Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Holiganların bilet parası kulüplerden

Futbol sahalarına girişi yasaklanmış taraftarlar arasında yapılan bir araştırmada, maça gittiklerinde giriş parasını kimin karşıladığı sorusuna holiganların yüzde 40'ı "kulüp'' cevabını verdi. Deplasman maçlarındaki harcamalarda bu oran yüzde 60.

Futbol fanatiklerinin sosyal kimliklerini belirlemek amacıyla Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Ziya Koruç, Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Perican Bayar ve Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan tarafından gerçekleştirilen ''Türkiye'de Futbol Fanatikleri Sosyal Kimlik ve Şiddet'' konulu araştırmada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, futbol sahalarına girişleri yasaklanmış, en küçüğü 11, en büyüğü 67 yaşında olan 1253 erkek futbol taraftarından 896'sı ile karşılıklı görüşüldü.

Fanatiklerin eğitimsiz, parasız kişiler oldukları yönündeki kanının araştırmada doğrulanmadığı ifade edildi.

GİRİŞ PARALARI KULÜPTEN

Araştırmada, maça gittiklerinde giriş parasını kimin karşıladığı sorusuna da holiganların yüzde 40.4'ü ''kulüp'', yüzde 32.7'si ''arkadaşlarım'' cevabını verdi. Bilet parasını kendisi karşılayanların oranı ise 26.89 oldu. Deplasman maçlarında harcamaların kim tarafından karşılandığı sorusuna ise, yüzde 58.59'u ''kulüp'', yüzde 25.58'i ''arkadaşlarım'' cevabını verdi. Deplasmana gidiş-geliş masraflarını kendisi karşılayanların oranı ise yüzde 15.85'te kaldı.

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Holiganların bilet parası kulüplerden

  Hakemler, otoritesini kaybetmemeli

  Yanal: Genç oyunculara açık olacağız

  Kayseri'de soğuk randevu

  Beşiktaş ve Diyarbakır'dan teröre karşı ortak tavır

  Gündüz Tekin Onay toprağa verildi

  Erman Kunter'in babası vefat etti

  Hakemler telsiz kulaksız takacak


 Son Dakika Haberleri