sonra kameralar karşısına çıkarak, oğlunu Bilavel Zerdari olarak değil de, Bilavel Butto Zerdari olarak tanıtan Zerdari, kendi isminden çok eşinin ünüyle partiyi idare etmek istediğinin işaretlerini sergiliyor.

Pakistan Halkın Partisi, partiden çok Benazir Butto'nun kişiliğiyle anılıyordu. Kocası Zerdari ise hiçbir şekilde eşinin önünde görünmeye çalışmıyordu. Fakat perde arkasından eşinin politik nüfuzunu kullanarak servetine servet kattığı yönündeki iddialar Zerdari'yi hem sevenleri ve hem de sevmeyenleri tarafından şaibeli bir kişilik haline getiriyor. Zerdari'nin bu yönünün hem parti içinde ve hem de diğer siyasi partiler tarafından sık sık gündeme getirileceği şüphe götürmez bir gerçek.

/ KAHİRE

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Benazir gitti, partisi bitti

  Pakistan kadını Butto için ağlıyor

  Pakistan'da seçimler erteleniyor

  İsrail'in keyfi geldi sınırdakilere izin verdi

  Gazze'de iktidar hesaplaşması

  Hartum'da, Amerikan diplomatlarına saldırı

  2007'de Afganistan'da 110 Coni öldürüldü

  Kenya seçimleri iç savaşa dönüştü


 Son Dakika Haberleri