Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD'ye çağrı: Müşerref'ten kurtulun

Düşünce kuruluşu Uluslararası Kriz Grubu, eski başbakanlardan Benazir Butto'ya suikastla sarsılan Pakistan'da istikrar için, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in bir an önce istifa etmesi gerektiğini belirterek, ABD'ye "Müşerref'in artık ciddi bir yük haline geldiğini kabullenmesi" çağrısı yaptı.


Kenya'da dehşet sürüyor

Kenya'da 27 aralıktaki devlet başkanlığı seçimlerinden sonra patlak veren şiddet olaylarında ölü sayısı 341'e çıktı. Yetkililer, 35 kişinin daha şidde

Yine İsrail vahşeti

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güney kesimine yakın Han Yunus'ta düzenlediği hava saldırılarıyla destekli operasyonda, en az 6 Filistinli öldü, 10 dolayın


  Hamaney: ABD ile ilişkilerimiz bir gün düzelebilir

İran'ın dinî lideri Ayetullah Hamaney, Amerika ile ilişkilerini düzeltmenin zamanının henüz gelmediğini; ancak bir gün iki ülkenin arasının gelecekte düzelebileceğini söyledi.


  Pakistan'dan Afganistan'a mezhep göçü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki mezhep çatışmaları yüzünden son iki haftada yüzlerce ailenin Afganistan'a sığındığı bildirildi.


  Sri Lanka'da ateşkes sona erdi

Sri Lanka hükümetinin Tamil gerillalarıyla ateşkesi resmen sona erdirmesinin ardından barış sürecinde arabulucu olarak görev yapan Norveç, ateşkes gözlem misyonunun Sri Lanka'dan çekileceğini açıkladı ve şiddet olaylarının artabileceği uyarısında bulundu.


  Hariri: Seçimi Suriye engelliyor

Lübnan parlamentosundaki çoğunluğun lideri ve öldürülen eski başbakan Refik Hariri'nin oğlu Saad Hariri, Suriye'yi Lübnan'daki devlet başkanlığı seçimlerini engellemekle suçladı ve "Suriye'nin onayı olmadan Lübnan'da devlet başkanı seçimi yapılamayacağını" söyledi. Lübnan'ın istikrarsızlaşmasından endişe ettiğini belirtti.


  Nasrallah veto yetkisinde ısrarlı

Lübnan'da Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Hizbullah öncülüğündeki muhalefetin, ileride kurulacak hükümette veto yetkisine sahip olmadığı sürece cumhurbaşkanının da seçilemeyeceğini açıkladı.


  Din adamları baharda buluşuyor

Katolik ve Müslüman din adamları, iki din arasındaki anlayışı artırmak amacıyla ilkbaharda İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya gelecek.


  İngilizler yatağa düştü

İngiltere'de mideye yerleşen, kusma ve ishalle kendisini gösteren norovirüsün milyonlarca kişiyi yatağa düşürdüğü bildirildi.


  Oturan Boğa'nın torunları toprak istiyor

Atalarının 150 yıl önce ABD ile imzaladığı anlaşmaları feshettiklerini açıklayan Lakota kabilesi (Siyular), ABD hükümetinden toprak talebinde bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri