Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakemler telsiz kulaksız takacak

Süper Lig'de ikinci yarıda hakemlerimiz Avrupadaki meslektaşları gibi kulaklık ve telsiz takarak sahaya çıkacak.

Aynı şekilde tribündeki gözlemciler de kulaklık takacak.

Ancak sahadaki hakeme müdahale edemeyecek. Hakemlerin kendi aralarındaki konuşmalarını dinleyip not alacak. Ayrıca topun kale çizgisini geçip geçmediğini gösteren ışıklı toplar da getirilecek.

MHK başkanı Hilmi Ok, Antalya'daki seminerde yeni değişen UEFA kurallarını anlattı. Bundan sonraki maçlarda ofsayt durumundaki futbolcu topa müdahele etmediği müddetçe ofsaytta olduğu kabul edilmeyecek. Kayarak müdahalelere de sert tedbir geliyor. UEFA'nın kontrolsüz olarak kabul ettiği bu pozisyonlarda futbolcular ihtar ve sarıkartla cezalandırılacak.

Hilmi Ok, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında Alex'in, topu kaleci Gökhan'ın elinden alıp gol yaptığı pozisyonun geçersiz sayılmasının doğru olduğunu söyledi.

Bu pozisyonda bütün Fenerbahçeli futbolcuların ve kenardaki antrenörlerin itiraz etmelerine üzüldüğünü, yeni UEFA kurallarını davet edildiği taktirde bütün kulüplere antabileceğini ifade etti.

Kendisinin 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e benzetildiğini belirten Ok, 7 defa gidip 8 defa gelmesini şöyle yorumluyor:

"Namussuz bir insan değilim. Üç kağıtçılık nedir bilmem. Kendimden bile korkarım. Bütün klüplerle iyi geçinirim. Ama yağcılık yapmam. Hiçbir başkan 'şu hakemi bizim maça verme' demez. Zaman zaman tehdit telefonları alıyorum. İtalyan hakem Collina bile 3 koruma tarafından korunuyor. Bizi ise hakemlerimiz koruyor. Ama her hakem beni sevmez".

Kendi öğrencisi olduğu Erman Toroğlu ile övündüğünü söyleyen Ok, "Doğru yaptığı kadar yanlış yaptığı yorumlar da oluyor. Onu uyarıyorum. Bugün bütün Anadolu Erman'ın yorumları ile aydınlanıyor. Ondan şikâyetçi değilim. Dopra dopra konuşuyor" dedi.

Erol DOYURAN

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Holiganların bilet parası kulüplerden

  Hakemler, otoritesini kaybetmemeli

  Yanal: Genç oyunculara açık olacağız

  Kayseri'de soğuk randevu

  Beşiktaş ve Diyarbakır'dan teröre karşı ortak tavır

  Gündüz Tekin Onay toprağa verildi

  Erman Kunter'in babası vefat etti

  Hakemler telsiz kulaksız takacak


 Son Dakika Haberleri