Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Mehmet attı, Hidayet baktı

NBA'deki iki temsilcimizi karşı karşıya getiren karşılaşmada Mehmet Okur'lu Utah Jazz, Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic'i 119-115 yendi. Mehmet Okur, 29 sayı atarak takımının en skorer ismi olurken, galibiyetin mimarı oldu. Sahada 30 dakika kalan Hidayet Türkoğlu ise maçı 10 sayıyla tamamladı.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic'i 119-115 yenerken, Okur 29 sayı atarak takımının en skorer ismi oldu. Türkoğlu ise maçı 10 sayıyla tamamladı.

4 ADET 3'LÜK ATTI

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 29 dakika sahada kalan Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 4 kez başarılı olurken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların da 6 tanesini sayıya çevirdi. 6 kez geldiği faul çizgisinde de 5 isabet çıkaran Okur, karşılaşmayı 29 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistle bitirerek, takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

ÇİFT SAYI ATANLAR

6 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Jazz'da Okur'u 17 sayı, 11 asistle Deron Williams takip etti. Maçı 16 sayı, 8 ribauntla tamamlayan Andrei Kirilenko ve 15 sayı, 10 ribauntla oynayan Carlos Boozer da galibiyete önemli katkı sağladılar.

HİDAYET ETKİSİZ KALDI

Magic'te ise karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 30 dakika sahada kalan Türkoğlu, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 1 kez başarılı olurken, 7 kez denediği 2 sayılık atışların da 3 tanesini sayıya çevirdi. 2 kez geldiği faul çizgisinde de 1 isabet çıkaran Türkoğlu, karşılaşmayı 10 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistle bitirdi, ancak takımına galibiyet getiremedi.

14.01.2008


 

Beşiktaş erken havaya girdi

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Konya'da zor şartlar altında aldıkları 3 puanın, kendilerine şampiyonluk yolunda umut ve inanç verdiğini söyledi.

Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada Konya'da buzlu ve bozuk bir zeminde, eksi 4 derece soğukta maçın oynandığını ifade ederek, ''Bu zor şartlara rağmen futbolcularımız son dakikaya kadar iyi mücadele etti ve bizim için önemli bir galibiyet elde etti'' dedi. Konyaspor maçına çok büyük önem verdiklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

BU GALİBİYET UMUT VERDİ

''Bu maç bizim için adeta derbi niteliğindeydi. Mutlaka almamız gerekiyordu. Konyaspor da kaliteli bir ekip. 1-0 yenik duruma düşmemize rağmen oyun disiplinimizi bozmadan galibiyete ulaşmamız, ayrıca takımımızın gösterdiği azim ve performans bize ümit vermiştir. 3 puanla ikinci yarıya gerçek anlamda umutla ve inanışla başlamış bulunuyoruz. İkinci devrenin fikstürü de lehimize olduğundan ve derbi maçlarının tamamını kendi sahamızda oynanacağımızdan dolayı şampiyonluk Beşiktaş'tan yana gözükmektedir.''

A.GÜCÜ'NÜ YENMELİYİZ

Levent Erdoğan, hafta içinde Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, ''Ankaragücü'nü de yendiğimiz takdirde, artık Beşiktaş için geleneksel olmaya yönelen Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğunda da önemli bir adım atmış olacağız'' diye konuştu.

STOPER ARIYORUZ

Levent Erdoğan, stoper ve orta saha transferi için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Takıma öncelikle kaliteli ve katkıda bulunacak bir yabancı stoper almak istediklerini kaydeden Erdoğan, ''Çok yakında iyi bir stoper transferini taraftarlarımıza müjdeleyeceğimizi umuyorum'' dedi.

14.01.2008


 

G.Saray'da Rize sevinci

Galatasaray'da Süper Lig'in ikinci yarısına Çaykur Rizespor karşısında alınan 5-2'lik galibiyetle başlamanın sevinci yaşanıyor.

Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ikinci yarıya alacakları bir galibiyetle iyi başlamak istediklerini dile getirerek, ''Bunda da başarılı olduk. Maçın başından sonuna kadar galibiyeti çok isteyen bir takım görüntüsü verdik. Onun için bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum'' dedi.

TRANSFER SÜRÜYOR

Adnan Sezgin, ''Umarım ligin sonuna kadar aynı şekilde mücadele eder ve mutlu sona ulaşırız'' diye konuştu. Sezgin, transfer çalışmalar hakkında açıklama yapmaktan da kaçınırken, transferi için üzerinde durdukları futbolcuların bulunduğunu ve çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

14.01.2008


 

Futbol Federasyonu: Kurallara saygılıyız

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yasa ve kurallara saygılı olunduğu belirtildi.

Futbol Federasyonu'ndan ''Yasa ve kurallara saygılıyız'' başlığıyla yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: Ulusal bazda yasaya ve yargıya, uluslararası bazda FIFA ve UEFA ilkelerine, dün olduğu gibi bugün de saygılıyız. Bu tutumumuz hiçbir aşamada değişmeyecektir.''

14.01.2008


 

Nonda gol şov

G.Saray zor gibi gözüken Rize deplasmanını kolay kazandı. Maçın başlamasıyla birlikte Arda'nın ceza sahası dışından attığı şut, skorun G.Saray'ın istediği gibi sonuçlanacağının habercisi gibiydi. Kalli onca eksiğine rağmen Hasan Şaş'ı kadro dışı bıraktı. Bruge maçındaki itirazcı tavırları nedeniyle olduğunu da basın toplantısında açıkladı. Tipik Alman disiplinin en yaşlı uygulayıcısı.

Beşiktaş maçından önce de Hakan ve Lincoln'ü bize göre masum, ama ona göre ciddi bir disiplin meselesi gerekçesiyle kadro dışı bırakmamış mıydı? Basında koparılan feveranı biliyoruz. Ama bu adam disiplin adamı. "Kuralım bu" diyor.

Hasan bazen seyrederken bile bezginlik veriyor. Sezon başında topu ayağında çok tuttuğu için Kalli kendine şaka yollu düdük fırlatmıştı. Ancak bugüne kadar Hasan bunlardan pek ders çıkarmış değil. İyi bir G.Saray'lı olabilir. Ama sevdiğine faydadan çok zarar verdiği bir gerçek. Ayrılma düşüncesini yeniden gözden geçirmesinde fayda var diye düşünüyorum. Bir diğer iyi G.Saray'lı olan Sabri de, oyuncu kıtlığının şu günlerinde yedek kulübesinde oturuyorsa kendini düşünce süzgecinden geçirmeli. Futbol ona buna bağırmakla oynanmıyor. Hırsını oyununa yansıtmak futbolcunun en önemli görevi ve Sabri de bu kurallara uyarak oynamıyor. Kalli'nin bu son uyarısını inşaallah iyi algılar.

G.Saray bu maçta Kalli'nin belirttiği onurlu mücadele kuralları içerisinde başarılı oldu. Gerçekten takım mücadelesi ve beraber oynama düşüncesi yüksekti. Nonda, Servet'le beraber bu maçın en iyi oyuncusuydu. Attığı üç golün dışında günümüz futbolunun santroforunun nasıl oynaması gerektiğini çok güzel örnekledi. Kenarlara gelip top aldı. Topu ayağında tutarak sürekli takımına kazandırdı. İçeriye girdiğinde de ne denli etkili olduğunu attığı gollerle gösterdi. Servet bir gol attı ve bir golünde atılmasında pay sahibiydi.

Hakan Balta, Volkan'la beraber sol kanadı çok iyi kullandı. Orta sahada Barış ve Mehmet Topal klas oyuncu olmamalarına rağmen mücadeleleriyle bu açıklarını kapattıar. G.Saray bu maçta ilk defa serbest atışlardan golller buldu. Rizespor'un serbest vuruşlardaki adam paylaşımı çok yanlıştı. Fahri nin israrla kendisinde 30 cm uzun Servet'i tutmasına anlam veremedik.

Said OKUR

14.01.2008


 

Beşiktaş her maçı böyle kazanamaz

Süper ligin ikinci yarısına Holosko transferi ile güçlenerek giren Beşiktaş için Konya'dan alınacak 3 puan çok önemliydi. Evinde kaybetmeyen Konyaspor ve deplasmanların en başarılı takımı Beşiktaş arasındaki maç, soğuk ve buzlu zemine rağmen oldukça hareketliydi. Beşiktaş, Konya'nın ilk atağında golü kalesinde görürken, defansının zayıflığını da adeta ilan ediyordu.

Bence transferi düşünülen stoperle birlikte Koray'ın boşluğunu doldurup, Cisse'yi rahatlatacak bir ön libero alınması da şart. İkinci yarıdaki istekli futbolun meyvesi son dakikada gelen golle de olsa alındı. Fakat her zaman bu şekilde kazanamayabilirsiniz, onun için işi son dakikaya bırakmamak lazım.

Holosko ile birlikte daha çok gol pozisyonuna giren, kendine güveni gelmiş ve "takım"olma yolunda oldukça mesafe kat etmiş futbolcuların galibiyet golü sevinçleri son yıllarda pek görülmeyen şampiyonluk inançlarının bir göstergesiydi.

Beşiktaş bu yıl lig şampiyonluğuna diğer rakiplerinden daha yakın. Fikstür avantajı ve futbolcu-yönetim-taraftar birlikteliği bu başarıyı getirebilir. Ancak ilk yarıda olduğu gibi hakem hataları sonucu puan kayıpları yaşamamalı. Hakemler maçların sonucuna etki etmemeli.

Son olarak, Beşiktaş-Konya maçından önce 7 otobüsle gelen siyah-beyazlı taraftarları yolda çiçeklerle karşılayıp birlikte yemek yiyip maça kol kola gelen Konyaspor derneği yöneticilerini ve taraftarlarını gönülden kutlamak istiyorum.

Nidai PAKSOY

14.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri