Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hatay cazibe merkezi haline geldi

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, bir süre öncesinde havaalanının hizmete açılması, Cilvegözü ile Yayladağı Gümrük Kapılarının modernizasyonu, tamamlanan ve planlanan diğer projelerle şehrin ''adeta kaderine terk edilmiş'' konumdan kurtarılarak cazibe merkezi haline getirilmesine çalışıldığını bildirdi.

Vali Kayhan, yaptığı açıklamada, 2008'in şehrin ticaret, sanayi, tarım ve turizm açısından geleceğe hazırlandığı bir yıl olacağını söyledi.

Yıllarca ''adeta kendi kaderine terk edilmiş kentin'' hayata geçirilen projeler sayesinde atılıma geçtiğini ifade eden Kayhan, şöyle devam etti: ''Turizm, sanayi ve ticaret açısından kentimiz için önemli olan ve 12 yıl önce çalışmalarına başlanan, ancak sorunlar yüzünden tamamlanamayan havaalanı, toplam 100 milyon YTL ödenekle hizmete açılabildi. Havaalanı sayesinde kentimizin her anlamda çevresi değişecek. Buraya daha fazla yatırım yapılacak.Türkiye'yi Suriye ve Orta Doğu'ya bağlayan Cilvegözü ve Yayladağı gümrük kapılarının da 2 yıl önce başlayan modernizasyonu tamamlandı, buraları son teknolojiyle donatıldı. Havaalanımız sayesinde bu kapılarımız daha fazla kullanılır hale gelecek. Ayrıca şehriimizde önemli bir eksiklik olan 5 yıldızlı otel açıldı. İnanç turizmi açısından son derece önemli olan mağara kilisesi Sen Piyer yıllarca ulaşım sorunu sebebiyle yeterli turist tarafından ziyaret edilmiyordu, ancak bu olumsuzluk giderildi."

/ HATAY

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, gazı azalttı

  Doğalgaz da zamlandı

  Öde öde bitmiyor

  Bor rezervinin yüzde 72'si Türkiye'de

  Enerjide, serbest piyasaya dönemi

  MTV'nin ilk taksit ödemesi başladı

  Özelleştirmeden 11.8 milyar YTL gelir bekleniyor

  DPT: Hedef, güçlü sosyal güvenlik sistemi

  Lojman kiralarına yüzde 5 zam

  İTO, enflasyon rakamlarını açıkladı

  İzmir EXPO ile sıçrayacak

  Hatay cazibe merkezi haline geldi


 Son Dakika Haberleri