Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Risâle-i Nur'un gençlere etkisine hayranım

Eğitim için Türkiye'ye gelen Mısırlı Haggag Ali, "Risâle-i Nur'un gençler üzerinde olan etkisine çok hayran kaldım. Bunun sırrını öğrenmek istiyorum. Ve bunu öğrenmem uzun bir zaman alacak. Bunun içinde kitapları okumak ve insanlar ile tanışmak gerekiyor. Evet, belki de gelecekte Risâle-i Nur'la ilgili bir çalışma yapabilirim" dedi.


EN PAHALI ELEKTRİK BİZDE

Tüketici Hakları Derneği, elektrik zammının iptali talebiyle Danıştay'da dâvâ açtı. Dernek Başkanı Turhan Çakar, millî gelire göre ülkelerin fiyatları

AB'den vazgeçmeyin

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, ülkesinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) entegrasyon sürecini desteklediğini kaydederek, bu süre


  CHP hukuku katlediyor

CHP Genel Başkan Adayı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP'nin, parti üst yönetiminin hukuk dışı uygulamaları sebebiyle üyeleri ve örgütleriyle mahkemelik olduğunu belirterek, ''Mahkeme kararları gözardı edilerek, CHP'de hukuk katledilmekte'' dedi.


  301 utancına son verilsin

Mazlum-Der Kocaeli Şube Başkanı Nigar Gümrükçüoğlu, "Düşünce ve ifade hürriyetinin 301 ile kontrol altına alınması ve bu maddenin varlığını koruması hepimizin, iktidarın, muhalefetin tüm Türkiye'nin utancıdır" dedi.


  Aleviler için çalışma

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Alevi vatandaşların taleplerine ilişkin henüz somutlaşmış bir çalışma olmadığını belirterek, ''Sıkıntıları çözmek, o sıkıntılara bir açılım getirmek bizim görevimizdir'' dedi.


  Dink cinayetini araştıracak komisyon çalışmalarına başladı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna bağlı olarak gazeteci Hrant Dink cinayetini araştıran 5 kişilik alt komisyon üyeleri, İstanbul'da çalışmalarına başladı.


  Gül: Kıbrıs'ta BM'yi esas alıyoruz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için BM parametrelerini esas alarak çalışmaya devam edecek'' dedi.


  1 haftada 123 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, şehirde son bir haftada, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 123 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.


  Asgarî ücrete iptal dâvâsı

Halkın Kurtuluşu Partisi, 2008 yılında uygulanacak asgarî ücreti belirleyen Asgarî Ücret Tespit Komisyonu kararının iptali için Danıştay'da dâvâ açtı.


  Türkiye'de muhalefet boşluğu var

Demokrat Parti genel başkan adaylarından Aytun Çıray, Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu ve bunun ancak DP tarafından doldurulacağını söyledi.


  Bülent Ecevit'in arşivi yayımlanıyor

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in bütün eserleri ile kişisel arşivinde tuttuğu tüm not, yazışma ve belgeler, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanacak.


  Baran Tursun'u öldüren kurşuna inceleme

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 37 gün önce, "dur" ihtarına uymayan ve polisin açtığı uyarı ateşi sonucu başına kurşun isabet etmesiyle hayatını kaybeden Baran Tursun'un ölümüne sebep olan kurşun, İzmir Kriminal Polis Laboratuvarında incelenerek, ekspertiz raporu hazırlandı.


  Hastanelerde sancılı başlangıç

Yatan hastaların ilaç ve malzemelerinin hastanelerce karşılanmasına ilişkin uygulama 1 Ocakta yürürlüğe girmesine rağmen, ilaç ve malzeme temininden kaynaklanan sorunlar Sağlık Bakanlığına gelmeye başladı.


  Ev kadınlarına elektrik tasarrufu eğitimi verilecek

Apartman yöneticileriyle kadın ve çocuklara yönelik olarak Kayseri'de, ''Elektrik Enerjisinin Verimli Kullanım Bilincinin Geliştirilmesi Projesi'' uygulanacak.


  İstanbul'a kar uyarısı

İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışının, bugün daha çok etkili olması bekleniyor.


  Buz çözücü sistem devrede

Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Dağı Tüneli'nde buzlanmayı önleyen sistemin hizmete girdiğini bildirdi.Valilikte gazetecilerle bir araya gelen Serindağ, bir soru üzerine, Bolu Dağı Tüneli'nin 2, 3 ve 4. viyadükleriyle tünelin giriş ve çıkışına kurulan buz çözücü sitemin çalışmaya başladığını söyledi.


  İSKİ, âfetlere teknolojiyle hazırlanıyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), olası afet anında isale hatlarında meydana gelecek patlamalara anında müdahale etmek için 30 istasyonda Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi'ni (SCADA) hizmete soktu.


  Evlilikleri sadakat ve sevgi üzerine kurun

Günümüzde problemli bazı evliliklerin öncesinde kişilerin hayaller üzerine kurulan birliktelikleri hüsranla sonuçlanıyor. Oysa aile bağlarının kuvvetli olması için eşlerin birbirine karşı sevgi ve saygıda dengeyi korumaları gerekiyor. Bu da özellikle aile içi eğitimden geçiyor.


  Hipertansiyonlu sayısı 20 milyon

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nefroloji ve Hipertansiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ulusal Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, Türkiye'deki hipertansiyonlu sayısının 20 milyona ulaştığını söyledi.


  Sigara içilmeyen yerlerde, sigaraya başlama oranı az

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Özge, sigara içilmeyen iş yerlerinde gençlerin sigaraya başlama oranının yüzde 68 oranında düştüğünü söyledi.


  'Cep'leri aşırı kullanmayın

Fransa Sağlık Bakanlığı, tehlikeli olduğu bilimsel olarak ispatlanmış olmasa da, cep telefonlarının başta çocuklar tarafından olmak üzere aşırı kullanılmaması konusunda uyardı.


  Moral bozan sözler, anne sütünü azaltıyor

Bebeğe ilk doğduğunda her istediğinde anne sütü verilmesi gerektiğini ve gece uyurken en geç üç saatte bir emzirilmesinin doğru olduğunu anlattı.


  Veremde erken teşhis çok önemli

Mardin Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Cebrail Sınır, verem (tüberküloz) hastalığında erken teşhisin tedâvi süresinde çok önemli katkı sağladığını söyledi.


  Ağıza bağlanan atkılar sık sık yıkanmalı

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Hasta olmamak için soğuktan özenle korunmak gerekiyor.


  Bilgisayar tehdit ediyor

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesinin araştırma sonuçlarına göre, 15 yaşından küçükler günde 1-5 saat, 16-19 yaş grubu 1-7 saat, 20-24 yaş grubu 1-10 saat, 24 yaşından büyük olanlar ise 30 dakika-15 saat arasında bilgisayar karşısında vakit geçiriyor.


  İnternet kullanımında 16. sıradayız

İnternet pazarlama alanında faaliyet gösteren bir firmanın hazırladığı ''Dünya ve Türkiye İnternet Raporu 2007'' raporuna göre, Türkiye, etkin internet kullanıcı sayısı açısından dünya sıralamasında 16. sırada yer alıyor.


  Türkiye'den yeni reklâm kampanyası

Türkiye'nin yeni reklâm görselleri, Almanya'daki yazılı basında yoğun bir şekilde yer almaya, şehirlerdeki reklâm panolarını doldurmaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri