Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Pasaportlar değişiyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Yeni pasaportlar 2008 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren vatandaşlarımıza verilmeye başlanacaktır" dedi. Atalay, yeni pasaportların, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarına uygun olarak sahteciliğe karşı güvenlik unsurları içeren bir şekilde üretileceğini bildirdi.


AB bu seviyeye 50 senede ulaştı

İslâm Konferansı Teşkilâtı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Üye ülkeler arasındaki işbirliği açısından AB, İKT için en mükemmel örnek,

Erdoğan: Devletin görevi farklılıkları tanımaktır

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun öncülüğünde düzenlenen Muharrem ayı iftar programı Alevi dernekleri ile hükümeti bir araya getirdi.


  2007'nin en büyük ihlâli e-muhtıra

Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2007'deki en büyük insan hakkı ihlalinin 27 Nisan Muhtırası olduğunu belirtti.


  Cemevi ibadethane değildir

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Cem Vakfının, ''Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, ibadet için genel bütçeden pay ayrılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi inanç önderlerine kadro tahsis edilmesi'' taleplerini reddeden Başbakanlık kararının iptal talebini oy birliğiyle reddetti.


  Baykal: Devlet kimsenin kimliğini inkâr edemez

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, devletin kimsenin kimliğini inkar edemeyeceğini belirterek, "Devlet kimsenin kimliğini sorgulamaz. Kimsenin etnik kimliği devlet için tehdit değildir" dedi.


  "Eylem Planı'nda önemli konular yok"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, ''Eylem Planında, TMSF, Irak ve Büyük Orta Doğu Projesi gibi en önemli konulara yer verilmemiş'' dedi.


  Baydemir'in iddialarına bakan ve vali cevap verdi

Diyarbakır'daki 'Güneydoğu'nun İmajında Medyanın Rolü' panelinin açılış konuşmalarında yatırım ve teşvik konusu polemiği yaşandı.


  "Said Nursî, hayatını imana adayan bir âlim"

Rusya'da yayınlanan Gazeta yazarı Nadejda Kevorkova, "Said Nursî'nin, şahsî hiçbir şeyi, ailesi, mal varlığı, başını sokacağı bir evi, hatta mezarı bile yok. Bütün hayatını imana adayan bir âlim. İnananlara aman vermeyen rejime ölümüne muhalefet etmiş. Onun biyografisi, inancı uğruna hapishaneye, sürgüne ve ölüme giden imanlı bir insanın sarsılmaz metanetinin bir örneğidir" dedi.


  Bakan Çubukçu'dan belediyelere sitem

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'daki belediyelerin, kadın, çocuk, özürlü ve yaşlılara yönelik birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek, ancak belediyelerin bakanlığını bilgilendirmediklerini bildirdi.


  'Çalışan gazeteciler' yemekte buluştu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), 212 sayılı basın kanununun kabul edilişinin yıldönümü olan 10 Ocak Gazeteciler Gününde Antalya'da görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ve çalışanlarına yemekli toplantı düzenledi.


  İstanbul'da terör örgütü operasyonu

İstanbul'da yapılan operasyonda, "bölücü terör örgütü kamplarında bomba eğitimi alarak, sansasyonel eylem yapmak amacıyla şehre geldikleri" öne sürülen 7 kişi yakalandı.


  Hasarlı binalarda kalıyorlar

Ankara'nın Bâlâ ilçesindeki depremzedeler, havaların soğuk oluşu sebebiyle çadırlar yerine hasarlı evlerinde kalmayı tercih ediyorlar.


  Şiddete karşı aile eğitimi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği 2. Başkanı Adem Solak, kişiliğin şiddet duygularıyla fazla dolu olması, saldırganlık eğilimlerinin yüksekliğinin kişide öfke kontrol mekanizmalarını devre dışı bırakabildiğini belirterek, ''Bu yönde acilen yaygın ve sürekli aile eğitimi çalışmaları başlatılmalıdır'' dedi.


  Gizli numaralar nasıl görülecek?

Cep telefonlarında gizli numaradan aranmayı engelleyen servisin devreye girmesi için kullanıcı tarafından aktif hale getirilmesi gerektiği bildirildi.


  Topkapı'daki mektuplar Ramazan'da sergileniyor

Topkapı Sarayı Müze Müdürü Hilmi Aydın, Hz. Muhammed'e (asm) ait ceylan derisine yazılı mektupların her sene sadece Ramazan ayında teşhir edildiğini ve Ramazan bayramı bitiminde diğer eserlerle birlikte depoda saklandığını söyledi.


  Kalbe netten koruma

Türkiye'deki kalp ve damar hastalıklarıyla uğraşan değişik branşlardaki hekimlerin mezuniyet sonrası eğitimlerine katkıda bulunmak, vatandaşları kalp damar hastalıkları konusunda bilgilendirmek amacıyla Kardiyoloji Pratisyenleri Derneği tarafından ''pratikardiyoloji.org'' adresiyle bir web sayfası oluşturuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri