Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Antalya'da EURO 2008 de konuşulmalıydı

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği "45. Yıl Sporun Zirvesi" organizasyonu, Antalya'da Limra Otel'de başladı. 200'e yakın spor yazarının katıldığı seminere İtalyan, İngiliz ve İspanyol spor yazarları da misafir olarak katıldı ve yazılı medyanın internete karşı verdiği mücadeleyi kendi ülkelerinden örneklerle anlattılar.

Üç gün boyunca sürecek olan seminerde başlıca konular şöyle: "Avrupa'da yazılı spor medyasının dünü, bugünü, yarını", "Futbolun içinden Türkiye'ye bakış", "Sponsorların Türk sporuna katkıları", "Futbolun paratonerleri: Hakemler", "2008 Pekin Olimpiyatları ve beklentilerimiz"...

Seminer programını incelerken Haziran ayında İsviçre ve Avusturya'da yapılacak ve A Millî Takımımızın da katılacağı Avrupa Futbol Şampiyonasının tartışılacak konular arasında olmamasını yadırgadım. Bu Türk futbolu adına büyük bir eksiklikti. Konu ile ilgili TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer bize, Millî Takım teknik direktörü Fatih Terim'in Avrupa'da olduğunu, seminere katılamayacağını söylediğini anlattı.

Zirvenin ilk gününde en büyük ilgiyi F. Bahçe teknik direktörü Zico ve yıldız futbolcu Roberto Carlos gördü. Oteldeki turistler ve yabancı kulüplerin futbolcuları, bu iki ismi görebilmek için toplantı salonunun dışında bekledi.

Seminerde söz alan eski TSYD Başkanı Togay Bayatlı, bu zirvenin 45 yıldır yapılmasının büyük bir başarı olduğunu belirterek, "TSYD Başkanı Esat Yılmaer şu anda Dünya Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteridir. İnanıyorum gelecek yıllarda o da benim gibi bu derneğin başkanı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, bu tür seminerlerin faydalı olduğunu ve burada yapılan konuşmaların eksiklerin görülmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, konuşmasında spor eğitiminin önemine dikkat çekerek, "Bünyesinde spor akademizi olmayan hiçbir üniversitenin açılışına katılmayalım. Sporu okullara mutlaka sokalım. Beden eğitimi öğretmenleri bu derde daha ciddî ilgi göstermeli" diye konuştu.

Erol DOYURAN

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri