Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kaliteli yabancıya evet

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, sırf madalya uğruna yabancı sporcuları Türk vatandaşlığına geçirilmesine karşı olduğunu belirterek, "Yabancı getirelecekse ve Türk vatandaşı yapılacaksa en iyisi getirilmeli. Gelecek nesillere birşeyler bırakabilecek sporcular olabilir" dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, federasyonların sırf madalya uğruna yabancı sporcuları Türk Vatandaşlığına geçirilmesine karşı olduğunu söyledi. Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen Spor İletişimi Sertifika Programında öğrencilerle buluşan Başesgioğlu, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarıa ev sahipliği yapmak için girişimlerde bulunacağını söyledi. Bakan Murat Başesgioğlu yabancı sporcularla ilgili bir soru üzerine ise, kendisinin sırf madalya için sıradan yabancı sporcuları Türk Vatandaşlığına geçirilmesine karşı olduğunu açıkladı. Başesgioğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

DÜRÜST VE AHLAKLI OLMALI

"Türkiye Olimpiyatlarda 9 branşda mücadele etmeye hak kazandı. Şuan ülkemizde 53 spor branşının federasyonu var. Yabancı sporcuların yer aldığı futbol dahil benim görüşüm, yabancı getirelecekse ve Türk Vatandaşı yapılacaksa en iyisi getirilmeli. Gelecek nesillere birşeyler bırakabilecek sporcular olabilir. Sırf madalya kazanmak için yabancı sporcuların Türk vatandaşı olmasına gönlüm razı dağil. Benim için önemli olan yarışmalarda Türkiye'yi kişiliği ile, dürüstlüğü ile yani spor ahlakıyla en iyi şekilde temsil edebilmek. Madalya kazanamadığı diye sporcularımızı sorgulamak pekte doğru değil."

FUTBOLDA SEÇİM YAPILMALI

Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Genel Kurulu ile ilgili olarak, ''Geldiğimiz nokta itibarıyla artık belli bir hukuki süreç başladı. Temennimiz, en kısa sürede neticelenmesi ve bir an önce futbolun başka sorunlarına mesai sarf edecek bir yönetimin, bu anlayıştan kurtularak, gerçek sorunlarla uğraşması'' dedi. Son gelişmeler ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'dan gelen mektupla ilgili görüşleri sorulan Başesgioğlu, bu konuların bir an önce kapanması ve futbolun gerçek sorunlarıyla ilgilenilmesi temennisinde bulundu.

13.01.2008


 

Kezman F.Bahçe'yi bırakıyor

İngiltere ve İspanya'dan teklif aldığını söyleyen Sırp futbolcu, "Ara transferde beni bırakmaları için başkanımla konuşarak ikna etmeye çalışacağım'' dedi.

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, İspanya'nın Marca adlı spor gazetesinde dün yayımlanan röportajında, Fenerbahçe'den ayrılmak istediğinin sinyallerini verdi. Kezman, ''3 İngiliz takımından teklif aldım. Hepsi orta seviyedeki takımlar ama yeterince ilginç teklifler. İngiliz ligi, İspanyol ligi gibi dünyada en iyi rekabetin olduğu iki liglerden. Hedefim bunlardan birisine geri dönmek'' dedi.

BÜYÜK LİGLERİ ÖZLEDİM

Fenerbahçe'de kendisine çok iyi davrandıklarını ve iyi bir tecrübe yaşadığını kaydeden Kezman, ''Ama 1,5 yıl sonra büyük liglerde oynamayı özledim. Bu yüzden ara transferde beni bırakmaları için başkanımla konuşarak ikna etmeye çalışacağım'' ifadelerini kullandı.

PARA HERŞEY DEĞİL

Sırp futbolcu Kezman, Fenerbahçe'de kendisi açısından eksik olanın ''daha fazla süre oynamak'' olduğunu söylerken, ''İstanbul'da yaşamak çok güzel, iyi yaşıyoruz ama az oynayınca mutlu olamıyorsunuz. Çünkü futbolun keyfini çıkarmak istiyorum. Burada çok fazla para kazanılıyor ama herşey bu değil'' görüşünü savundu.

GOL ATMAYI UNUTMADIM

Öte yandan, ''PSV zamanındaki Kezman'a ne oldu?'' şeklindeki bir soruya ise Kezman, ''Hollanda'yı terk ettikten sonra neler olduğunu açıklamak çok zor. Sakatlıklar, devamlılık ve bazı zamanlarda güvensizlik gibi bir takım sebepler Chelsea, Atletico Madrid ve şimdi de Türkiye'de başarılı olmamı engelledi. Ama birşey hakkında şüphem yok. Gol atmayı unutmadım. Bunu en kısa zamanda göstereceğim'' cevabını verdi.

13.01.2008


 

Fenerbahçe- İst. Belediye

Fenerbahçe, Süper Lig'de sezonun ikinci yarısının ilk haftasında bugün Kadıköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Sezonun açılış maçında rakibine 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, yarın sahaya hem rövanşı almak, hem de ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak için çıkacak. 12. haftadaki Kayserispor yenilgisinin ardından ligde oynadığı son 5 maçı da kazanan ''Sarı Kanaryalar'', galibiyet serisini bugünkü maçta da sürdürmeyi amaçlıyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

13.01.2008


 

Sivasspor- Trabzonspor

Sivasspor ile Trabzonspor bugün ligde 6. kez karşılaşacak. Ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor ile üst sıralara yükselmek isteyen Trabzonspor, bugün saat 15.00'de Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda karşılaşacak.

Maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek.

DİĞER MAÇLAR

13.30 Bursaspor-Denizlispor: İsmet Arzuman, 13.30 Ankaragücü-Ankaraspor: Fırat Aydınus, 13.30 Vestel Manisa-Kayseri: Hüseyin Göçek.

13.01.2008


 

Anelka Chelsea'de

Bir dönem Fenerbahçe'nin de formasını giyen Fransız yıldız Nicolas Anelka, bundan sonra İngilizlerin köklü kulübü Chelsea'nin fomasını giyecek.

Yapılan 4,5 yıllık anlaşma karşılığında Mavi - beyazlı takıma gelen Fransız için Bolton'a 15 milyon pound ödeme yapılacak. Chelsea'nın resmi sitesinde de iki kulüp arasında yapılan anlaşma doğrulandı. Nicolas Anelka, ada da yeniden değere bindi. Uzun yılllar Arsenal, Liverpool, Manchester City ve Real Madrid forması giyen Fransız yıldız bundan sonra da adanın güçlü ekibi Chelsea için mücadele edecek. Anelka, geçen yıl Fenerbahçe'den Bolton Wanderas'a 8 milyon pound karşılığında transfer olmuştu.

13.01.2008


 

Halil'e teklif yağıyor

Almanya'nın en başarılı kulüplerinden Shalke 04'de futbol oynayan Halil Altıntop'a İngiltere ve İspanya'dan teklifler geliyor.

Almanya'nın en başarılı kulüplerinden Shalke 04'de futbol oynayan Halil Altıntop, yaptığı açıklamada, Shalke 04 ile 2010 yılına kadar sözleşmesinin sürdüğünü hatırlattı. 2010 yılına kadar Shalke 04'te kalmayı düşünmediğini ifade eden Altıntop, İngiltere ve İspanya'dan teklifler aldığını ancak bu kulüplerin adını açıklamak istemediğini belirtti. Altıntop, ''Belki önümüzdeki yıl transfer olabilirim'' dedi.

13.01.2008


 

Son 20 yılın en iyi hakemi İtalyan Collina

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), son 20 yılın en iyi futbol hakemi olarak İtalyan Pierluigi Collina'yı seçti.

1987 ile 2007 yılları arasını kapsayan 20 yıllık dönemi göz önüne alınan değerlendirmede hakemliği bırakan İtalyan Collina 86 puanla ilk sırayı aldı. Halen faal hakemlik yapan Alman Markus Merk, 65 puanla ikinci sırada bulunurken, hakemliği bırakan Danimarkalı Peter Mikkelsen de 62 puanla üçüncü oldu. İlk 10 sıraya faal hakemlerden sadece Markus Merk girerken, değerlendirmede Türk hakemleri yer almadı. Ayrıca ilk 10 sıra, tamamen Avrupalı hakemlerden oluştu.

13.01.2008


 

Trabzon kongresi

Sanmayın ki, 1967 Trabzon'da futbolun oynanmaya başladığı tarihtir. Sanmayın ki, 1967'den önce Trabzonlular futboldan bihaber yaşardı. Trabzonspor'un 40.yılını kutladığı, 41 yaşına bastığı bu günlerde 56. kongresine gidememesi. 40 senede 56 kongre yapmış bir kulüpten bahsediyoruz. Birinci ligde ilk şampiyonluk 1975-76'da geldi, son şampiyonluk ise 1983-84'de. Bu on senede yapılan kongre üç. Onlar da normal yapılması gereken kongreler. Bir de bugünkü gibi, kimse kimsenin arkasından kuyusunu kazmıyor. Bu kadar grup da yok..

Benzetmek gibi olmasın ama bir zamanlar Fenerbahçe, acıların takımıydı. Acınacak haldeydi. Neden? Yok Kadıköy grubu, yok Kazım Bayülken grubu, yok Aziz Yılmaz grubu. Aziz Yıldırım geldikten sonra önce grup olayı kalktı, sonra da başarılar geldi. Şimdi, o da kulübü de kral..

Aynı durum şimdi Trabzonspor için geçerli. Yalnız Trabzonspor'da gruplar Fenerbahçe'den çok çok fazla. İlçeler ayrı bir grup. Her ilçenin de seçimlerde kontenjanları var. Sonra siyasilerin, eski başkanların, eski başkan yardımcıları, asbaşkanların, kentteki işadamlarının, ticaret, sanayi ve esnaf odalarının, hemen herkesin grubu var. Yani siz göremeseniz de Trabzonspor içerde bölük börçük ama bu dışarıya çok az yansıyor.

Peki kongrenin yapılmaması hukuki mi? Hukuki ama doğru değil. Türkiye'de her derneğin, her vakfın genel kurulları böyle yapılır. Siz kanunda boşluk ararsanız TÜSİAD'ın kongresini de iptal eder, Sabancı'yı başkanlıktan düşürürsünüz. Ama sonunda olan o derneğin imajına olur. Zaten sen saha içinde kör topal yürüyen bir takımsın. Yönetim kurulun, işi öğrenme sürecinde. Pek çok yönetimsel hatalar yapıyorlar. Bir de bunların üstüne üstlük kongreni yapamıyorsun. Bunun faturası ister istemez şimdiki yönetime çıkacak.

Ancak burnumuza başka kokular gelmiyor da değil. Burada, orada burada ağızdan ağza dolaşan söylentileri yazmaya gerek yok. Kişisel olarak dedikodu yazmak tarzım değil.

Belki Nuri Albayrak federasyonla- dolayısıyla Haluk Ulusoy ile- bir hesap görecek. Belki de yeni yapılacak spor kompleksini kendi başlatacak. Belki takım bundan sonra başarılı olacak, o da kendisine olan güveni yeniden kazanmak isteyecek. Her ne olursa olsun onun hesapları bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren Trabzonspor'u nasıl temsil ettiği, ne şekilde yönettiği?

İki ay içinde tüzük tadilat kongresi olacak. Ardından da normal seçim. Senelerdir, birlik beraberlik laflarıyla büyüyen bir Trabzonsporlu olarak, gerçekten hiçbir grubun kendini Trabzonspor'un üzerinde görmediği, ben değil, Trabzonspor anlayışının baş tacı edildiği bir kongre süreci görmek istiyorum. Bu benim hakkım. Ben de delegeyim ve benim de bu kulüp üzerinden söz söyleme hakkım var.

Artık parçalara bölünmüş Trabzonspor'un bırakın büyüklerle yarışması, ligde orta sıraları alması bile hayal.

Zaten Trabzonspor camiası deyince öyle dünyalar kadar insan akla gelmiyor. İyi beyinlerimiz, büyük işadamlarımız ya başka kulüplere destek veriyor. Ya da mevcut tabloyu görüyor ve bu kulübe mi zamanımı, paramı harcayacağım diyerek kaçıyor. Kendi insanımız kendi kulübüne küsüyor. Küsmüyor, küstürülüyor.

Yaşı, 18-30 arasındaki gençlere böyle bir Trabzonspor bırakmak için mi Trabzonsporluyuz? Diyoruz ki, Trabzonspor başarısız onun için genç nesilden Trabzonsporlu az. Yani sen daha kendi iç çekişmelerle medyada haber olacaksın. Kongreni yapamayacaksın, sonra da çocuklara, gençlere neden Trabzonsporlu değilsiniz diye sitem edeceksin.

Önce özeleştiri zamanı. Senelerdir yapmadığımız şey özeleştiri. Dökelim eteklerimizdekileri. Kişisel hesapları bir tarafa bırakalım. Gelin Trabzonspor çatısı altında, o eski heyecanla birbirimize yeniden ama içten, samimice sarılalım. Ne dersiniz?

Kadir Bıyıklı

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri